دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۴:۱۰
۰ نفر

گروه محیط‌زیست: مدیرکل دفتر آب‌و‌خاک سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: مناطق جنگی و صنعتی نقاط بحرانی آلودگی خاک در کشور هستند.

مصرف سموم کشاورزی

در حالی مدیرکل دفتر آب‌وخاک سازمان حفاظت محیط‌زیست از مناطق جنگی و صنعتی به‌عنوان آلوده‌ترین نقاط یاد می‌کند که کارشناسان نسبت به استفاده بی‌رویه از سموم دفع آفات در اراضی کشاورزی به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تهدیدات خاک به‌ویژه اراضی مزروعی یاد می‌کنند. چندی پیش رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران به همشهری گفت: استفاده از سموم دفع آفات و کودشیمیایی در طبیعت، خاک و سفره‌های آب‌ زیرزمینی را به‌شدت آلوده می‌کند. علاوه براین، شوینده‌های شیمیایی که در منازل، کارواش‌ها، بیمارستان‌ها و سایر مراکز انسانی استفاده می‌شوند در حجم بسیاری به آب‌های زیرزمینی راه می‌یابند و آنها را آلوده می‌کنند.

فرهاد پورسخا با بیان اینکه پراکنش هات‌اسپات‌ها یا نقاط بحرانی آلودگی خاک براساس میزان کارکرد مناطق متفاوت است، افزود: استفاده از یک نوع کود شیمیایی خاص در منطقه‌ای که در آن کشت و صنعت صورت می‌گیرد یا نشت مواد نفتی در اطراف یک پالایشگاه، آن منطقه را به هات‌اسپات تبدیل می‌کند. به گفته وی بهترین راه برای پاکسازی مناطق جنگی استفاده از باکتری‌های میکروب‌خوار است.

پورسخا درخصوص لزوم تدوین اطلس آلودگی خاک اظهار کرد: تاکنون مطالعات مختلفی در استان‌های کشور صورت گرفته که در آنها نقاط هات‌اسپات‌ خاک مشخص شده است اما برای تهیه اطلس آلودگی خاک کشور این کار باید در دیگر استان‌ها نیز انجام شود که نیازمند بودجه کافی است.

مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط‌زیست اضافه کرد: این مطالعات در استان‌های شمالی، مرکزی و غربی کشور انجام شده است که عموما استان‌های پرآب، حاصلخیز، پرجمعیت و در حاشیه کوهستان هستند.

پورسخا درخصوص آلودگی خاک در بخش کشاورزی به ایسنا گفت: مهم‌ترین عوامل آلودگی خاک در بخش کشاورزی استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی و ایجاد فاضلاب‌هایی است که باعث انباشت فلزات سنگین در خاک می‌شوند که به همین منظور باید در این راستا اقدامات لازم صورت گیرد. وی گفت: مهم‌ترین خلأ برای رفع آلودگی خاک نبود یک قانون منسجم بود که با پیگیری‌های انجام شده این مسئله رفع شده و به نتیجه رسیده است؛ در حال حاضر قانون جامع کاهش آلودگی خاک در کمیسیون‌های تخصصی تأیید شده و پس از بررسی از کمیسیون تلفیق بیرون آمده و اکنون آماده است. به گفته وی این قانون همراه با قانون منابع طبیعی به شکل تلفیقی در صحن علنی به تصویب می‌رسد.

مدیر کل دفتر آب‌و‌خاک سازمان حفاظت محیط‌زیست خاطرنشان کرد: براساس این قانون سهم تمام دستگاه‌ها، افراد حقیقی و حقوقی از آلودگی خاک و راه‌های رفع آن مشخص شده است.

 

کد خبر 213893

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز