حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر فرجام، مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در خصوص آیتالله سیدعزالدین حسینی زنجانی اظهار کرد: رحلت این عالم ربانی، به عنوان یکی از اساتید برجسته و ممتاز حوزه علمیه خراسان و از علمای بنام حوزه جهان تشیع، مصیبتی دردناک و جبرانناپذیر برای حوزههای علمیه است.
وی افزود: مرحوم آیتالله حسینی زنجانی پیش از انقلاب و در دهه پنجاه شمسی به مشهد آمدند و در حوزه علمیه خراسان مشغول تعلیم و تعلم شدند؛ پس از انقلاب نیز مدتی امام جمعه زنجان بودند و مجددا در دهه 60 به مشهد بازگشتند.
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان تصریح کرد: دروسی که این مرحوم در حوزه علمیه خراسان تدریس میکردند، شامل دروس فلسفه و شرح منظومه و فقه و اصول با گرایش بیشتر به فقه و بر مبنای فقه جواهری بود.
وی افزود: تدریس اخلاق و عرفان نظری از دیگر حوزههای تدریس آن مرحوم بود که همواره با حضور گسترده شاگردان و تشنگان علم و معرفت برگزار میشد؛ ایشان از علمای جامع در مباحث علمی و اخلاقی و عرفانی بودند و به همین جهت میتوان ایشان را استادی جامع در زمینههای مختلف بود.
فرجام با اشاره به این مطلب که مرحوم آیتالله حسینی زنجانی از شاگردان امام و آیتالله بروجردی بودند، اظهار کرد: ایشان در همه رشتههای حوزوی اعم از فقه، اصول، عرفان، تفسیر و حدیث مسلط بودند و از جمله نکات خاص مرتبط با ایشان میتوان به حافظه بسیار قوی و اشراف و تسلط کامل به مباحث علمی اشاره کرد.
این استاد حوزه علمیه خراسان با اشاره به تلاش این استاد برجسته حوزه علمیه خراسان در جهت پرورش نخبگان علمی در عرصههای مختلف بیان کرد: هم و غم و تلاش ایشان همیشه در عرصه تعلیم و تعلم و پرورش نیروهای ارزشمند بود که بخشی از آنها در دانشگاه و عده دیگری در سمتهای مختلف ملی و استانی مشغول به فعالیت هستند.
وی گفت: ویژگی سوم ایشان، ارتباط با قشر دانشگاهی و بدنه جامعه بود؛ ایشان ارتباط بسیار خوبی با قشر دانشگاهی و توده مردم داشتند و تا همین اواخر که اوضاع جسمی ایشان، اجازه میداد، در مسجد امام صادق(ع) مشهد به عنوان امام جماعت ارتباط بسیار نزدیکی با مردم داشتند.
فرجام یادآور شد: ایشان از جمله اساتید اهل تالیف و تدوین کتب کاربردی در حوزههای مختلف علوم اهل بیت(ع) در حوزه بودند و به همین جهت نیز کتب متعددی از ایشان به چاپ رسیده است.
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان با اشاره به پیروی ایشان از منطق ولایت فقیه و همراهی با امام راحل در پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: ایشان در دهه 50 تحت فشار رژیم در مشهد سکونت کردند و یک نیروی انقلابی و معتقد به مبانی امام بود؛ همواره در هر جلسهای که بحثی به میان میآمد، به عظمت و بزرگی از امام راحل یاد میکرد و همیشه سعی میکرد یاد آن امام را زنده نگاه دارد؛ ایشان نقش امام راحل را بیبدیل میدانست و در وقوع انقلاب نیز نقشآفرین بود.
وی گفت: مشهد در اوایل دهه 50 شمسی کانون انقلابیون بود و حضور رهبر انقلاب و شهید هاشمینژاد و... باعث شده بود که تراکم نخبگان انقلابی در این شهر بسیار زیاد باشد ولی جالب است که همه این بزرگان احترام بسیاری برای مرحوم آیتالله زنجانی قائل بودند و محل رجوع ایشان نیز بودند.