جمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۴
۰ نفر

همشهری آنلاین: کتاب «خبر» به قلم حسن بشیر منتشر شد. مولف در این کتاب با اشاره به ویژگی‌های خبر به مفاهیم و تعاریف متعدد از این مفهوم اشاره کرده و آن را شیوه‌ای برای جهت‌دهی آینده دانسته است.-

khabar

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «خبر» با نگاهی جدید به مقوله خبر از دیدگاه‌ قرآن‌ کریم، روایات و اسلام به قلم دکتر حسن بشیر از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) منتشر شد. این کتاب یکی از مجموعه‌های مفاهیم بنیادین علوم انسانی است که می‌کوشد عمده‌ترین مفاهیم درون‌دینی و برون‌دینی را در حوزه‌‌های مختلف علوم انسانی تحلیل کند.

بشیر، عنصر «عبرت‌آموزی» از اخبار گذشتگان را نوعی جهت‌دهی خبری نسبت به آینده می‌داند و معتقد است که کتاب‌های آسمانی به ویژه قرآن کریم، از اخبار گذشتگان به شدت استفاده کرده و خبر قرآنی را یک اطلاع‌رسانی وسیع درباره گذشتگان دانسته است که عمدتا بر پایه عبرت‌آموزی استوار است.

کتاب حاضر در شش فصل تنظیم شده است؛ در فصل نخست با عنوان «خبر در چارچوب مطالعات میان‌رشته‌ای»، امکان‌سنجی مطالعات میان‌رشته‌ای درباره خبر و اطلاع‌رسانی بررسی شده است. در این فصل به تعاریف و حوزه‌های علمی مختلف میان‌رشته‌ای و فرارشته‌ای اشاره و در پایان تلاش شده است که درباره مقوله خبر، امکان تحقق این مطالعات سنجیده شود.

«مفهوم‌شناسی و اهمیت خبر در حوزه ارتباطات» عنوان دومین فصل کتاب است که به دنبال ایجاد فهمی و علمی و معناشناسانه از مفهوم خبر در حوزه ارتباطات است، در این فصل چیستی خبر، معنا و تعاریف آن، اهمیت خبر در اطلاع‌رسانی، گوناگونی حوزه‌های خبر، تحولات گفتمانی و تکنولوژیکی، خبر و ارزش‌های خبری بررسی شده‌اند.

سومین فصل کتاب «خبر از دیدگاه قرآن کریم» نام دارد و به بررسی مفاهیم، رویکردها، معانی، محتوای خبری و ارزش‌های ایجابی و سلبی خبر در قرآن کریم می‌پردازد. درج آیات مختلف که حاکی از دیدگاه ارزشی قرآن کریم نسبت به خبر و اطلاع‌رسانی است به شکل تفصیلی، مطالب این فصل را تشکیل می‌دهند.

می‌توان از «خبر از دیدگاه قرآن کریم» به عنوان چهارمین فصل کتاب نام برد. معناشناسی روایت و خبر، اهمیت متن در خبر روایی، خبر متواتر و خبر واحد، اهمیت راوی در خبر روایی، اخلاق خبر روایی و در نهایت ارزش‌های ایجابی و سلبی خبر روایی از مطالب این فصل به شمار می‌آیند.

پنجمین فصل کتاب «اخلاق خبر در اسلام» است که به مباحث چیستی اخلاق، اخلاق رسانه‌ای، اصول اخلاقی روزنامه‌نگاری و خبرنویسی، حریم خصوصی و ارزش‌های سلبی خبر، حریم خصوصی از دیدگاه اسلام، اخلاق فضیلت‌محور خبر در اسلام، تعریف پیشنهادی خبر از دیدگاه اسلامی و اخلاق اسلامی می‌پردازد.

مباحث مربوط به آسیب‌شناسی خبر به طور کلی و از منظر اسلامی در ششمین فصل کتاب با عنوان «آسیب‌شناسی خبر در اسلام» ارایه شده است. آسیب‌شناسی تعاریف خبر، مطالعه معناشناسانه ، آسیب‌شناسی ارزش‌های خبری، مقایسه ارزش‌های خبری از منظر علوم ارتباطی و ارزش‌های قرآنی، اسلامی و حوزه‌های مهم آسیب‌های خبر مانند شایعه، خروج از وظایف شرعی، امپریالیسم خبری و فیلترهای خبری از مباحث این بخش به شمار می‌آیند.

نویسنده در بخشی از این کتاب نوشته است:‌ «با گسترش مطالعات مربوط به مفاهیم مختلف ارتباطات از منظر علوم اسلامی و علوم انسانی و اجتماعی به شکل میان‌رشته‌ای، می‌توان در آینده نسبت این حوزه‌ها را با همدیگر سنجید و به یک شکل فهم مشترک از این مفاهیم دست یافت. همچنین امیدوارم که با نگارش این کتاب، گامی موثر در فهم مطالعات میان‌رشته‌ای علوم ارتباطی و علوم اسلامی برداشته شود.»

کتاب «خبر» در 272 صفحه، شمارگان یک هزار نسخه و بهای 75 هزار ریال به همت انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) روانه ویترین کتابفروشی‌ها شده است.

کد خبر 214611
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ادبیات و کتاب

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز