رییس بنیاد باران در دیدار تعدادی از روزنامهنگاران با اشاره به صحبتهای مطرح شده از سوی این فعالان رسانهای در آغازجلسه گفت: خیلی خوب است که همچنان می توانیم راحت حرف بزنیم. باید این فضا را باز کنیم که مردم بتوانند راحت حرف بزنند و راهشان را پیدا کنند. آزادی هم همین است؛ کسی بتواند فکر کند و حرف بزند و هزینهای برای این فکر و حرف زدن نپردازد.
خاتمی ادامه داد: من فکر میکنم خوب است از این انتخابات به عنوان راهی برای برون رفت از فضای سوء تفاهم بهره بگیریم تا به فضای مطلوب سیاسی سالم برسیم. در هر دو طرف سوء تفاهم هست، اگر ما بتوانیم این سوء تفاهم را کم کنیم، کار بزرگی کردهایم.
به گزارش ایسنا، وی با تاکید بر اینکه انتخابات، برای اصلاح طلبی اصل است چرا که قلب مردمسالاری است، افزود: ما معتقدیم که در انتخابات نباید با صندوق قهر کرد. دو دسته قهر می کنند، اول کسانی که اصل نظام را قبول ندارند و دوم کسانی که مأیوس و دلسرد هستند و با غیبت نارضایتی خود را نشان می دهند. ما به هیچ وجه جزء دسته اول نیستیم و براندازی را محکوم میکنیم و آن را میسر هم نمیدانیم.
وی ادامه داد: مثل دسته دوم آن قدر نا امید نیستم که نشود کاری کرد. باید جلو رفت تا راهی پیدا کرد. من خیلی از حرفهای شما را قبول دارم. برای اینکه افراد بیایند و حضور پیدا کنند، درها بسته شده است. از آن روزها تا امروز زمینهها و امکانات حضور برای رسیدن به قدرت بسیار کم شده است. البته فرد شایسته برای حضور در انتخابات یکی دو نفر نیست. من میتوانم دهها شخص را نام ببرم که جوان و خوش فکر و تحصیلکرده هستند و شایستگی مسؤولیتهای بالا را دارند ولی حتی امکان عرضه شدنش به جامعه و شناخته شدنشان را گرفتهاند.
خاتمی در ادامه با طرح این سوال که آیا امکان آمدن فردی که با تمام تلاشش همیشه گفته من در درون نظام هستم، حرفهایش را هم مصلحت نظام و مردم میدانسته، اما با دیدگاهها و رویکردهای حکومت سازگار نبوده و در نتیجه او را بیرون از نظام میدانند و به هیچ وجه مایل به آمدن او نیستند، آیا امکان بازگشت او هست؟ گفت: خواست و مطالبهای نسبت به فرد یا افرادی در جامعه شکل گرفته است و البته این خواست بوده و آشکارتر شده است. من به هیچ وجه نگرانی از رأی مردم ندارم. از قضاوتهای دستگاههایی که همواره جهت گیرانه اقدام کردهاند نیز نگران نیستم. نه مثبتش سرافرازی میآورد و نه منفی آن موجب سرافکندگی است ولی مهم این است که ببینیم حاصل کار چه میشود و نتیجهاش برای جامعه چیست؟
وی با طرح این سوال که اگر بر فرض علی رغم مخالفتها فردی به عنوان رئیس جمهور رأی بیاورد میتواند کار کند؟ گفت:یعنی توقع هست به صورت اپوزسیون درون نظام جمهوری اسلامی باشد یا رئیس جمهوری؟ و اصلا قادر است در صورت کارشکنی یا مخالفت نهادها و دستگاهها و ... کاری برای مردم بکند؟ اکثریت آنان که میگویند بیایید میخواهند وضع زندگیشان و اوضاع نابسامان کشورشان بهبود یابد اگر همه دستگاهها همراه باشند چندین سال طول می کشد تا برسیم به نقطه ای که از آن بیرون رفتیم و کشور را دادیم دست دیگران. نه یک شبه تورم کم میشود و نه به سرعت روابطمان با دنیا خوب میشود. نهایتاً متهم میشویم به ناتوانی و مردم هم طلبکار میشوند.
خوشحال شدم وقتی جناب آقای هاشمی گفتند که حاضرند بیایند.
وی در ادامه به بیان نکاتی که به گفته خود لازم میدانسته پرداخت و گفت:جناب آقای هاشمی از ارکان انقلاب و نظام هستند و نقش ممتازی قبل و بعد از انقلاب و در شکل گیری و استحکام نظام و جمهوری اسلامی داشته اند و هزینه سنگینی نیز پرداخته اند. علاقه امام به ایشان بر همه روشن است. ایشان برای برون رفت از بحران ها نقش محوری داشته اند در جنگ، در ساختن کشور و بعد از جنگ، آن هم کشوری که ویران شده بود. مردم بزرگواری که سخاوتمندانه جان و مال و عزیزان خود را برای دفاع از انقلاب و میهن در طبق اخلاص گذاشته بودند توقع داشتند بعد از جنگ کشور ساخته شود و زندگی مردم امن و روبراه گردد. آقای هاشمی در چنین وضعیتی پا به میدان گذاشتند.
خاتمی در پایان بار دیگر به بیان اوصاف هاشمی از دیدگاه خود پرداخت و گفت: هاشمی یک سرمایه است و بدون تردیدی از جمله افرادی که به حقوق و حرمت مردم ایمان دارد و از آن دفاع می کند و نیز خواستار عدالت در جامعه است و نیز آمدن ایشان یقیناً دیدگاه بین المللی را نسبت به ایران تعدیل می کند و همین باعث گشایش یا کم شدن تنگناها می شود و نیز ایشان طرفدار فضای باز برای همه جریان ها و مدافع تشکل ها و بخش خصوصی است علاوه بر آگاهی تجربه گران قیمت ایشان در مدیریت کشور و آمادگی همه نیروها و حتی جناح ها برای همکاری با ایشان خود مزیت بزرگی برای ایجاد دولتی منطق گرا، کاردان و مفید است و مطالبه مردم هم لااقل بسیاری از آنان که به من دسترسی دارند این است که یا من یا جناب آقای هاشمی باید بیایید و مطمئن هستم که اگر همه بخواهیم و همه دستگاه ها کمک کنند آمدن هاشمی به معنی برد همه است و خدا کند چنین شود.