سه‌شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۹
۰ نفر

همشهری آنلاین: آلبالو نام درخت و میوه‌‏ای است با نام علمی (Prunus Cerasus) که بومی جنوب غرب آسیا و اروپا می‌باشد.

آلبالو ؛ خوش مزه، زیبا، مفید

درخت آلبالو از تیره گل سرخیان است که برگ‏‌های سبز و گل‏‌های سفید دارد و در حقیقت نوعی گیلاس است که در زبان لاتین (Sour Cherry) نامیده می‌‏شود و میوه آن کمی کوچک ‏تر از گیلاس بوده، رنگ آن قهوه‏‌ای تیره یا سیاه می‌‏باشد و ترش مزه است.

بلندی درخت آلبالو بین 4 تا 10 متر می‌باشد.

آلبالوی وحشی (Prunus Serotina) بومی شمال آمریکا است و به طور گسترده آمریکایی‌ها از آن برای موارد درمانی استفاده می‌کنند. این میوه به طور تازه به صورت پخته شده مصرف می‌گردد.

آلبالو و گیلاس وحشی نیز مانند بسیاری از میوه‌‌ها منبع غنی و سرشار از فلاوونوئیدها هستند.

آن‌ها همچنین حاوی نمک‌‏های کلسیم، پتاسیم، لیگنین‌‏ها و تانن‌ها می‌باشند.

آلبالو و ارزش غذایی آن

آلبالو و فرآورده‏‌های غذایی تهیه شده از آن، طبیعت سرد دارند.

این میوه قدرت ضد عفونی‌کننده قوی روده‏‌ها را دارا می‌باشد.

به درمان کم‏ خونی، تصلب شرایین، خستگی، دیابت، نارسایی کبد، آرتریت (درد و التهاب مفاصل)، نقرس و حالت تهوع کمک می‏‌کند.

آلبالو و دُم آن، ادرار را زیاد کرده، عطش را کاهش داده و اشتها را زیاد می‌کند و برای معده نیز مفید است.

مصرف آن برای دفع سنگ کلیه و مثانه و رفع مشکل سنگ کیسه صفرا توصیه می‌شود(برای این منظور مغز هسته آلبالو را با کمی رازیانه بجوشانید)

هسته آلبالو هر چند تلخ مزه است اما ضد اسهال و قابض خوبی است و ضد فشار خون نیز می‌‏باشد.

ضماد و مرهم آلبالو برای باز شدن رنگ رخسار و چهره موثر و مفید است.

مصرف آلبالو برای گرم مزاجان و مبتلایان به فشارخون و افرادی که چربی زیادی در شکم دارند سودمند است.

همچنین استفاده از آن برای افرادی که خارش پوستی دارند مفید و موثر است.

آلبالو خواص گیلاس را دارد و مصرف آن اعصاب را آرامش می‌‏دهد و ملین خوبی است.

هر چند مفیدتر از گیلاس است اما نباید در مصرف آن زیاده‏‌روی کرد.

شربت یا مربای آلبالو در معالجه بیماری‌‏های تب‏‏‌دار موثر است.

آب آلبالو منبع غنی از آهن می‏‌باشد.

ارزش تغذیه‌ای آلبالو

هر 100 گرم آلبالو (حدود 1 فنجان) حاوی این ترکیبات است:

انرژی: 51/5 الی 60 کیلو کالری

مواد قندی: 16 گرمآلبالو

پروتئین: 85 گرم

آب: 88/7گرم

فیبر: خوراکی 1/6 گرم

منگنز: 9/3 میلی‏‌گرم

پتاسیم: 178/2میلی‏‌گرم

کلسیم: 50 میلی‌گرم

فسفر: 20 میلی‌‏گرم

آهن: 1 میلی‏‌گرم

ویتامین آ: 400 واحد بین‏‌المللی

تیامین: 14 میلی‌‌گرم

ریبوفلاوین: 12 میلی‌‏گرم

ویتامین ث: 5 میلی‌‏گرم

فولات: 7/7 میلی‏‌گرم

و دیگر مواد معدنی ....

آلبالوآلبالو میوه آنتی‌‏اکسیدان

آلبالو از جمله مواد غذایی است که دارای 3 ماده‌ی مغذی بتاکاروتن، ویتامین C و ویتامین E است که اغلب به عنوان آنتی‌‏اکسیدان به کار می‌روند.

غذاهای حاوی آنتی ‏اکسیدان با سرطان مقابله می‌‏کنند.

همچنین در زنان، مصرف غذاهایی با آنتی‌اکسیدان بالا باعث می‌گردد که خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم به نصف کاهش پیدا کند.

همین‏ طور آنتی ‏اکسیدان‌ها در جلوگیری از به هم چسبیدن گلبول‏‌های قرمز که باعث به‏ وجود آمدن گرفتگی عروق قلب می‌گردد، نقش موثری دارند.

کاهش دردهای عضلانی با نوشیدن آب آلبالو:

نوشیدن آب آلبالو پس از ورزش کردن می‌‏تواند درد حاصل از کشیدگی ماهیچه‌‏ها را تسکین دهد؛ طی تحقیقی معلوم شد که در میان افرادی که پس از ورزش، آب آلبالو مصرف می‌‏کردند تنها 4 درصد دچار ضعف عضلانی شدند.

کد خبر 216340
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز