همشهری آنلاین: رئیس سازمان حج و زیارت از اعزام بیش از ۴۱۱ هزار ایرانی برای انجام مناسک عمره مفرده به سرزمین وحی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام سید احمد موسوی در خصوص موفقیت در مذاکرات عقد قرار داد حج 92 و مفاد آن و همچنین رعایت قوانین و مقررات کشور میزبان نکاتی را متذکر شد و گفت: به‌حمدالله در این قرارداد مسائل لازم آورده شده که نتیجه تلاش‌های هیأت مذاکره کننده و تسلط آن بر اصول و فنون دیپلماتیک بود که مورد تشویق مسئولان کشور قرار گرفت و ما تأکید کردیم که روابط سیاسی دو کشور جدای از مسائل حج و عمره است؛ بنابراین برای جلوگیری از هرگونه پیامد لازم است زائران در جلسات توجیهی شرکت و به تذکرات و سفارش‌های مدیر و روحانی کاروان به جهت تجربه بالای آنان توجه کنند.

وی با تأکید بر استمرار عملیات عمره گفت: باوجود وضعیت موجود در عربستان همچون توسعه حرمین، مسائل ارزی و هزینه‌ها و تحریم‌های شدید بانکی نزدیک بود راه عمره بسته شود؛ ولی با لطف خداوند و سعی و تلاش همکاران عملیات عمره امسال به بهترین نحو انجام می‌پذیرد.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به فعالیت‌های صورت پذیرفته برای تسهیل امور اجرایی حج و تأمین رفاه زائران در حج و عمره افزود: باوجود تحریم‌های شدید و مشکلات دیگر حمل و نقل برون و درون شهری، تغذیه و درمان به بهترین شکل ممکن تأمین و در اختیار زائران عمره قرار می‌گیرد؛ از جهت عملیات اعزام تاکنون 411 هزار زائر برای ادای عمره مفرده طبق برنامه به عربستان اعزام و ان‌شاءالله عملیات عمره طبق برنامه استمرار و با قوت در حال انجام است.

موسوی حج ایرانی را الگوی موفقی برای تمامی کشورهای اسلامی دانست و ادامه داد: نمایندگان بسیاری از کشورها با مراجعه به مسئولان حج ایران خواهان انتقال این تجارب و بهره جستن از آنها می‌باشند.

رئیس سازمان حج و زیارت به اجرای طرح‌های جدید در راستای کاهش هزینه‌های حج اشاره و گفت: در سال جاری سعی کردیم با کاهش یک‌هزار نفر از عوامل اجرایی حج میزان آن‌را از 15 درصد در سال‌های گذشته به حدود 6 درصد رسانده‌ایم در نتیجه این طرح افزون بر کاهش هزینه‌ها حدود یک‌هزار نفر ظرفیت جدید برای مردم ایجاد شد.

وی به تأثیر مسائل ارزی در فرایند قیمت گذاری حج 92 اشاره کرد و اظهار داشت: علت اصلی افزایش قیمت حج نوسانات ارزی است؛ بارها اعلام کردیم که در سال گذشته ارز 1250تومانی در اختیار سازمان قرار می‌گرفت اما در سال‌جاری ارز مبادله‌ای با قیمت 2650تومان در اختیار ما قرار گرفته که این امر در کنار تورم موجود در عربستان سعودی منجر به افزایش قیمت‌ها شده است.

حجت الاسلام موسوی تصریح کرد: به‌طور قطع اگر ارز سال گذشته را به ما می‌دادند قیمت حج را کمتر از سال گذشته اعلام می‌کردیم ولی علی‌رغم تمامی نامه نگاری‌ها به نهادها و ارگان‌های ذیربط نتیجه‌ای حاصل نشد.

وی به تحولات انجام شده در حوزه عتبات عالیات اشاره کرد و گفت: پیش از این اعزام زائران عتبات فقط منحصر به شرکت شمسا بود اما با اجرای طرح اعزام متمرکز استانی و تحولات انجام شده در شرکت شمسا با ایجاد یک فضای رقابتی ضمن ارتقای خدمات قیمت هزینه اعزام زائر از گذشته کمتر شده بطوریکه شرکت شمسا حدود 210 هزار تومان از هزینه هر فرد جهت اعزام به عتبات عالیات کاسته است و این دستاورد بسیار بزرگی است که با هدف تسهیل امر زیارت عتبات در این دوره رخ داد.

وی ادامه داد: در طرح استانی و در مرحله نخست چند استان از جمله خراسان رضوی، تهران، خوزستان، اصفهان در کنار شمسا به میدان آمدند که موفقیت‌های خوبی حاصل شد و در مرحله جدید استان‌های بیشتری وارد این عرصه خواهند شد.

کد خبر 217382
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز