دکتر امید فاطمی در گفتگو با مهر از ثبت روزانه 120 پایان نامه در پایگاه ثبت پایان نامه های کشور - irandoc - خبر داد و اظهار داشت: تاکنون 200 هزار پایان نامه دانشجویی در پایگاه ثبت پایان نامه به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه تاکنون تنها چکیده و عناوین پایان نامه های دانشجویی در اختیار متقاضیان قرار میگرفت ادامه داد: تا پایان اردیبهشت ماه جاری کل پایان نامه ها به صورت تمام متن در اختیار پژوهشگران و دانشجویان قرار خواهد گرفت.
فاطمی افزود: در این راستا برای جلوگیری از تقلب و کپی برداری غیرمجاز از پایان نامه های دانشجویی و نیز وجود تشابه در موضوعات پایان نامه ها در این پایگاه، ابزارهای جدید اتوماتیکی طراحی شده است که با استخراج کلید واژه این امکان را برای اساتید و کمیته داوران فراهم می کند که قبل از تصویب پروپوزال نسبت به جدید بودن موضوع پایان نامه و نیز غیرتکراری بودن آن اطمینان حاصل کنند.
رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با اشاره به بروز برخی سوء استفاده ها از پایان نامه های دانشجویی خاطرنشان کرد: ما ابزارهای جدیدی را برای تشخیص اساتید در اختیار آنها خواهیم گذاشت.
وی گفت: این اساتید و کمیته داوران دانشگاهها هستند که باید نسبت به سوء استفاده از پایان نامه ها توجه بیشتری نشان دهند با این حال امید می رود که این ابزار جدید برای تشخیص دقیق تشابه در پایان نامه ها بتواند معضل سوء استفاده از این منابع علمی را کاهش دهد.