رئیس مجلس شورای اسلامی با توصیه 8 بندی خود به کمیسیون تلفیق، گفت: بررسی بودجه 92 در کمیسیون تلفیق فرصت مغتنمی است که در ابتدای سال بسته اقدامات ضروری جهت تحقق حماسه اقتصادی در لایحه بودجه در نظر گرفته شود.

به گزارش فارس،علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در نخستین جلسه علنی سال 92 مجلس شورای اسلامی، ضمن تبریک عید نوروز و سال جدید به همه ملت ایران و نمایندگان مجلس، گفت: امیدوارم  از برکات دخت گرامی رسول اکرم(ص)، سالی سرشار از توفیقات معنوی و مادی نصیب جامعه ما شود.

وی با اشاره به سخنان نوروزی رهبر معظم انقلاب اسلامی تصریح کرد: رهبر عظیم‌الشان انقلاب اسلامی در سخنان ارزشمند خود در ابتدای سال جدید ضمن ارزیابی جامعی که از روند حرکت انقلاب اسلامی داشتند در مورد اقدامات لازم سیاسی و اقتصادی بیاناتی را مطرح کردند که بر اساس آن وظیفه مهم کارگزاران کشور مشخص شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس، دولت فعلی و دولت آینده باید در تحقق سیاست‌های تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری تلاش وافری داشته باشند خاطرنشان کرد: تاکید محوری مقام معظم رهبری در استفاده از پتانسیل کشور برای تولید، یک وظیفه مهم ملی است. باید پذیرفت که نرخ رشد اقتصادی ما در سال 91 تناسبی با نیازهای کشور نداشت و اگر بخواهد حماسه اقتصادی محقق شود باید تولید کشور در صنعت و یا کشاورزی رونق یابد و کلید این امر در توجه به بهبود شاخص‌های اقتصادی کلان و نظام برنامه‌ریزی دقیق است.

وی افزود: به نظر می‌رسد با توجه به اینکه لایحه بودجه 92 در کمیسیون تلفیق در دست بررسی است، فرصت مغتنمی است که در ابتدای سال بسته اقدامات ضروری جهت تحقق حماسه اقتصادی در لایحه بودجه در نظر گرفته شود.

لاریجانی از رئیس کمیسیون تلفیق و دیگر اعضای  این کمیسیون خواست با مشورت کمیسیون‌های تخصصی اعم از صنعت، انرژی، کشاورزی و عمران در جهت تحقق حماسه اقتصادی اقدام کنند.

خلاصه صحبت‎های رئیس مجلس و ماموریت 8 بندی لاریجانی برای کمیسیون تلفیق از این قرار است:

1- کمیسیون تلفیق در جهت تحقق سیاست‌های اصل 44 و قانون برنامه پنجم، و با توجه به نیازهای کشور در حوزه عمرانی، برای تامین منابع تلاش کنند تا تسهیلات لازم برای واگذاری پروژه‌های عمرانی به بخش خصوصی با تشویقات لازم در نظر گرفته شود.

2- فلسفه تاسیس صندوق توسعه ملی پشتیبانی از بخش خصوصی بوده است. سازوکارهایی که این هدف را محقق می کند مخصوصا که در شرایط فعلی مردمی شدن اقتصاد به عنوان رکن اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی است باید مشخص شود تا اداره این صندوق کاملا در جهت این هدف یعنی رشد تولید کشور قرار گیرد و شاید نیازمند تدوین ضوابطی در نحوه عمل آن باشیم. البته تصمیمات سال گذشته مجلس که ده درصد منابع این صندوق به صورت ریالی برای اهداف کشاورزی و ده درصد برای صنعت در نظر گرفته شده بود اثرات مثبتی داشت که علی القاعده باید  تداوم یابد از باید از هرگونه تصمیمی در جهت هزینه نمودن منابع نمودن  این صندوق ودر جهت اهداف مغایر فلسفه وجودی آن پرهیز شود.

