او در این گفتوگو با انتقاد از سیاستزدگی در حوزه اقتصاد، گفته که اولویت اصلی اقتصاد باید بازگرداندن آرامش و ثبات باشد. وی افزوده است که یک برنامه دقیق برای تحقق پیشرفت و عدالت و سامان دهی دو ساله اقتصاد دارد.
اقتصاد در حال انتظار
شهردار تهران با بیان اینکه امروز مهمترین چالش ما در کشور که - مردم آن را بهطور کامل حس و لمس کردهاند - بحث مربوط به نابسامانی اقتصادی عجیبی است که جامعه را دچار مشکل و مردم را سردرگم کرده است، گفت: متأسفانه وضعیت تا حدی آشفته است که از یک روستایی نجیب که با چند گاو و گوسفند، یک دامداری مختصری دارد و معیشت خود را با آن اداره میکند گرفته تا کسی که بیش از 10 هزار میلیارد تومان ثروت دارد و میتواند صنعت ایجاد کرده و در کشور تولید ثروت کند، همه بلاتکلیف هستند. سردرگمی عمومی حاصل این وضعیت نابسامان اقتصادی است که آرامش را از همه گرفته و اقتصاد ما را در حالت سکون و انتظار قرار داده است. ژ
با یک فشار تحریمی اثر سوءتدبیر آشکار شد
شهردار تهران در ادامه افزود: این یک موضوع اقتصادی است ولی سؤال من این است که آیا واقعا راهحل چنین مشکلی راهحل اقتصادی است؟ چالش، چالش اقتصادی است، عین یک مریضی است که به پزشک مراجعه میکند و میگوید من سر درد دارم، غافل از این است که فشار خون او به 20رسیده است و دارد سکته میکند. 10 تا قرص مسکن هم بخورد، مشکل حل نمیشود چون مشکل جای دیگری است. دیگر باید قلب این فرد را جراحی کنند؛ اصلا سردرد ربطی به آن موضوع ندارد.
من میخواهم بگویم اقتصاد کشور دچار اشکال اینچنینی شده است. چطور؟ اقتصاد ما امروز انعطافپذیر و کنترلپذیر نیست. لذا آشفتگی و نابسامانی آنچنان شدید است که صبح میآیی قیمت کالایی را میگویند 3400 تومان، بعدازظهر میروی میگویند 2600 تومان، پس فردا صبح میروی میگویند 3800 تومان. این یعنی اینکه اقتصاد ما رهاشده است و کنترلپذیر نیست.
حاصل این وضعیت سردرگمی است. آرامش از اقتصاد و جامعه ما رخت بسته چون فردی یک شب میخوابد و فردا بیدار میشود میبیند داراییاش نصف یا دوبرابر شده است. این به خاطر آن است که ما طی سالهای گذشته چنان سرمایه و درآمدمان را بیمحابا و بدون کمترین دوراندیشی به جامعه تزریق کردهایم که حاصل آن تورمهای پی در پی بوده است که طی چند سال روی هم تلنبار شد.
این در حالی بود که نرخ ارز را به صورت دستوری پایین نگه داشتند. نتیجه تورم بالای پی در پی و پایین نگهداشتن دستوری نرخ ارز این بود که واردات به نحو قابل ملاحظهای افزایش یافت و سرمایه از کشور خارج شد. زمانی رسید که دیگر دولت توان کنترل نداشت و با یک فشار تحریمی اثر سوء تدبیر دولت آشکار شد و جامعه و اقتصاد ما از بهمن و اسفند سال ٩٠ وارد این گرفتاری شد که آرام و قرار را از آن گرفته است. نتیجه این بود که مردم امشب میخوابیدند و فردا بیدار میشدند میدیدند که به یکباره ارزش پولشان نصف شده است.
کاهش ارزش پولی نوعی دزدی نیست
من سؤال میکنم که کاهش ارزش پول ملی نوعی دزدی نیست؟دزدی از دارایی مردمی که ناچارند تا نتایج بیتدبیری مدیران را تحمل کنند. این کار از طرف کسانی انجام شد که مدعی حقوق ملتاند. حقوق ملت را فریاد میزنند ولی با بیتدبیری پول مردم را یکشبه نصف میکنند. اینها همگی نشاندهنده این است که اقتصاد ما از کنترل خارج شده که حاصل بیتدبیری جدی سالهای گذشته است که اقتصاد ما را آسیبپذیر کرد و دشمنان با درک این موضوع تمرکز خود را بر اقتصاد گذاردند و بهرغم هشدارهای رهبری به آن توجه نشد تا ما به این اوضاع آشفته رسیدیم.
آرامش اقتصادی ظرف دو سال
عضو ائتلاف پیشرفت با طرح این سؤال که اقتصاد ما انعطافپذیر نیست یعنی چه، گفت: یعنی در همین دولتی که گذشت، نقدینگی را شش - هفت برابر کردهایم، این همه افزایش نقدینگی باید یک شغلی ایجاد میکرد. به هر حال بهدلیل آنکه ممکن است مقداری اعداد بالا و پایین شود نمیخواهم اعداد و رقمها را اعلام کنم، اما عرف اینگونه است که درآمد دولت در طول هشت سال گذشته حدود 600 میلیارد دلار بوده است.
اگر بخواهیم درآمدهای غیر نفتی را هم محاسبه کنیم، مجموع درآمدهای نفتی و غیرنفتی حدود 700 میلیارد دلار است. بفرمایید این 700 میلیارد دلار را ذخیره کردیم؟ نه!این 700 میلیارد درآمد نفتی و غیرنفتی به بازار و جامعه تزریق شده است، قدرت انعطاف این درآمد در ایجاد شغل کجاست؟ پس معلوم میشود که اقتصاد ما نه قابل کنترل است نه قابل انعطاف. اقتصاد ما دیگر نیازمند سیاستهایی از نوع تعدیلی نیست.
وی ادامه داد: مردم مطرح میکنند که شما قیمتها را به شش سال قبل برگردانید و اصلا این یارانه را از ما بگیرید. پس معلوم است که تحمل افزایش سیاستهای تعدیلی را ندارند. اقتصاد ما نیازمند یک تحول است همان نکتهای که مطرح کردم که اگر بنده توفیق خدمت پیدا کردم به مردم قول دادم که ظرف دو سال آرامش و ساماندهی لازم را در اقتصاد تحقق ببخشم.
به زودی برنامهام را میدهم
قالیباف در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه انتظار داشتیم شما سه ماهه این ساماندهی را ایجاد کنید، گفت که من از این هنرها ندارم. کسانی که میگویند سه ماهه ساماندهی اقتصادی ایجاد میکنیم، همان کسانی هستند که هیچ وقت مشکلات را حل نمیکنند. کسی که با اقتصاد آشنا باشد میداند که هرکس بگوید من سه ماه این اوضاع را درست میکنم؛ عوامفریبی میکند. این نکته را بگویم که بنده تا این لحظه به لطف و به فضل الهی و به غیرت و همت دوستانی که همکار بودند و با مدد از فرهنگ اصیل جهادی که ما بچه رزمندهها داریم قولی را تا الان به مردم ندادهام که بعد شرمنده آنها شوم. اگر شما موردی را سراغ دارید مطرح کنید. کارنامه من ضامن قول و برنامهای است که ارائه میکنم. بعضی مطرح میکنند که سه ماه حل میکنند؛ بگویید چطور؟ من به زودی به مردم توضیح خواهم داد که برنامهام برای تحقق وعدهای که دادهام چیست؟
برنامهای با 12 هزار صفحه سند
مسئول کارگروه اقتصادی و امور زیربنایی ائتلاف پیشرفت در پاسخ به این سؤال که آشفته بازار اقتصادی را با چه ابزار مدیریتی ساماندهی میکنید، گفت که صاحب یک برنامه دقیق برای تحقق پیشرفت و عدالت هستم که پشتوانه آن، حداقل 12 هزار صفحه اسناد پشتیبان است، جمع کثیری از بهترین نخبگان این کشور در تدوین آن نقش داشتهاند، یک نکته را اینجا لازم است عرض کنم و آن وجود سرمایه عظیمی از نخبگان و متخصصان حوزههای مختلف است که طی این مدت با آنها توفیق برخورد را داشتم.
