این مرد که جوانی حدودا 35ساله است، بهعنوان مشتری وارد بانکها میشد تا طعمههایش را شناسایی کند. طعمههای او افراد مسن و سالخوردهای بودند که تحت پوشش کمیته امداد قرار داشتند و برای نقدکردن چکهایی که از این کمیته دریافت کرده، راهی بانک شده بودند. مرد کلاهبردار بعد از شناسایی طعمههایش نزد آنها میرفت و این جمله را میگفت که «اگر میخواهید در صف منتظر نمانید، حاضرم مبلغ چک شما را بهصورت نقدی پرداخت کنم و هر وقت نوبتم شد، چک را نقد کنم و پولم را پس بگیرم».
طعمههای از همه جا بیخبر نیز به تصور اینکه مرد جوان نیت خیر دارد و میخواهد به آنها کمک کند، چکشان را در اختیار او قرار میدادند و بعد از اینکه مبلغ آن را نقدا از وی دریافت میکردند، از بانک خارج میشدند. پس از رفتن آنها، مرد جوان به جای اینکه چک را در بانک نقد کند به سرعت از آنجا خارج میشد و به خانهاش میرفت. او با تجهیزاتی که در اختیار داشت و با اضافه کردن صفر یا اعداد دیگر، مبلغ چک را چند برابر میکرد و پس از آن چک جعلی را به بانک میبرد. کارمندان بانک هم، بیآنکه متوجه ماجرا شوند، مبلغ مورد نظر را به مرد جوان پرداخت میکردند و او با کیفی پر از پول از بانک خارج میشد.
مأموران پلیس زمانی پی به کلاهبرداریهای این مرد بردند که نماینده حقوقی کمیته امداد با مراجعه به دادسرای ناحیه چهار از وی شکایت کرد. او مدعی شد که مسئولان مالی این کمیته هنگام بررسی حسابها متوجه شدهاند که مبلغ زیادی از طریق چکهای جعلی از حساب خارج شده و به سرقت رفته است. با این شکایت، تحقیقات برای یافتن ردی از مرد کلاهبردار شروع شد. مأموران در بررسیهای اولیه افرادی را که فریب مرد جاعل را خورده بودند شناسایی کردند.
یکی از آنها گفت: برای تأمین هزینه دیالیز فرزندم یک فقره چک بانکی از کمیته امداد گرفته بودم که وقتی آن را به بانک بردم، مرد جوانی نزدم آمد و گفت که بانک شلوغ است و حاضر است چکم را با پول نقد عوض کند. من هم حوصله منتظر ماندن در صف بانک را نداشتم و برای همین چک را به او دادم اما از نقشهاش خبر نداشتم. دومین فرد فریبخورده نیز اظهاراتی مشابه را مطرح کرد و مدعی شد تا حالا آن مرد را ندیده بود. بنابراین مأموران راهی بانکهای مورد نظر شدند و با بررسی فیلمهای ضبطشده در دوربینهای مداربسته توانستند به تصویر مرد کلاهبردار دست پیدا کنند.
آنها همچنین متوجه شدند این مرد برای نقد کردن چکهای جعلی از شناسنامههایی استفاده میکرد که پیش از این از صاحبانشان به سرقت رفته بود و به همین خاطر هیچ ردی و نشانهای از وی به جا نمانده بود. سرهنگ محمدرضا ذاکر استقامتی، معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی تهران با بیان این خبر گفت: بررسیها نشان میدهد که متهم تحت تعقیب با تغییر رقم چکها تاکنون 45 میلیون تومان از حساب کمیته امداد سرقت کرده اما هنوز پلیس ردی از وی به دست نیاورده است. وی با اشاره به صدور مجوز انتشار عکس متهم از سوی قاضی پرونده از کسانی که این مرد را میشناسند و از مخفیگاهش خبر دارند خواست اطلاعات خود را از طریق شماره تماسهای 51055513 و 51055434 در اختیار کارآگاهان اداره سیزدهم پلیس آگاهی تهران قرار دهند.