ایسنا نوشت: نشست خبری تشریح برنامههای سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر برگزار شد. در این نشست خبری، سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس برنامههای در نظر گرفته شده به مناسبت سوم خرداد را تشریح کرد.
سردار کارگر در این نشست خبری گفت: 75 برنامه اصلی در کشور با محوریت مردم به این مناسبت برگزار خواهد شد که افتتاح خبرگزاری دفاعمقدس در روز دوم خرداد،رونمایی از 33 عنوان کتاب که سه عنوان از این کتابها به تازگی منتشر شده است، برگزاری مراسم شکرگذاری در حرم مطهر امام خمینی(ره)، گلباران، عطرافشانی و غبارروبی گلزارهای شهدا، دیدار با خانوادههای شهدای «عملیات الی بیتالمقدس»، افتتاح چند پروژه صنعتی در وزارت دفاع، برگزاری جشنواره جوان سرباز، تجلیل از رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس در سراسر کشور، پخش مستندهای مختلف از صدا و سیما از جمله «شب دهم»، «خرمشهر به روایت گروه چهل شاهد»، «سه روایت از خرمشهر»، چاپ جلد سوم «فرهنگ جامع تئاتر دفاع مقدس» و رونمایی از آلبوم موسیقی «صدای دلتنگی» از جمله این برنامهها محسوب میشود.
به گفته وی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز برنامههای متنوعی برای ساکنان ایرانی در خارج از کشور به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر در نظر گرفته است.
سردار کارگر سخنرانی فرماندهان نیروهای مسلح در نمازهای جمعه سراسر کشور، تقدیر از دستاندرکاران اردوهای راهیان نور، برگزاری کوهپیمایی با حضور خانوادههای شهدا، ایثارگران و جانبازان را از دیگر برنامههای گرامیداشت سالروز آزاد سازی خرمشهر نام برد.
وی همچنین در مورد ضرورت راهاندازی خبرگزاری دفاع مقدس اظهار کرد: جای خالی این خبرگزاری در کشور احساس میشد و ما طی سه چهار ماه گذشته زیرساختهای این خبرگزاری را آماده کردهایم. تعدادی از رسانهها از جمله بعضی از خبرگزاریها سرویس ویژه دفاع مقدس دارند و امیدواریم سایر رسانهها نیز در این زمینه اقدام کنند. ما از همه رسانههایی که قصد ایجاد سرویس دفاع مقدس را داشته باشند حمایت محتوایی میکنیم و یکی از اهداف ما در این باره، مقابله با آسیبهای اجتماعی با استفاده از ترویج فرهنگ دفاع مقدس است.
سردار کارگر یادآور شد:راهاندازی خبرگزاری دفاع مقدس هیچ ارتباطی به انتخابات ندارد در عین حال ما باید به خلق حماسه سیاسی در سال جاری کمک کنیم. از سوی دیگر مسئله مهم عملکرد خبرگزاری است و ما به هیچ عنوان وارد هیچگونه جناحبندی سیاسی نخواهیم شد چون در غیر این صورت برخلاف شأن دفاع مقدس عمل کردهایم.
سردار کارگر همچنین به چاپ تنها یک جلد از «دایره المعارف دفاع مقدس» اشاره کرد و گفت: البته جلد دوم این دایره المعارف در راه است و در خبرگزاری دفاع مقدس به بحث دایره المعارف و همچنین کتابهای دفاع مقدس توجه ویژهای خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم نهادینه کردن فرهنگ دفاع مقدس در فرهنگ عمومی اشاره کرد و گفت: تا کار را به دست مردم ندهیم فرهنگ دفاعمقدس نهادینه نخواهد شد. باید کاری کنیم که این فرهنگ در ریزترین سطح جامعه ترویج شود. نباید ترویج فرهنگ دفاع مقدس را وظیفه چند نهاد نظامی بدانیم. ما باید ترویج فرهنگ دفاع مقدس را از مهدهای کودک، مدارس و خانوادهها شروع کنیم.
سردار کارگر همچنین گفت: اگر واقعا هدف ما انتقال نسل به نسل فرهنگ دفاع مقدس است باید به جوانان اعتماد کنیم. باید خاطرمان باشد در مورد فرهنگ دفاع مقدس عقبماندگیهای زیادی داریم؛ از جمله این عقبماندیها ثبت خاطرات و همچنین پرداختن به تاریخ شفاهی و تقدیر از رزمندگان آن دوران است. اینکه فکر کنیم با ساخت یک سریال یا فیلم کارمان در این حوزه تمام شده است اشتباه میکنیم. در سایر کشورهای جهان از یک «رمان» 10 تا 20 کارگردان فیلمهای متفاوتی میسازند و ما هم با توجه به عظمت دفاع مقدس میتوانیم کارهای فاخر و ماندگاری در ابعاد مختلف آن تولید کنیم.
وی یادآور شد: ما آثاری همچون کتاب «پایی که جا ماند» را داریم و اگر به صورت برنامهریزی شده کار کنیم میتوانیم چندین کتاب از این نوع تولید کنیم البته برای تدوین این نوع کتابها باید به سراغ کسانی برویم که در دفاع مقدس حضور داشتند و تا دیر نشده باید اقدام کنیم زیرا یادگاران دفاع مقدس یا به دلیل کهولت سن خاطراتی را از یاد بردهاند یا در قید حیات نیستند.
وی همچنین در پاسخ به سوالی گفت: نباید ترویج فرهنگ دفاع مقدس را تنها از بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دافاع مقدس طلب کنیم چون شش وزیر عضو هیأت امنای این بنیاد هستند که هر کدام میتوانند به نوبه خود کارهای ماندگاری انجام بدهند.
سردار کارگر بر لزوم ایجاد تشکلهای مردمنهاد در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اشاره کرد و گفت: در این راستا باید از افراد یا موسساتی که به طور خصوصی اقدام به نشر کتاب یا کارهای دیگر مربوط به دفاع مقدس میکنند حمایت کنیم.