3-پاسخگویی به سیاست راهبردی بودجه بدون اتکا به نفت از طرفی و شرایط زورگویانه غرب در مساله تحریم‌ها از جانب دیگر اقتضا می کند نیازهای کشور در محصولات استراتژیک و اساسی کشاورزی در داخل تامین گردد لذا کشاورزان و دامداران باید با سیاست روشن مواجه باشند و زمینه‌های گسترش و بالا بردن بهره وری کار آنان در بودجه مدنظر قرار گیرد و جهت صیانت از تولید با وضع مقرراتی از تولم در تعرفه‌ها جلوگیری شود و تضمین لازم برای خرید محصولات کشاورزان خصوصا گندم فراهم گردد و برای بالا بردن سطح زیرکشت از تغییر بهبود  وضعیت آبیاری تسهیلات لازم و ویژه قائل شد.

4- تدابیر لازم جهت فعال شدن بنگاه‌های صنعتی مخصوصا  از جهت مشخص نمودن سهم صنعت از تسهیلات بانکی از جهت تامین سرمایه در گردش صنایع با توجه به نقایص کار در سال‌های گذشته امری ضروری است و تا رکود در صنعت و معدن علاج نشودنه گام موثری در بودجه بدون نفت برداشته می شود و نه علاجی برای مشکل گرانی و تورم حاصل می گردد با تسهیل فضای کسب و کار و رونق بخشی به تولدی می توان نقدینگی سرگردان و مخرب را به سوی بخش اقتصاد مولد سوق داد. در این بخش با توجه به مزیت کشور در نفت و گاز ایجاد شرایطی برای فعال شدن بخش خصوصی در این قلمرو اهمیت دارد.

5- با تاکیدات رهبر معظم در سال 91 کمیسیون ویژه به همراه دیگر کمیسیون‌های تخصصی طرحی را برای رونق تولید فراهم نمودند که با توجه به بار مالی آن طرح، تنها راه استفاده از نکات مهم آن طرح در قانون بودجه است تا از زمان  برای رونق تولید استفاده شود. لذا مناسب است  کمیسیون تلفیق با همکاری کمیسیون ویژه وکمیسیون های صنعت و کشاورزی بخش‌های مهم و موثر طرح را در بودجه سال 92 منعکس نمایند.

6- تاکید کشور بر ابتکارات نخبگان راهی است که در شرایط فعلی می تواند اقتصاد کشور را به استقلال  نزدیک کند لذا برای شرکت های دانش بنیان و تحقیقات بنیادین در دانشگاه های باید توجه مشخص و کافی و تسهیلات لازم در نظر گرفت تا فارغ التحصیلان دانشگاه ها و اساتیدو با انگیزه کافی در بخش تحقیق و توسعه ورود نمایند.

7- گام دیگر و مهم در جهت تحقق وبدجه بدون نفت کنترل بودجه جاری کشور و ردیف هایی است که انگیزه های محتلف هزینه های کشور را زیاد می کند، توجه به این امر در همه بخش ها به نحو متوازن ضروری است و باید سیاست کوچک سازی و چابک نمودن  دولت را پایه کار قرار داد.

8- تلاش همه عزیزان چه در کمیسیون های و تلفیق باید تدوین بودجه متناسب با درآمدهای واقعی باشد در غیر اینصورت با انحراف بیش از 7 یا 8 درصد در مقام اجرا عملا اثر تدوین بودجه از بین خواهد رفت. لذا واقعی بودن بودجه از نظر درآمدها و هزینه ها ضروری است.

لاریجانی در پایان این بخش از سخنان خود ابراز امیدواری کرد که تلاش اعضای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 92 منجر به تدوین و تصویب سند پولی 92 کشور به گونه‌ای باشد که پاسخگوی حماسه اقتصادی شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود، به نمایندگی از نمایندگان مجلس از تمام دستگاه‌ها و نهادهایی که در سال جدید در ایام تعطیلات نوروز خدمات شبانه‌روزی به مردم ارائه داده بودند سپاسگزاری کرد و گفت: از نیروهای مسلح، اعم از نیروی انتظامی و بخصوص پلیس راهور که زحمات زیادی کشید و همچنین پرسنل وزارت بهداشت و درمان و آتش‌نشانی، صدا و سیما و سایر دستگاه‌های دیگر تشکر و قدردانی می‌کنم.

کد خبر 207693

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز