فرزاد بابایی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به رشد برخی گونههای گیاهی در مناطق کوهستانی غرب کشور در فصل بهار، گفت: برخی از این گونهها منحصرا بومی منطقه هستند و برخی دیگر در تمام مناطق کشور رویش دارند.
وی اظهار داشت: این گیاهان معمولا منابع خوبی از ویتامین A هستند و مقدار زیادی آب ذخیره دارند.
به گفته این کارشناس، برخی از این گیاهان علاوه بر خواص غذایی دارای خواص دارویی فراوان هم هستند.
وجود مقادیر فراوان آهن در این سبزیجات از جمله دیگر ویژگیهای آنهاست که بابایی به آن اشاره کرد و افزود: گیاهانی که برگ تیرهتری دارند و بین صخرهها رشد میکنند، آهن بیشتری دارند.
وی تصریح کرد: برخی از گیاهانی که در بهار رشد میکنند معمولا با ماست صرف میشوند که باعث افزایش جذب ویتامینهای گروه B این سبزیجات میشود.
بابایی کنگر و و ریواس را از جمله دیگر گیاهان فصل بهار عنوان کرد و یادآور شد: کنگر یک ریشه و ساقه زیرزمینی است که ید زیادی را به خود جذب میکند.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: ریواس نیز به دلیل مقادیر فراوان سدیم و اگزالات به افرادی که فشار خون بالا و سنگ کلیه دارند توصیه نمیشود، اما نقش بسزایی در رقیق کردن خون دارد.
وی گفت: پیچک، آویشن کوهی و ... نیز از دیگر سبزیجات معروف فصل بهار در این منطقه هستند که مقادیر فراوانی آنتیاکسیدان دارند و غذاهای خاص و لذیذی با آنها پخته میشود.