سعید کردمافی نوازنده سنتور و از اعضای این گروه ضمن اعلام این خبر به همشهری آنلاین گفت: این فستیوال دوسالانه، که به زعم بسیاری از موسیقی شناسان، مهمترین رویداد موسیقاییِ منطقه محسوب میشود، از نهم تا نوزدهم مارس 2013 در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان و در سه بخش سمپوزیوم (کنفرانس علمی)، بخش رقابتی و بخش جنبی برگزار شد.
به گفته این نوازنده سنتور در بخش رقابتیِ این دوره از فستیوال، که شامل بخشهای جداگانه آوازی و سازی میشد، گروههایی از کشورهای مختلف منطقه، از جمله ایران، آذربایجان، ترکیه، مراکش، تونس، اردن، تاجیکستان، ازبکستان، اویغورستان، هند، چین و.... شرکت داشتند و در نهایت، پس از رقابتی تنگاتنگ در دو مرحله، گروه «نسیم طرب» به خوانندگی مجتبی عسگری و نوازندگی احسان ذبیحیفر (کمانچه)، علی کاظمی (تار)، سعید کردمافی (سنتور)، سعید نایب محمدی (عود) و علی گرامیفر (تنبک) موفق شد رتبه اولِ-هر دو بخشِ آوازی و سازیِ- این دوره از فستیوال را از آن خود کند.
کارگانِ (رپرتوار)ا جرایی «نسیم طرب» قطعاتی از ساختههای اعضای گروه و البته قطعاتی از کارگان کلاسیک موسیقی دستگاهی ایران را در بر میگرفت؛ این کارگان در سه اجرای جداگانه - والبته متفاوتِ -
گروه (دو اجرای رقابتی و یک اجرای افتخاری در اختتامیه) شامل پردههای نوا، شور، اصفهان و بیات ترک میشد.
هیئت داوران بخش رقابتی، شامل موسیقیدانان معتبرغربی و منطقهای از جمله ژان دورینگ (فرانسه)، محمود گتات (تونس)، عبدالولی عبدالرشیدف (تاجیکستان)، عارف بابایف، آقاخان عبداللهاف و سیاوش کریمی (آذربایجان) و همچنین موسیقیشناسان معتبر دیگری از ترکیه، آمریکا و آذربایجان بودند.
به گزارش همشهری آنلاین برخی از اعضای گروه نسیم طرب پیش ازاین هم در دو پروژه موسیقایی مربوط به موسیقی دوره میانه ایران و عثمانی و از جمله آثار عبدالقادر مراغی حضور و تاثیری جدی داشتند.
این دو طرح با عناوین شوق نامه به کوشش محمدرضا درویشی و آواز همایون شجریان و سرخانه به کوشش ساسان فاطمی و آواز عسگری از طرف دو انتشاراتی آوای باربد و ماهور به بازار موسیقی عرضه شد که در زمان خود بحث و جدل های مطبوعاتی فراوانی را به دنبال داشت.