مهر نوشت: محمود احمدی نژاد در جشنواره دستاوردهای علمی و فناوری ستاد توسعه فناوری انرژیهای نو با تاکید بر اینکه از زمان کشف نفت ما را نسبت به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر فراموشاندند، ادامه داد: دستهایی در کار است تا کشورهای دارای منابع نفت و گاز از منابع تجدیدپذیر استفاده نکنند. کشورهایی در حدود 600 هزار نفر جمعیت دارند ولی حدود 2 میلیون خودرو در کشور آنها در رفت و آمد است این نشان میدهد که دستهایی در کار است تا آنها را به اسارت بکشاند.
احمدی نژاد با تاکید بر اینکه ما از خط کمال و پیشرفت اصیل خود فاصله گرفتیم، یادآور شد: تا اواخر دوره صفویه کشور ایران خودکفا بوده است پس از آن یک دوره انقطاع رخ داد و این باعث شد که در مسیر رشد ما شکستگی رخ دهد که از آن جمله میتوان به کم توجهی به انرژیهای تجدیدپذیر اشاره کرد.
رئیس جمهور ایران را کشوری با بارش کم توصیف کرد و ادامه داد: از این رو از گذشتههای دور به صورت عالمانه از آب استفاده میشد و با ایجاد شبکه قنوات بهترین استفاده را از منابع آب کشور میکردند.
وی با تاکید بر اینکه ما باید به مسیر حرکتی خود بازگردیم، خاطرنشان کرد: اگر در 20 سال گذشته اعلام میشد که ایران قادر به تولید پره توربین با آلیاژ پیشرفته و یا پیل سوختی 10 کیلووات است کسی باور نمیکرد ولی امروز با همت محققان موفقیتهای چشمگیری در حوزه نانو، هوافضا و حوزههای زیستی به دست آوردیم.
رئیس جمهور همچنین با تاکید بر اینکه ما میتوانیم در مسیر رشد درون زای خود با سرعت حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین کارهایی که نیاز به اصلاح دارد اصلاح ساختار نظام آموزشی و فناوری کشور است.
احمدی نژاد با بیان اینکه ایران از 80 سال قبل دانشگاه به شکل جدید تاسیس کرده است، اضافه کرد: اساتید بزرگی داریم که به لحاظ دانشی چیزی کمتر از اساتید سایر کشورها ندارند ولی یک اشکال بزرگی که به نظام آموزشی وارد است آن است که از ابتدا این نظام مصرفی بوده است.
وی در این باره توضیح داد: نظام آموزشی ما پول میگیرد، خرج میکند و آدم درست میکند. این در حالی است که نظام آموزشی باید در قبال ایفای تعهدات خود خرج کند در غیر این صورت حرکتهای دانشگاهی کشور را به سمت تولید سوق نمیدهد.
به گفته احمدی نژاد تنها 2 تا 3 کشور است که دانشگاههایی همانند ایران دارد.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به عدم ارتباط میان صنعت و دانشگاه خاطرنشان کرد: به منظور تمرکز مدیریت در این زمینه اقدام به ایجاد معاونت علمی کردیم این معاونت با اقداماتی که انجام داد توانست ارتباط میان صنعت و دانشگاه را ایجاد کند ولی با توجه به ظرفیتهای موجود در کشور این مقدار کافی نیست.
وی همچنین با انتقاد از بودجههای اختصاص داده شده به معاونت علمی یادآور شد: در معاونت علمی در سالهای اخیر اقدامات مناسبی انجام شده است ولی هر سال بودجه آن کمتر میشود. ما امسال انتظار داشتیم که بودجه این معاونت به 500 میلیارد تومان بالغ شود که این امر اتفاق نیفتاد.
احمدی نژاد همچنین به ظرفیتهای انرژی تجدیدپذیر در کشور اشاره کرد و با بیان اینکه 40 هزار مگاوات انرژی باد در کشور شناسایی شده است، افزود: باید در این زمینه تصمیمات بزرگی گرفته شود و همچنین جامعه علمی میتواند کمک بسیار مناسبی برای تصمیم گیران باشد تا آنها بتوانند با شجاعت زیاد تصمیمات بزرگی در این زمینه بگیرند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ایران تنها کشوری است که دو شبکه موازی گاز و برق دارد، ادامه داد: در این دولت موفق به احداث 69 هزار و 200 مگاوات نیروگاه شدهایم این در حالی است که با توسعه فناوری پیل سوختی میتوانیم در هر محله و در هر روستا نیروگاه کوچکی برای تولید انرژی راه اندازی کنیم که این امر منجر به کاهش هزینهها نیز خواهد شد.
احمدی نژاد با بیان اینکه اینها تصمیماتی است که باید گرفته شود، اضافه کرد: ولی ما را مشغول به مسائل پایین دستی کردند و شاهدیم که دستهایی در کار است تا ایران را 200 سال به عقب برانند که بخش اعظمی از آن نیز در خارج از کشور است.
وی با بیان اینکه این دستها همچنین در حوزه انرژی نیز فعال هستند، گفت: در حالیکه تولید انرژی از باد و خورشید ارزان تر است ولی ما همچنان متکی به منابع فسیلی هستیم.
رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه ستاد انرژیهای نو باید جایگاه خود را تغییر دهد، یادآور شد: در حالیکه وزارت نیرو انرژی نفت ارزان قیمت را دریافت میکند نمیتوان انتظار داشت تا انرژی تجدیدپذیر نیز رشد کند و باید نیروگاههای انرژی تجدیدپذیر رقیب انرژیهای فسیلی شود.
احمدی نژاد در ادامه سخنرانی خود با ابراز ناراحتی خود از اینکه ایران را با کشورهای منطقه مقایسه میکنند، خاطر نشان کرد: وقتی ایران را با کشورهای اطراف مقایسه میکنند به من بر میخورد. مگر در منطقه به غیر از ایران کس دیگری هست؟
وی با اشاره به اهداف چشم انداز 1404 ایران گفت: بر این اساس ایران باید رتبه اول در منطقه را به دست آورد ولی ایران هم اکنون در منطقه اول است و باید خود را در تراز جهانی ببیند.
احمدی نژاد با بیان اینکه باور دارم که می توانیم قلههای بزرگتر را فتح کنیم، ادامه داد: اتفاقات عظیمی در کشور رخ داده است و در این راستا باید خودمان را باور کنیم تا بتوانیم مدیریت جهان را در دست بگیریم.
رئیس جمهور با بیان اینکه این زمینه در حال حاضر برای کشور فراهم شده، خاطرنشان کرد: بیش از 100 سیاستمدار دنیا در گفتگو با من این توقع را (مدیریت جهان) بیان کردند و آنها میگویند ایران پتانسیل مدیریت جهان را دارد.
احمدی نژاد با بیان اینکه این گفتهها ناشی از تعصب و حس ناسیونالیستی نیست، گفت: این امر به زودی در دنیا علنی خواهد شد البته در این راه مشکلاتی داریم که با عبور از آنها به جایگاه اصلی خود میرسیم.