به گزارش شبکه پرس تی وی، یک منبع وابسته به وزارت خارجه ترکیه که نام وی برده نشده است روز پنجشنبه گفت، احمد داوود اوغلو وزیر خارجه ترکیه در تاریخ چهارم ژوئن در جریان یک تماس تلفنی با جان کری همتای امریکایی خود، ترکیه را یک کشور دموکراتیک درجه یک خوانده است.
وزیرخارجه ترکیه همچنین اعلام کرده است که تظاهرات مردمی اخیر در این کشور همانند اعتراضات جنبش وال استریت در امریکا است.
هزاران تن از تظاهرکنندگان ترک از جمله کارگران اتحادیهها، روز چهارشنبه در میدان قیزلای در آنکارا پایتخت ترکیه تجمع کردند.
نیروهای پلیس ترکیه در واکنش به این تجمع و به منظور متفرق کردن معترضان، با گاز اشکآور و ماشینهای آبپاش به مردم حمله کردند.
دهها هزار تن از معترضان ترک از سی و یکم ماه می در استانبول، آنکارا، ازمیر، موغلا، آنتالیا و بسیاری از شهرهای دیگر ترکیه، تظاهرات ضد دولتی متعددی را برگزار کردند.
معترضان استعفای رجب طیب اردوغان نخستوزیر ترکیه را خواستار هستند.
اردوغان در واکنش به مردم معترض، تظاهرکنندگان را گروهی افراطی و خرابکار معرفی کرده است.
ناآرامی در ترکیه ابتدا از حمله پلیس به تجمع صلحآمیز مردم این کشور در میدان تقسیم شهر استانبول آغاز شد.
گروهی از معترضان ترک در میدان تقسیم تحصنی را آغاز کرده بودند تا با تخریب پارک گیزی از سوی دولت مخالفت کنند.
مخالفان معتقد هستند که این پارک به مکانی نمادین برای تجمعات تبدیل شده و در ضمن آخرین فضای سبز عمومی به جا مانده در استانبول است.
این درحالی بود که نیروهای پلیس با خشونت هرچه تمامتر به تحصن مخالفان تخریب پارک، حمله کردند.
بولنت آرینچ معاون نخستوزیر ترکیه در تاریخ چهارم ژوئن به خاطر سرکوب خشونتآمیز تظاهرکنندگان که تا کنون کشته شدن دستکم ۳ تن را در پی داشته، از مردم عذرخواهی کرد.
اما این امر نیز منجر به فروکشیدن خشم مردم نشد و تظاهرکنندگان بازهم به خیابانها آمده و علیه دولت اردوغان فریاد اعتراض سر دادند.
کنفدراسیون اتحادیه کارگران عمومی ترکیه نیز که از ۲۴۰ هزار عضو برخوردار است، در تاریخ چهارم ژوئن اعتصابی دو روزه را به منظور اعلام همبستگی خود با تظاهرکنندگان آغاز کرد.
سازمان عفو بینالمللی پلیس ترکیه را به خاطر سرکوب خشونتآمیز تظاهرکنندگان به شدت مورد انتقاد قرار داده است.