برای این برنامه دلسوزان این نظام زحمت کشیدهاند. قالیباف افزود: بنده شخصا با بیش از 250 نفر از افراد متخصص در طول یک دوره شش ساله روزهای پنجشنبه این موضوع را دنبال کردهام که امروز به این صراحت مطرح میکنم که این ساماندهی انجام میشود. از یک مغازه عطاری همینطوری چیزی برنداشتهام که بیاورم و یک حرفی بزنم. امروز این برنامهها و مطالعات تدوین شدهاند. بهنظرم کشور و انقلاب دیگر توان تحمل حرفهای شعاری و بیبرنامگی را ندارد. نابسامانی امروز حاصل همین حرفهای شعاری و باری به هر جهت است. وی ادامه داد: 24 سرفصل برنامه مدون در تمام زمینهها تنظیم شده است. من با صراحت عرض میکنم که برای ساماندهی دوساله اقتصاد، برنامه دقیق و کامل دارم.
سیاست زدگی در اقتصاد
شهردار تهران در ادامه این گفتوگو اظهار داشت: برای سازماندهی مجدد اقتصادمان و بازگشت آرامش چند اولویت و پیششرط وجود دارد. اول اینکه سیاستزدگی، معضلی است که پایه آن در بیتقوایی است که نهایتا به عوامفریبی میرسد. اقتصاد سیاستزده بلای جان مملکت شده است. این بلا باید از سر اقتصاد ایران برداشته شود. بخش مهمی از مشکلات امروز ما محصول کار سیاستبازان است.
سیاستبازانی که با تصمیمات خود، منافع بلندمدت ملت و کشور را فدای منافع کوتاهمدت خود و باندشان کردهاند. با سیاستبازی آبروی مبارزه با مفاسد اقتصادی را بردند؛ چون سعی کردند تا یک حرف درست و اصولی را برای اهداف باندی خود خرج کنند. همیشه سیاستزدگی بوده ولی طی این سالها تشدید شده است. من به صراحت عرض میکنم که اقتصاد سیاستزده، بهشت مفسدان و دزدان بیتالمال است. جزایریها و مهآفریدها محصول اقتصاد سیاستزده هستند.
وی افزود: نکته دوم اینکه اقتصاد یک کار علمی و تخصصی است و نباید سیاستگذاریمان را مبتنی بر حرفهای غیر علمی و من درآوری استوار کنیم. سازوکار اقتصاد پیچیده است و شکل دادن به چرخه موفق اقتصاد ملی بدون سیاستگذاری عقلانی و استفاده از دانش علمی و خرد جمعی ممکن نیست.
قالیباف گفت: نکته سوم اقتصاد ما نیازمند تحقق یک مدیریت جهادی است که روند حرکت ملی به سوی تحقق آرمان پیشرفت و عدالت را تضمین کند. ببینید پیشرفت توأم با عدالت که حضرت آقا آن را اولویت اساسی ما در دهه چهارم عنوان کردهاند، ضامن تحقق اهداف انقلاب و جانفشانی برادران شهیدمان است. این انقلاب آسان به دست نیامده؛ من به چشم خودم دیدهام که بهترین فرزندان این کشور چگونه جانشان را برای حفظ این شجره مقدس فدا کردند؛ تلاش برای پیشرفت و عدالت که همان اثبات کارآمدی دین در اداره جامعه است؛ جهاد امروز ماست. عدهای این را فراموش کرده و گمان میکنند انقلابیگری یعنی شعاردادن. من قاطعانه میگویم انقلاب ما در موقعیت کنونی بیش از هرچیز به پیشرفت و عدالت نیازمند است و این تنها با حرف نمیشود. پیشرفت و عدالت نیازمند برنامه و مدیریت اجرایی کارآمد است.
اجرای صددرصدی برنامهها در سال 91
شهردار تهران اظهار داشت: بنده توفیق داشتم نزدیک به هشت سال در شهرداری تهران باشم، در همان ابتدای کار یک برنامه مدون پنجساله ارائه کردم که امروز به جرات میتوانم بگویم بالای 97 درصد آن برنامه را اجرا کردم. مردم نیز در شهر تهران مشاهده میکنند. سال 91 صددرصد برنامهها را اجرا کردیم بدون حتی یک درصد خطا و کسری بودجه هم نداشتیم. او گفت: در شهرداری تهران ما از نفت استفادهای نمیکنیم؛ اما طبق قاعده و قانون 30درصد بودجه را دولت باید تأمین میکرد. قبل از دوره فعلی شهرداری این درصد پرداخت میشد، پس این یک رانت بوده است و درآمدی بوده که بدون تلاش ما وجود داشته؛ اما الان دولت با رفتاری که با ما کرده این 30 درصد به زیر پنجدرصد رسیده است.
یعنی تحریمی که برای دولت در یک سال اخیر به وجود آمد، از چندسال قبل برای شهرداری اتفاق افتاد که دولت 30درصد تعهد خود از بودجه را پرداخت نکرد. من سؤال میکنم آیا شهرداری امروز زمینگیر شده است؟ قیمت میلگرد به 2800 تومان رسید اما هیچ خللی در پروژههای شهرداری وارد نشد؛ همه سه شیفت کار میکنیم. ضمن اینکه وقتی تورم بالارفت هیچکس حقوق کارگران را افزایش نداد اما ما پایه حقوق را برای کارگران از 410 هزار تومان به 720 هزار تومان رساندیم، پس به طبقه ضعیف توجه داشتیم. بنابراین اینکه مطرح میکنم راهکار مشکل اقتصادی صرفا یک موضوع اقتصادی نیست نه اینکه با اقتصاددانان نباید مشورت کرد، خیر؛ میخواهم بگویم که آنقدر ضعف مدیریت بر اقتصاد سیطره انداخته که اگر صدها اقتصاددان هم بیایند و بهترین طرح اقتصادی ارائه کنند، دردی را درمان نمیکند.
کاری که سیاستزدگی با اقتصاد میکند
عضو ائتلاف پیشرفت در ادامه این گفتوگو اظهار داشت: وقتی میخواهیم اقتصاد را اصلاح کنیم نیازمند لوازم و پیش شرطهایی است، نخستین شرط این است که به خاطر سیاستزدگی، تصمیمات کارشناسی را کنار نگذاریم یا بیاثر نکنیم. وقتی قانون تصویب میشود اقتصاددانان وارد کار میشوند و طرح میدهند ما دیگر سیاست بازی نکنیم که مثلا هدفمندی را خلاف قانون اجرا کنیم و بعد یک منفعت سیاسی به نفع خودمان ببریم، از آنطرف هم تولید را رها کنیم، من میگویم در چنین شرایطی حتی اگر 2000 اقتصاددان هم بیایند کاری نمیتوان کرد پس باید بلای سیاستزدگی از سر اقتصاد برداشته شود.
وی گفت: دوم باید قدرت داشته باشیم که وقتی اقتصاددانان طرح را ارائه کردند بتوانیم در سیستم آن را اجرایی کنیم، یعنی مدیریت ما توان و عرضه اجرای این برنامه و سیاست را داشته باشد؛ وگرنه بهترین برنامه هم بیفایده است. بنده توفیق خدمت در نیروی انتظامی را داشتم. یک روز تصمیم گرفتیم که در ناجا هرکسی که به کلانتری و پاسگاه ما در سراسر کشور مراجعه میکند؛ اول پیش من بیاید بعد پیش رئیس کلانتری برود.
همه به این طرح و ایده خندیدند. اما وقتی 110 را راهاندازی کردیم معنی این حرف مشخص شد یعنی اینکه هر کسی خواست به کلانتری برود من متوجه شدم. اما اینجا مدیر هستم و تشخیص دادم که نیاز است که تنها پنج جرم را متوجه شوم، اعلام کردم که آن پنج جرم را با من هماهنگ کنید؛ بقیه را رئیس کلانتری تصمیم بگیرد. آن جرائم چه بود؟ قتل، سرقت مسلحانه، آدم ربایی و تجاوز به عنف. سیستمی طراحی شد که تا یک اتفاقی میافتاد زنگ مردم به پلیس به صدا در میآمد، مانیتور اتاق من نشان میداد و من زودتر از رئیس کلانتری تصمیمگیری و ورود میکردم. من به این میگویم مدیریت. یعنی اگر تصمیم گرفتیم مفسدهای نباشد؛ قدرت داشته باشیم که جلوی آن را بگیریم؛ لوازم آن را هم به وجود بیاوریم. اگر تصمیم میگیریم نرخ ارز اینگونه باید باشد؛ نباید حرف بیربط بزنیم. باید موقع اجرا با مدیریت لازم برنامه را اجرایی کنیم.
20 میلیارد دلار پول دست مردم است
قالیباف ادامه داد: امروز به گواهی آمارها، در جامعه ما در دست مردم، آن هم خارج از شبکه بانکی، رقمی بالغ بر 20 میلیارد دلار پول وجود دارد، چرا باید چنین شود، ما باید یک تصمیم معقول بگیریم که امنیت سرمایه را برقرار کنیم که این 20 میلیارد بتواند وارد شبکه بانکی شود، یک سیستم نظارتی قوی هم ایجاد کنیم که اگر کسی خواست رانتخواری کند و قدرت و ثروت نیز پشت او قرار بگیرد، دست او رو میشود.
وی گفت: من میگویم حتما باید بسیاری از سیاستهای پولی و بانکی اصلاح شود و به سوی کوچکشدن دولت حرکت کنیم. اتفاقا بخش مهمی از برنامهای که از تدوین آن سخن گفتم معطوف به همین اصلاحات جدی اقتصادی است که من در جای خود در مورد هریک صحبت خواهم کرد. ولی حرف من این است که بهترین برنامهها وسیاستها بدون یک مدیریت قوی، عقلانی، علمی و سیاستزدایی شده، بیاثر هستند. مدیریت پیششرط تحقق عملی هر برنامهای است؛ بدون آن برنامهها تنها جملاتی زیبا و بیفایده خواهند بود.
یک مثال امنیتی
یک مثال امنیتی میزنم. در خاطر دارید که 9 سال شرق کشور ناامن بود یعنی نه تنها در سراوان بلکه در تایباد و خراسان و حتی آزادشهر گلستان نیز گروگانگیری انجام میشد. بنده حقیر با تدبیر حضرت آقا، فرمانده ناجا شدم. در آن زمان سپاه و ارتش و وزارت اطلاعات و بسیج هم حضور داشتند. همه این سازمانها هم با تمام قدرت در این راستا فعالیت میکردند که جلوی ناامنی را بگیرند. با همه اینها روزی چندین گروگانگیری انجام میشد. من طرحی را تنظیم و ارائه کردم.
آن موقع آقای روحانی رئیس دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی بود و آقای خاتمی هم رئیسجمهور بودند؛ من بحثی را مطرح کردم که ظرف یک سال این ناامنی را باید حل کنیم. همه گفتند 9 سال است که چنین اتفاقی نیفتاده شما خود در سپاه بودید این چه حرفی است که میزنید. گفتند طرحتان را بگویید. گفتم اگر من بخواهم طرحم را اینجا مطرح کنم، کاری از پیش نمیرود ضمن اینکه شاید کار را نیز خرابتر کند.
گفتم شما اگر میتوانید امنیت را برقرار کنید انجام دهید، اما اگر 9 سال است که نتوانستهاید امنیت برقرار کنید و من میگویم یک ساله انجام میدهم به این معناست که اگر سه یا چهارماه گذشت باید 30 درصد برنامه محقق شود، شما به من اعتماد کنید، این 30 درصد اگر ظرف سه ماه اتفاق نیفتاد بعد متوقف کنید. همه اعضای جلسه مطرح کردند که این حرف منطقی است، چون من کار کارشناسی دقیق انجام داده بودم مثل الان که میگویم برای برنامهای که ارائه میکنم هفتسال زحمت کشیدهایم.
وی ادامه داد: آن زمان مطرح کردم که ظرف دو ماه مرحله به مرحله همه نیروهای نظامی را از آنجا تخلیه میکنم همه تعجب کردند که این همه نیرو جمع شدهاند، نتوانستند امنیت برقرار کنند آن وقت شما با نیروی انتظامی که دزد سر کوچه را نمیتواند دستگیر کند، میخواهید امنیت برقرار کنید. گفتم بله و بعد از یک سال شما موضوعی بهعنوان ناامنی نشنیدید.
امروز هم میگویم که ظرف دو سال آنچنان سامانه اقتصادی را درست میکنیم که هیچکس در هیچ وضعیتی در بلاتکلیفی اقتصادی نباشد. به این معنا که وقتی مردم خوابیدند نگران این نباشند که این هفته وضعیت نرخ ارز چقدر است، ماست را چند بخرند، دانشگاه چقدر هزینه دارد. باید همه چیز برای مردم روشن و مشخص باشد. این یعنی اقتصاد را انعطاف و کنترلپذیر میکنیم.
نقاط ضعف و قوت دولت فعلی شهردار تهران در پاسخ به سؤالی درباره نقاط ضعف و قوت اقتصادی دولت فعلی گفت: یکی از مهمترین ویژگیهای این دولت این بود که شعارهای انقلاب را خوب مطرح کرد و قابل تقدیر است و فضای جامعه را متوجه اصالتهای انقلاب کرد و انصافا قابل تحسین است، فضای قبل از 84 با بعد از 84 بسیار متفاوت است و باید دست همه آنهایی که این موضوع را احیا کردند بوسید و بیشترین ضعف و نقدی که میتوانم به این دولت داشته باشم اینکه به بسیاری این شعارها خیانت کرد.
از بعضی احساسات پاک سوءاستفاده میکنند
قالیباف ادامه داد: حتما باید در حوزه اندیشه دینی و مقولات اعتقادی و نظری دین کار جدی و مداوم صورت گیرد ولی توجه کنید حکومت الهی مستقر شده است و الان باید بهدنبال نشان دادن کارآمدی باشیم. برای اصل دین دیگر نباید برای مردم شعار داد، اگر بخواهیم شعاردهیم و کار نکنیم و کار و پیشرفت را جزء دین ندانیم نتیجهاش میشود، همان نو انجمن حجتیهایهای جدید که راه انجمن حجتیه قدیم را پیگیری میکنند. تحجری که اکنون قالب عوض کرده و گاهی احساس میشود به نام انقلابیگری به ما ارائه میشود. از بعضی احساسات پاک هم سوءاستفاده میکنند تا خود را انقلابی اصیل جا بزنند.
ولی تردیدی ندارم چنانکه قبلا پای انقلاب نایستادهاند در آینده هم پای انقلاب و ولایت نخواهند ایستاد. حتی ولایت را هم بر متر و معیار خودشان میسنجند. ویژگیشان این است که شعار خوب میدهند. دم از اخلاق میزنند ولی رفتار اخلاقی از آنها دیده نمیشود؛ از خلوص انقلابی حرف میزنند و دوست دارند انقلابیهای واقعی آنها را معیار انقلاب بدانند ولی در عملشان غل و غش است و بهدنبال قدرت هستند.
در هر پستی منصوب رهبری بودهام
وی اظهار داشت: بنده در هر پستی منصوب رهبری بودهام. یعنی بدون موافقت ایشان سمتی نداشتهام و تمام تلاشم همواره حرکت در مسیر ولایت بوده است. در اطاعت از ولایت نباید کارهای صرف شعاری انجام داد که یک روز دست ببوسیم و یک روز هم این چیزی که میبینید در حال انجام است میشود. آیا این اطاعت از ولایت است؟ من به شما عرض میکنم که سمعا و طاعتا در خدمت هستیم.
یک روز خود حضرت آقا فرمودند که در کارهایی که انجام میدهید توجه به این موضوع داشته باشید، آنجایی که من دستور میدهم انجام میدهید فردای قیامت اگر مورد بازخواست قرار گرفتید حجت این است که ولی گفت و من انجام دادم اما اگر من دستور ندادم هرکاری که انجام دادید ولو اینکه من بپسندم، غیر پسند من باید یک حجت دیگر هم داشته باشید. مهم این است که ما کار بیحجت نکنیم.
آرمانگرایی واقع بینانه یعنی این، فرهنگ تشیع و فرهنگ اسلامی یعنی این، ولایتپذیری به شعار دادن نیست؛ هرچند شعار لازم هست ولی کافی نیست. اگر عمل نکردی شعار را نیز منهدم کردهای. مثل همین نقطه ضعف و قوت دولت که شعارها را ارائه کرد اما در نهایت بسیاری از این شعارها را منهدم کرد و در جامعه بیاعتمادی درست کرد.
سینما را ساختم و گفتم این هدیه فرهنگ بسیج به هنرمندان
محمد باقر قالیباف در ادامه این گفتوگو اظهار داشت: در خصوص روحیه ارزشی و انقلابی هم باید بگویم که به هرحال ما بچه جبهه هستیم و در همان مدار جبهه کارمان را دنبال میکنیم. یک وقت میگویند قالیباف پولدار یا ثروتمند است، اشکالی ندارد حرف بزنند؛ بنده همه جا گفتهام بسمالله الرحمن الرحیم و من قالیباف یک افتخار دارم و با جرات میگویم که از اول انقلاب تاکنون هیچ فعالیت اقتصادی مباح هم انجام ندادهام، هرکس سند دارد بگوید. از مال دنیا جز یک خانه و ماشین چیزی ندارم.
بقیه نامزدها هم بگویند هرچند که کار اقتصادی مباح حق همه است. بنده بچه انقلابی هستم و به آن افتخار میکنم، روزی هم که سینما آزادی را ساختم و افتتاح کردم در حضور همه هنرمندان عزیز گفتم که این تقدیم به شما که بدانید بچههای انقلاب مخالف شما نیستند چون در همان زمان مطرح میشد که سینما را حزباللهیها و انقلابیها آتش زدهاند که سینما نباشد. من سینما را ساختم و گفتم این هدیه فرهنگ بسیج و فرهنگ انقلابی به همه هنرمندان. اما گفتم یک خواهش دارم. من نسل شهید باکری و شهید کاظمی هستم اگر اینجا گناه کنید هم به خود ظلم کردهاید هم به من.
هیچ وقت در مورد مسئول قبلی بد نگفتم
شهردار تهران گفت: در حوزه کارآمدی هم بنده هرکجا را که تحویل گرفتم، نگفتم که اینجا خرابهای بیش نیست. هرجا را که تحویل دادهاند نگفتم که دیگران خراب کردهاند. خدا را شاهد میگیرم که همواره سعی کردم دو ویژگی را در خودم حفظ کنم، شما هیچوقت از من نشنیدهاید که جایی بروم و در مورد مسئول قبلی بد بگویم. اگر خبرنگاران جایی را سراغ دارند بگویند.
همیشه دست قبلیها را بوسیدهام و گفتهام خدا قوت بدهد و دستتان درد نکند. هرکجا هم خداحافظی کردم به پشت سرم نگاه نکردم و هیچگاه هم اظهار نظری نکردهام. در رابطه با نیروی انتظامی اظهار نظر یا دخالتی از من شنیدهاید؟ این عادت افراد ضعیف است که پشت سر قبلیها یا بعدیها حرف میزنند. اما هرکجا را هم که تحویل گرفتهام به فضل الهی و به غیرت بسیجی و مدیریت جهادی و با نسل بچههای جدید کار را انجام دادهام.
وی افزود: باید این نکته را نیز یادآور شوم که الان متوسط عمر بچههای جدیدی که پل صدر را طراحی کرده ا ند و میسازند 35سال است و هیچکدام هم جبهه نبودهاند. اما خداوکیلی کلنگی که در تونل میزنند مثل همان کلنگی است که ما پشت دژ شلمچه میزدیم. خدا شاهد است که در این تونل کسی تنها برای پول کار نکرد؛ همه با عشق کار کردند.
یک مشاور خارجی داشتیم گفت محال است ظرف سه سال کار را جمع کنید، گفتم ما یک پل فجر زدیم در عملیات والفجر هشت و همه میگفتند پل زده نمیشود این پل را با طراحی و اجرا و ساخت شش ماه جمع کردیم، ما آن نسل هستیم. فروردین شروع کردیم، اسفند تمام کردیم و کارشناس اتریشی تعجب کرده بود ما با این شرایط کارمان را انجام میدهیم. در حوزه کارآمدی هم من نباید توضیح دهم. لذا مهم است که نامزدها برنامه، کارنامه و تیم را باهم داشته باشند نه فقط یکی از اینها را که در این صورت کلاه سر ملت گذاشتیم و به آرمانهای نظام و انقلاب هم خیانت کردهایم.