به گزارش مهر، دکتر مشیانه حدادی افزود: استفاده از کمربند ایمنی به عنوان یکی از موثرترین راهکارهای کاهش میزان آسیب در حوادث رانندگی به شمار میآید که تا به حال بیش از هر مداخله دیگری جان انسانها را نجات داده است.
وی ادامه داد: گفته شده است نسبت شانس زنده ماندن کسی که کمربند ایمنی می ندد با کسی که نمیبندد 5 برابر بیشتر است، زیرا کمربند ایمنی از هر جهت ضربه وارده را در تصادفات کاهش میدهد.
حدادی تصریح کرد: تأثیر استفاده از کمربند ایمنی در مهار و ایمنی سر و بالاتنه این افراد به میزان ۷۰ درصد از صدمات مغزی، نخاعی و داخلی آنان خواهد کاست.
وی افزود: با توجه به اهمیت موضوع تصادفات رانندگی و عوارض مادی و غیر مادی ناشی از آن برای جامعه جهانی و به ویژه کشورهای در حال توسعه انجام مداخلات اثر بخش، امری اساسی در برخورد با این معضل مهم سلامت است.
حدادی خاطرنشان کرد: بر این اساس بجاست که برای اجتناب از خطر، حذف یا تقلیل خسارات ناشی از حوادث در صدد تدبیری باشیم که امنیت و آسایش افراد جامعه تامین شود یا ارتقاء یابد.
وی در تشریح موارد پیشگیری از حوادث در سفر، با تاکید بر این که حتما کمربند ایمنی خود را در حین رانندگی ببندید، گفت: قبل از حرکت، از شرایط اقلیمی مسیر و مقصد از طریق رسانهها آگاه گردید و تجهیزات ایمنی ، پوشاک و خوراک مناسب به همراه داشته باشید. همچنین قبل از شروع سفر نسبت به سالم بودن خودروی خود اطمینان حاصل کنید.
رئیس اداره پیشگیری از حوادث و ارتقای ایمنی با تاکید بر ضرورت رانندگی با سرعت مطمئنه خاطرنشان کرد: قبل از سفر نسبت به تهیه جعبه کمکهای اولیه ،کپسول آتش نشانی و تجهیزات ایمنی ترافیک (مثلث احتیاط و چراغ قوه) برای اتومبیل خود اقدام کنید.
وی افزود: از نشاندن کودکان در صندلی جلوی خودرو بپرهیزید.از سن 12 سالگی به بعد، بچهها هم میتوانند مانند بزرگترها در صندلی جلو بنشینند و از کمربند ایمنی خودرو استفاده کنند اما بچههای زیر 12 سال یا کوتاه قامت (کمتر از 130 سانتیمتر) باید فقط در صندلی عقب بنشینند.
حدادی گفت: اگر به هر علت در جاده و به ویژه در بزرگراهها ناچار به توقف شدید، با قراردادن علائم ایمنی مانند مثلث شبرنگ رانندگان دیگر را مطلع کنید. در چنین شرایطی پس از پیاده شدن از خودرو به صورت ناگهانی وارد جاده نشوید و اگر دچار حادثه شدید بلافاصله با مرکز فوریتهای پلیس با شماره تلفن ۱۱۰ و اورژانس با شماره 115 تماس بگیرید.