مرتضی محصص در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره دیدار تیمهای ملی فوتبال ایران و کویت گفت: "فکر میکنم همه گفتنیها درباره داوری و وضعیت زمین گفته شده و نیازی نیست در این باره صحبتی بکنم اما بگذارید پیش از صحبت درباره این بازی به مسائل دیگری اشاره کنم. تیم ملی ما همواره برابر کویت بازی سختی را داشته و در هیچ دیدار رسمی نتوانستهایم با اختلاف بالا مثل پنج یا شش گل این تیم را شکست دهیم. اعتقاد دارم تیم ملی کویت از لحاظ سرعت تکنیکی به ما نزدیک است و فاصله معناداری با این تیم نداریم. بهتر است غرور را کنار گذاشته و قبول کنیم که تیمهای عربی برابر ایران همواره باتلاش مضاعفی حاضر میشوند. سالها در کشورهای عربی کلاس داشته و به جرات میگویم که کشورهای عربی برابر ایران همواره با برنامه حاضر میشوند."
او در ادامه افزود: "کویت در جام جهانی 1982 حاضر بوده و در گذشته از مربیان بزرگی مثل زاگالو بهره میبرده است. تصور میکنم بازیکنان کویت با این که تووارویچ (سرمربی کویت) مربی بزرگی نیست، از او حرفشنوی دارند و توانستند برنامههای او را در زمین به خوبی پیاده کنند. برتری کویت نسبت به تیم ما هم همین حرف گوشکنی بازیکنانش بود."
محصص در پاسخ به این سوال که آیا قبول دارد، برنامه ایران ارسال از همه نقاط زمین بود، گفت: "قبول دارم که سانترهای زیادی در این دیدار انجام داده و میتوانستیم کمی با حوصلهتر بازی کنیم. نمیخواهم از آقای کیروش دفاع کنم ولی گذشته آقای کیروش در منچستریونایتد و رئالمادرید نشان میدهد، تفکراتش ارسال از جناحین و سانتر از نقاط مختلف زمین نیست. او در منچستر توانست سیستم این تیم را روی زمین آورده و به بازی با یک مهاجم تبدیل کند. یک بار دیگر ترکیب تیم ملی را نگاه کنید! 4 دفاع اصلی ما اگر نگویم بهترینهای ایران هستند، به جرات از برترینهای ایران هستند. جلوی آنها نکونام و تیموریان قرار داشتند که اصلاً درباره آنها نمیتوان صحبت کرد. تیم ما در این دیدار با سیستم 1-4-1-4 به میدان رفته بود و با قرار دادن مجتبی جباری به عنوان مهاجم دوم و حضور شجاعی و دژآگه در کنارهها، آرایش تیم ما کاملاً تهاجمی بود و نمیتوان گفت با سیستم دفاعی در میدان حاضر شده بودیم."
او در ادامه با تاکید بر اینکه برنامههای کیروش در این دیدار اجرا نشده است، افزود: "همه بازیکنان هافبک و تک مهاجم ما بازیکنان گلزنی هستند و فکر میکنم برنامههای کیروش در این دیدار اجرا نشده بود. در ضربات ایستگاهی تمرکز نداشتیم و در دفاع هم خوب نبودیم. این درحالیاست که حریفان ما مثل ازبکستان و لبنان از همین ضربات کاشته برابر ما به پیروزی رسیدهاند و این نگرش اشتباه درباره ضربات کاشته در فوتبال ایران باید کنار گذاشته شود. از سویی در بازی هم تمرکز نداشتیم و دلیل تساویمان برابر کویت را هم همین امر میدانم. خود آقای کیروش بعد از بازی گفت، برنامه کویتیها را می دانسته، با این حال اعتقاد دارم اگر میتوانستیم میانه میدان را بیشتر تحت کنترل داشته باشیم، بهتر بود. البته در کویت نبودیم و نمیتوان به راحتی انتقاد کرد؛ چرا که این امر یک بیانصافی آشکار است."
رییس کمیته آموزش فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سوال که آیا میپذیرد که تساوی برابر کویت مردم را نسبت به ادامه کار تیم ملی برای رسیدن به جامجهانی تا حد زیادی نگران کرده است، گفت: "دوست دارم از بعدی دیگر به این مسئله نگاه کنم. من خوشحالم از این که این نتیجه به دست آمد و مشکلات را متوجه شدیم. اگر این مشکلات برابر قطر خودشان را نشان میدادند، تبعات سنگینتری داشت. حالا که مشکلات مشخص شده، باید راهحل ارائه دهیم و انتقاد بدون راهحل درست نیست. اعتقاد دارم برای بازی برابر قطر باید دستورات کیروش در میدان پیاده شود و تمرکزمان در ضربات ایستگاهی بالاتر برود؛ چراکه با این روش نمیتوان برابر لبنان و قطر و کرهجنوبی صفآرایی کرد. با این حال با توجه به وضعیت چمن ورزشگاههای قطر امیدوارم، بازی شناوری را ببینیم و نگرانیها تا حد زیادی کاهش یابد."
محصص در پایان با اشاره به باز شدن خطوط تیم ملی ایران برابر کویت عنوان کرد: "هر تیم صاحب توپی که شروع به پاس کاری میکند، بین پاس چهارم تا هشتم با خطر ضدحمله روبهروست. دلیل این امر ایجاد فاصله میان مدافعان است که منجر به باز شدن تیم میشود. ما بین پاس چهارم تا ششم برابر کویت مشکل داشتیم و سازمان دفاعی را برابر این تیم فراموش کرده بودیم. به همین دلیل به کویت شانس زیادی در ضدحملات دادیم. حتی بارسلونا هم این مشکل را دارد ولی این تیم بلافاصله با از دست دادن توپ پرس را آغاز میکند و مانع از ضد حمله حریف میشود."