محمد خزاعی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در مصاحبه با پایگاه خبری - تحلیلی المانیتور تاکید کرد : بطور اصولی جمهوری اسلامی ایران از هر اقدامی که در راستای حل و فصل بحران سوریه بصورت صلح امیز باشد و همچنین از برگزاری کنفرانس ژنو 2 در خصوص سوریه استقبال می کند و معتقد است برای نتیجه بخش بودن این کنفرانس ، بایستی طرفهای منطقه ای و بین المللی موثر نیز حضور داشته باشند .
به گزارش مهر، سفیر و نماینده دائم کشورمان همچنین در این مصاحبه ادعاهای حضور نظامی ایران در سوریه و ارسال سلاح برای این کشور را رد کرد و تصریح نمود : انتظار منطقی این بود که شورای امنیت و سایر ارگانهای ذیربط سازمان ملل ،تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی علیه سوریه را شدیدا محکوم نمایند .
محمد خزاعی در پاسخ به این سئوال که در صورتیکه جمهوری اسلامی ایران به کنفرانس ژنو 2 دعوت شود ،موضع ایران در قبال ان چه خواهد بود، خاطر نشان ساخت ،جمهوری اسلامی ایران همواره بطور شفاف اعلام کرده که خواستار یافتن راه حلی مسالمت امیز برای بحران سوریه است و ما قبلاهم اعلام کرده ایم که این بحران راه حل نظامی ندارد و جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از ماموریت نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه ، تاکنون دو نشست بین المللی در خصوص سوریه در تهران برگزار نموده و قرار است سومین نشست در هشتم خردادماه سالجاری در تهران برگزار گردد و از اینکه جامعه جهانی نیز با حرکت به سمت برگزاری نشست ژنو 2 به همین نتیجه رسیده خشنود هستیم . وی افزود : برهمین اساس جمهوری اسلامی ایران از برگزاری کنفرانس ژنو 2 استقبال می کند و معتقد است برای نتیجه بخش بودن آن به غیر از دو طرف موضوع در سوریه، بایستی طرفهای منطقه ای و بین المللی موثر نیز حضور داشته باشند . مشارکت جمهوری اسلامی ایران در این کنفرانس نیز بستگی به سازو کارهای تفصیلی این کنفرانس خواهد داشت که در صورت دریافت ،آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد .
سفیر و نماینده دائم کشورمان افزود : مبنا در سوریه ،یافتن راه حل صلح امیز به رهبری خود سوریها می باشد و مشارکت سایرکشورها در عرصه های منطقه ای و بین المللی در این موضوع بایستی در جهت حمایت و تشویق بوده و از دخالت در امور داخلی سوریه خودداری شود .
محمد خزاعی در پاسخ به سئوالی در خصوص نقش بشار اسد در دولت آینده سوریه تصریح کرد : بدون تردید در خواست یک کشور خارجی از رئیس جمهور یک کشور برای ترک سمت خود با منشور سازمان ملل و حقوق بین الملل مغایرت دارد و این مردم سوریه هستند که باید تصمیم بگیرند که چه کسی می بایست برود و یا چه کسی می بایست باقی بماند .جمهوری اسلامی ایران نیز در طرح شش ماده ای خود پیشنهاد نموده است ، همانطور که در کشورهای دیگر نیز رای مردم مبنا می باشد ، آینده سیاسی بشار اسد رئیس جمهور سوریه نیز بایستی از طریق صندوقهای رای مشخص شود .
سفیر و نماینده دائم کشورمان همچنین در خصوص دلیل پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای بررسی موضوع تقویت همکاریهای منطقه ای از جمله موضوع سوریه در جریان مذاکرات 1+5 و کشورمان گفت : ما همیشه دارای این نقطه نظر بوده ایم که مسائل منطقه ای می بایست از طریق گفتگوی میان طرفهای ذیربط حل و فصل گردد . مسائلی نیز وجود دارد که ایران و کشورهای عضو 1+5 می توانند با همکاری یکدیگر به حل آن کمک کنند . برهمین اساس ایران و گروه 1+5 می توانند از فرصت استفاده کرده و در کنار موضوع هسته ای به مسائل منطقه ای که در خصوص آنها علاقه متقابل وجود دارد ، نیز بپردازند و ما براین باور هستیم که هرگونه تفاهم و موفقیت در جهت حل و فصل مسائل بحرانی می تواند فضای مساعدی را بوجود بیاورد .
محمد خزاعی همچنین تجاوزات هوائی اخیر رژیم صهیونیستی علیه سوریه را نقض اشکار قوانین و سازمان ملل ،تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی علیه سوریه را شدیدا محکوم نمایند .جمهوری اسلامی ایران نیز با ارائه شکایت رسمی خود به سازمان ملل در این رابطه ، قصد داشت تا توجه جامعه بین المللی را به این اقدام جلب نماید . رژیم اسرائیل با این حملات تلاش نمود تا گروههای افراطی مسلح را در داخل سوریه تقویت نماید . با توجه به این حملات و همچنین اشغال بخشهائی از خاک سوریه ، رژیم صهیونیستی بخشی از درگیری است و نمی تواند در کنفرانسهای بین المللی در مورد بحران سوریه شرکت نماید .
سفیر و نماینده دائم کشورمان تاکید کرد: بر خلاف ادعاهای بی اساس ، هیچ نیرو و یا مشاور نظامی از سوی ایران در سوریه حضور ندارد، اما متاسفانه برخی از کشورهای منطقه در امورداخلی سوریه دخالت نموده و با ارسال تسلیحات برای گروههای افراطی وتروریستی به آتش درگیری در این کشور دامن می زنند.
محمد خزاعی همچنین در پاسخ به سئوالی در مورد استفاده سلاحهای شیمیائی در سوریه گفت : جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قربانیان استفاده از سلاحهای شیمیائی در تاریخ معاصر ،قویا معتقد است که بایستی هر گونه تلاش ممکن را در جهت جلوگیری از استفاده از سلاحهای شیمیائی انجام داد. اما در موضوع سوریه ،اکنو.ن این امر روشنتر شده است که عناصری از گروههای مخالف مسلح در سوریه از مواد شیمیائی استفاده کرده اند و این امر در گزارش خانم کارلا دل پونته رئیس کمیسیون تحقیقات شورای حقوق بشر نیز منعکس شده است .