مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۶:۵۴
۰ نفر

همشهری آنلاین: دانشمندان ژاپنی با استفاده از تلسکوپ ALMA موفق به شناسایی 15 کهکشان بسیار تاریک شدند

شناسایی 15 کهکشان بسیار تاریک با کمک تلسکوپ آلما

به گزارش مهر، این کهکشان‌ها به دلیل قرار گرفتن در غبارهای عمیق کیهانی پیش از این شناسایی نشده بودند. محققان، میدانی به نام" میدان بررسی عمیق سوبارو / XMM - نیوتن" را رصد کردند که در مسیر صورت فلکی نهنگ قرار دارد.

در نتیجه این رصدها، آنها موفق شدند 15 کهکشان کاملا تاریک را بیابند که تا کنون شناسایی نشده بودند.

بونیو هاتسوکاته، یکی از پژوهشگران این طرح از دانشگاه توکیو گفت: این کشف به لطف آرایه تلسکوپی آلما صورت گرفته که گفته می‌شود بهترین تلسکوپ جهان است و رصدهایی مانند این را امکان پذیر کرده است.

این گروه تعداد انبوهی از کهکشان‌ها را که تقریبا 10 برابر تیره‌تر از نتایج تحقیقات موج میلی متری تا به حال است را با موفقیت اندازه گیری کردند.

این نتایج جدید به خوبی با پیش بینی نظریه‌های شکل گیری کهکشان‌ها همخوانی دارد.

این امر به معنای آن است که کهکشان‌های شناسایی شده در این بررسی، کمرنگ اما سرشار از غبار هستند و به احتمال زیاد از نظر نوع، شبیه کهکشان‌های معمولی‌اند که پیش از این شناسایی نشده بودند.

این ستاره شناسان کشف این کهکشانها را گام بزرگی به سوی تهیه تصویر بزرگی از تکامل کهکشانی می دانند.

تحقیقات معمولی بر روی کهکشان‌های دور عمدتا توسط نور مرئی و نور نزدیک به مادون قرمز انجام می‌شود.

با این حال امکان دارد بسیاری از کهکشان‌ها در کائنات نادیده گرفته شده باشند چرا که بسیاری از این پرتوها عمدتا توسط غبار کیهانی جذب می‌شوند. به این دلیل است که رصدهای امواج میلی متری- زیر میلی متری اهمیت دارند. نور ستاره‌ای جذب شده توسط این غبار، دوباره از این غبار به شکل امواج میلی متری- زیر میلی متری ساطع می‌شود. از این رو کهکشان‌ها حتی آنهایی که امکان رصد شان با تلسکوپ‌های مرئی وجود ندارد را می‌توان با این امواج تشخیص داد.

علاوه بر این چنین امواجی برای رصد کهکشان‌های دور دست مناسب هستند زیرا هرچه کهکشانی دورتر باشد، نوری که به علت تغییر در طول موج نور توسط گسترش کائنات دیده می‌شود می‌تواند درخشان‌تر باشد.

کد خبر 217238
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز