همشهری آنلاین: رژیم اسراییل اتحادیه اروپا را برای اتخاذ موضع خصمانه بیشتر علیه برنامه انرژی هسته‌ای ایران که متحدان تل‌آویو به ویژه واشنگتن از آن به عنوان بهانه‌ای برای اعمال تحریم غیر قانونی علیه تهران استفاده کرد‌ه‌اند تحت فشار قرار می‌دهد.

به گزارش شبکه پرس تی وی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسراییل روز پنجشنبه (۳۰ خرداد) در دیدار با کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «ما باید به آن‌ها (ایرانی‌ها) فشار وارد کنیم.»

وی افزود: «(برنامه انرژی هسته‌ای ایران) باید متوقف شود و فکر می‌کنم این بستگی به اروپا دارد که به امریکا و اسراییل در مطالبه توقف برنامه هسته‌ای ایران بپیوندد.»

نتانیاهو اوایل هفته جاری درخواست مشابهی را در حالی که کشورهای دیگر جهان از میزان بالای مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری ایران در ۲۴ خرداد شگفت‌زده شده بودند مطرح کرد. وی گفت: «جهان نباید فشار بر ایران را کاهش دهد.»

شیمون پرز، رییس رژیم اسراییل در ماه مه گفت هیچ «مصالحه‌ای» نباید با ایران در مذاکرات میان تهران و گروه ۱+۵ (امریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین و آلمان) صورت گیرد.

وی در دیدار با گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان گفت: «ایران به انتخابات نزدیک می‌شود و تحریم‌ها شاید بر آن تاثیر داشته باشد. تحریم‌ها و فشارها باید به صورت تدریجی تا برگزاری انتخابات علیه ایران ادامه یابد.»

امریکا و اتحادیه اروپا در اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی تحریم‌هایی را علیه صنعت نفت و بخش مالی جمهوری اسلامی به اجرا گذاشتند با این امید که بتوانند از خرید نفت ایران از جانب کشورهای دیگر جلوگیری کنند.

امریکا و اتحادیه اروپا همچنین سعی داشتند با تحمیل این تحریم‌ها به جمهوری اسلامی ایران، کشورهای خارجی را از معامله با بانک مرکزی ایران منع کنند.

وزرای خارجه اتحادیه اروپا ۱۵ اکتبر ۲۰۱۲ برای اعمال دور دیگری از تحریم‌ها بر ضد ایران با یکدیگر به توافق رسیدند.

تحریم‌های طراحی شده از سوی امریکا بر ضد ایران بر اساس اتهام‌های بی‌اساس واشنگتن و متحدانش مبنی بر تلاش جمهوری اسلامی برای پیگیری اهداف نظامی در برنامه انرژی هسته‌ای‌اش بر این کشور تحمیل شد.

ایران ضمن رد این ادعاها، همواره تاکید کرده است به عنوان یکی از امضاکنندگان متعهد پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی (ان‌پی‌تی) و یکی از اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از حق استفاده از فن‌آوری هسته‌ای برای دستیابی به اهداف صلح‌آمیز برخوردار است.

کد خبر 219708
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز