همشهری آنلاین: رئیس ستاد انتخاباتی جلیلی گفت: آقای روحانی با اجازه کدام مرجع قانونی اسناد طبقه‌بندی نظام ر ا منتشر کرد این اسناد طبقه‌بندی شده را از کجا آورد؟

مهر نوشت: علی باقری رئیس ستاد انتخابات سعید جلیلی 18 خرداد ماه در ساختمان تعاونی مطبوعات کشور درباره نحوه ارزیابی خود از مناظره روز گذشته کاندیداها و نیز نتیجه آخرین نظرسنجی‌ها از میزان اقبال به کاندیداها گفت: درباره آخرین نظرسنجی‌ها خبری ندارم اما درباره مناظره 17 خرداد ماه باید گفت مناظره یکی از عرصه‌هایی است که قدرت انتخاب مردم را بالا می‌برد.

وی با بیان اینکه اگر مناظره در چارچوب سازنده شکل گرفته و طرفین هم با این رویکرد وارد صحبت شوند قدرت انتخاب را در نزد رای دهندگان بالا می‌برد، افزود: اقدام صدا و سیما در به اختیار گذاشتن بحث‌های مختلف به کاندیداها اقدام بسیار خوبی بود تا نسبت به دخالت یا نفوذ کسانی که با تمسک به پول می‌خواهند فضای تبلیغاتی را به نفع خود رقم بزنند، مقابله کند.

رئیس ستاد انتخابات سعید جلیلی خاطرنشان کرد: صدا و سیما این دسترسی را برای همه فراهم کرده که دیدگاه کاندیداها را بشناسند و به جای اینکه برخی جریان‌ها بر اساس ذهنیت خود تصویر خاصی را از کاندیداها ایجاد کنند سازمان صدا و سیما این امکان را فراهم کرد که مردم خودشان به طور مستقیم این سخنان را شنیده و بدون هیچگونه آرایشی نظرات کاندیداها را بشنوند.

وی درباره برخی اظهارات حسن روحانی در مناظره نسبت به عملکرد خود در دوران اصلاحات و نیز عملکرد سعید جلیلی در راس تیم مذاکره کننده با غرب گفت: در گذشته روندی شکل گرفته که باید واقع بینانه به آن نگاه کنیم، متاسفانه در چند روز گذشته برخی جریان‌ها شعور مردم را به بازی گرفته و حرف‌هایی زدند که خودشان در جاهای دیگر خلاف آن را گفته بودند.

رئیس ستاد انتخابات سعید جلیلی افزود: در صحبت‌هایی که از آقای روحانی نقل شده و دیروز هم به آن تاکید کردند این آمده که با پذیرش توافق سعدآباد- بروکسل و پاریس توانستیم کشور را جنگ نجات دهیم، هم در اینجا چند سوال مطرح می‌شود که آیا اصلاً واقعاً مساله جنگ وجود داشته یا نه و آیا این اقدام آنها بهترین اقدام برای جلوگیری از جنگ بوده یا نه و در نهایت اگر ادعای آنها درست است آیا توانستنند جنگ را خنثی کنند یا نه.

وی گفت: از ابتدای پیروزی انقلاب تا کنون تهدید و تحریم اقتصادی و محدودیت‌های مختلف علیه ایران وجود داشته است و این چیز تازه‌ای نیست.

باقری با بیان اینکه این مساله که آنها برای جلوگیری از جنگ این توافقات را قبول کردند درست نیست خاطرنشان کرد: روحیه سازش ما به آنها جرات داد که ما را به جنگ تهدید کنند که اگر مقتدرانه رفتار می‌کردیم جرأت چنین کاری را نمی‌کردند.

وی ادامه داد: در سال 87 بنده با معاون آقای سولانا دیدار و گفتگو کردم، یکی از موضوعاتی که مطرح شد این بود که گفتند چرا چنین بسته پیشنهادی را در سال 84 به ما دادید که ایران تعهد دهد چرخه سوخت هسته‌ای خود را برچیند و در مقابل آن دو کشور اروپایی متعهد شوند که برای دانشمندان هسته‌ای که در اثر این اقدام بیکار شده اند کار پیدا کنند؛ خود آقای روحانی در کتابشان نوشتند این اتفاق توهین به ملت ایران و عین کاپیتولاسیون بود.

رئیس ستاد انتخابات سعید جلیلی با اشاره به اینکه چرا باید طوری عمل کنیم که توهین به ملت شده و موضوعی مانند کاپیتولاسیون مطرح شود خاطرنشان کرد: در این دوره نه تنها در مساله هسته‌ای چیزی به وجود نیاوردیم بلکه محدودیت‌های غیرقانونی را هم برای ما بر نداشتند.

باقری گفت: وقتی توافق پاریس امضا شد ما تعهدات زیادی را پذیرفتیم و هیچ چیزی هم به ازای آن نگرفتیم، به نظر می‌رسد تحلیل آقایان در این دوره این بوده که چنین تعهداتی درست نیست زیرا بعد از این توافقنامه آقای روحانی نامه‌ای را به وزیر اروپایی نوشته و می‌گوید انتظار ما از توافقنامه پاریس این است که تعهد سه کشور مبنی بر این که پرونده هسته‌ای ما به شورای امنیت ارجاع نشده است پابرجاست؛ به اذعان آقای روحانی طرف مقابل هیچ تعهدی برای عدم ارسال پرونده ما به شورای امنیت نداده بودند.

وی با بیان این مساله که آنها کشور را از جنگ رهانیدند، گفت: اگر فرض کنیم که این اتفاق قرار بود بیفتد شما مثل این عمل کردید که در جنگ ایران و عراق یکی گفته باشد می‌خواهد جنگ شود و من تدبیر کردم سه استان را به صدام دادم و جنگ نشد و در توافق نامه بعدی هم سه استان دیگر را دادم این گونه که تمام استان‌های ما از دست می رود! اگر مدبرانه تلاش کنیم که حقوق ملت تثبیت شود، کار درستی کرده‌ایم.

رئیس ستاد انتخاباتی جلیلی درباره اینکه مستند تلویزیونی آقای جلیلی این شائبه را بوجود آورده که شما کسب موفقیت‌های هسته‌ای را متعلق به خود می‌دانید، گفت: اگر موفقیتی در روند هسته‌ای وجود داشته نتیجه گفتمان انقلاب است. هر کس به این گفتمان ایمان داشته باشد و آن را در عرصه‌های مختلف به ظهور برساند آن عامل موفق است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا رد صلاحیت آقای هاشمی باعث خوشحالی آقای جلیلی شد یا نه؟، گفت: همه باید از اجرای دقیق قانون خوشحال شوند.

وی خطاب به حسن روحانی گفت: یکی از سوالات من از شما این است که آیا شما به اینکه ایران باید از حقوق هسته‌ای برخوردار بوده و در این عرصه در چهارچوب قانون از همه ظرفیت‌های خود استفاده کند، قائل هستید یا نه؟، اگر بر این مساله قائل هستید چرا همه فعالیت‌های هسته‌ای کشور را تعطیل کردید، می‌خواستید فعالیت دوباره تجهیزات هسته‌ای را چه زمانی شروع کنید؟، آیا می‌خواستید در توافق با آمریکایی‌ها این چرخه را فعال کنید؛ اینکه می‌گویید در دوران ما قطع نامه شورای امنیت علیه ایران صادر نشد، باید پرسید آیا می‌خواستید تا آخر فعالیت‌های هسته‌ای را تعطیل کنید؟

رئیس ستاد انتخاباتی جلیلی گفت: توصیه من به همه کسانیکه می‌خواهند در عرصه‌های سیاسی نقش آفرینی کنند، این است که توانمندی‌های خود را نشان داده و به چیزهای دیگر اتکا نکنند.

باقری خاطرنشان کرد: نسبت به ادعای آقای روحانی باید اسناد مختلف بررسی شود و برای بررسی و انتشار آن نیاز به مجوز است، آقای روحانی اسناد طبقه بندی شده نظام را منتشر کرده که ملک شخصی افراد نیست؛ از کجا این اسناد را آوردید که انتشار کردید، از کدام مرجع قانونی اجازه گرفتید که این اسناد را منتشر کردید.

وی همچنین با اشاره به مستندی که از آقای روحانی در تلویزیون پخش شد، گفت: در مستندی که از آقای روحانی پخش شد برخی صحبت‌های رهبری منتشر شد، اگر قرار است صحبت‌های ایشان پخش شود باید همه حرف‌ها را پخش کرد، کسی که چند سال کار کرده طبیعی است که از شخصیت وی تعریف شود اما به این معنی نیست که همه رفتارها و کارهای آن فرد درست باشد.

رئیس ستاد انتخاباتی جلیلی درباره بزرگترین مشخصات سیاست دولت آقای جلیلی در پرونده هسته‌ای و بحران سوریه گفت: ما به دنبال تثبیت حقوق خود هستیم و در این مسیر هم فعالیت فنی خود را زیر نظر آژانس ادامه خواهیم داد و هم در عرصه سیاسی گفتگو با 1+5 را ادامه می دهیم.

باقری خاطر نشان کرد: در موضوع سوریه معتقدیم راه حل نظامی نیست بلکه راه حل موجود سیاسی است، طرفین برای رسیدن به یک راهکار مشترک باید با هم گفتگو کنند.

وی همچنین درباره موضوعی که روز گذشته در مناظره کاندیداها مبنی بر اینکه گفتگوهای بغداد همزمان با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود و شما از این فرصت برای پیشبرد اهداف هسته ای چه استفاده ای کردید، گفت: این دو مساله با هم همزمان نبود که بخواهیم از آن استفاده کنیم.

باقری همچنین در پایان این نشست خبری درباره جواب‌های کلیه نامزدها در مناظره‌ها عنوان کرد: شاید یکی از دلایل این موضوع اقتضای فضای مناظره باشد که نمی توانستند تک‌به‌تک صحبت کنند.

کد خبر 217818
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز