دکتر تیرنگ نیستانی در گفتوگو با سلامت نیوز درباره اینکه چطور باید سبزیها را وارد برنامه غذایی کنیم گفت:«عادت غذایی یک فرایند مقطعی و کند است و یادمان باشد ذائقه آموزشپذیر است یعنی غذاهایی که ممکن است در کشور ما پرطرفدار به شمار آید چه بسا در کشورهای دیگر مصرف این غذاها سخت باشد لذا باید افراد کم کم مصرف سبزیها را وارد برنامه غذایی کنند تا به آن عادت کنند.»
وی ادامه داد:« ممکن است افرادی که عادت به مصرف سبزی ندارند ابتدا با مصرف سبزیها احساس نفخ و قار وقور شکم داشته باشند اما یادمان باشد باکتریهای موجود در روده ما وابسته به نوع رژیم غذایی ما است.»
دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه کشور افزود:«افرادی که در رژیم غذایی آنها مصرف سبزیها بیشتر است انواع باکتریهای رودهای آنها با کسانی که در رژیم غذایی آنها مصرف پروتئینهای حیوانی بیشتر است متفاوت است و اتفاقا این مسئله را به ابتلا به بسیاری از بیماریهای بدخیم از جمله سرطانهای رودهای ربط دادهاند.»
وی تاکید کرد:« افرادی که با مصرف سبزیها دچار نفخ میشوند برای اینکه جمعیت میکروبی رودهای آنها عوض شود و از نوعی باشد که قادر به جذب فیبر سبزیها بوده و کمتر دچار نفخ شوند باید کمکم سبزی ها را وارد برنامه غذایی خود کنند. این دسته از افراد میتوانند از نصف واحد سبزی در وعدههای اصلی و حتی در وعده صبحانه به شکل نان و پنیر همراه با گوجهفرنگی و خیار استفاده کنند و سپس مصرف سبزیها را به یک سهم در هر وعده افزایش دهند که مطمئنا با عادت دادن ذائقه خود به مصرف سبزی، از آن لذت خواهند برد.»
این متخصص تغذیه درباره مصرف سبزیها در افرادی که دچار مشکلات گوارشی هستند گفت:« در برخی از افرادی که دچار مشکلات گوارشی به خصوص التهابات رودهای و کولیت اولسروز هستند، مصرف غذاهای پرفیبر بخصوص اگر به شکل خام باشد مشکلات آنها را تشدید میکند.»
وی افزود:« برای این دسته از افراد مصرف غذای بدون فیبر توصیه نمیکنیم به دلیل اینکه ممکن است فرد دچار یبوست شود در واقع باید فیبر به حالتی درآید که قابلیت تحمل آن برای بیمار راحتتر شود لذا ممکن است توصیه به مصرف سبزیهای پخته به این افراد شود که به تجربه خود آنها متوجه میشوند با سبزی پخته راحتتر هستند و کمتر دچار مشکل میشوند اما مقدار مصرف سبزیهای پخته را متخصص تغذیه برای آن افراد مشخص میکند.»