به گزارش فارس، مجمع تشخیص مصلحت نظام شنبه 14 اردیبهشت ماه در ادامه بررسی و تدوین سیاستهای کلی حوزه سلامت، 21 بند دیگر از این سیاستها را تصویب کرد. مصوبات جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره سیاستهای کلی حوزه سلامت به این شرح است:
- تفکیک وظایف تولیت، تأمین مالی و تدارک خدمات در حوزه سلامت با هدف پاسخگویی، تحقق عدالت و ارائه خدمات درمانی مطلوب به مردم از طریق:
1) تولید نظام سلامت (سیاستگذاری، برنامهریزیهای راهبردی، ارزشیابی و نظارت)
2) مدیریت منابع سلامت با محوریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر ستادهای زیر است.
3) تدارک خدمات توسط ارائهکنندگان خدمت اعم از بخش دولتی و غیر دولتی و خصوصی
4) هماهنگی و ساماندهی امور فوق مطابق ساز و تعیین شده بر اساس قانون.
- تعالی کیفیت و ایمنی خدمات و مراقبتهای جامع و یکپارچه سلامت با محوریت عدالت و تاکید بر پاسخگویی، اطلاع رسانی شفاف، اثربخشی کارایی و بهرهوری در قالب شبکه بهداشتی و درمانی منطبق بر سطحبندی از طریق موارد ذیل:
1) استانداردسازی و اصلاح الگوی مصرف تجهیزات پزشکی، داروها، کالاها و مراقبتهای سلامت در قالب سطح بندی مراقبتها در بخش دولتی و غیر دولتی با کنترل تقاضای القایی توسط وزارت بهداشت و درمان.
2) ترویج تصمیمگیری و اقدام مبتنی بر یافتههای علمی در مراقبتهای سلامت، آموزش و خدمات با تدوین استانداردها و راهنماها، ارزیابی فناوریهای سلامت، استقرار نظام سطح بندی با اولویت خدمات ارتقای سلامت و پیشگیری و اقدام آنها در نظام آموزش علوم پزشکی.
3) افزایش کیفیت و ایمنی خدمات و مراقبتهای سلامت با استقرار و ترویج نظام حاکمیت بالینی، تعیین استانداردها و بهرهگیری از ساز و کارهای اعتبار بخشی توسط وزارت بهداشت و درمان.
4) ارتقای بهرهوری و تعالی سرمایههای انسانی با تربیت و تحمیل نیروی انسانی متعهد به اخلاق پزشکی و اسلامی و دارای تعهد، مهارت و شایستگی متناسب با نیازها و با توسعه و توزیع عادلانه و حفظ نیروها در بستر نظاممند انگیزش در نظام سلامت.
- تأمین مالی پایداری، پوشش کامل همگانی سلامت و اصلاح نظامهای پرداخت به منظور بهرهمندی احاد جامعه از خدمات سلامت متناسب با نیاز با مشارکت عادلانه و مالی آنان و متناسب با توان از طریق:
1) افزایش منطقی منابع مالی مورد نیاز سلامت متناسب با ارتقای کیفیت ارائه خدمات و برخورداری آحاد مردم از مراقبتهای پایه درمانی.
الف) افزایش سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی به نحوی که اهداف سند چشم انداز در منطقه تحقق یابد.
ب) وضع عوارض بر محصولات و مواد خدمات زیان آور سلامت.
ج) پرداخت یارانه به بخش سلامت و هدفمند سازی یارانههای سلامت به منظور کمک اختصاصی به اقشار نیازمند و دهکهای پایین درآمدی.
د) افزایش عادلانه و منطقی سهم بیمه و در مقابل کاهش تدریجی سهم گیرنده خدمت در صورت افزایش هزینههای سلامت.
2) افزایش پوشش مراقبتها و خدمات با اجباری شدن بیمه سلامت برای همه مردم و ارتقای کارآمدی و کیفیت بیمه و ارائه خدمات متناسب با تامین منابع بیمه از بودجه عمومی و مشارکت مردم در پرداخت حق بیمه به صورت عادلانه و به تناسب درآمد و پرداخت حق بیمه افراد نیازمند با اولویت افراد بیبضاعت توسط دولت.
3) تقویت بازار رقابتی برای ارائه خدمات بیمه درمانی
4) تأمین بسته مراقبتها و خدمات جامع سلامت با اولویت خدمات پیشگیرانه متناسب با منابع، بیمه سلامت توسط وزارت بهداشت و درمان و خرید راهبردی آن از سوی بیمه سلامت.
5) تدوین تعرفه خدمات و مراقبتهای سلامت مبتنی بر شواهد و براساس ارزش افزوده با حق فنی واقعی یکسان برای بخش دولتی و غیر دولتی.
6) اصلاح نظام پرداخت مبتنی بر کیفیت عملکرد، افزایش کارایی، ایجاد درآمد عادلانه و ترغیب انگیزههای مثبت ارائه کنندگان خدمات و توجه خاص به فعالیتهای ارتقای سلامت و پیشگیری.