خسرو شهبازی با اشاره به ضرورت توسعه زراعت چوب در کشور، گفت: بهعلت حل مشکل کشور در زمینه جلوگیری از قطع جنگلها، توسعه زراعت چوب باید مدنظر جدی قرار گیرد که در این راستا استان زنجان دارای 18 هزار هکتار طرح توسعه زراعت چوب است.
به گزارش ایسنا وی افزود: در سالجاری براساس قانون بودجه 10 درصد از صندوق ذخیره توسعه ملی به بخش کشاورزی، منابع طبیعی و آب و خاک اختصاص یافته که امیدواریم بتوانیم بیشترین استفاده را در سالجاری از تسهیلات صندوق ببریم.
شهبازی با بیان اینکه در دنیا آمار تخریب بیش از احیاست، ابراز کرد: از عوامل اصلی این تخریبها میتوان به تغییرات اقلیمی، افزایش گازهای گلخانهای، نوسانات درصدی حرارت که با گرم شدن کره زمین خود را نشان داده است، اشاره کرد که این عوامل شکنندگی و آسیبپذیری منابع طبیعی در کل دنیا را بهدنبال داشته است.
این مقام مسئول در ادامه یادآور شد: کشور ما در منطقه خشک دنیا قرار گرفته است و میزان بارندگی در کشورمان یک سوم کل دنیاست و به این علت شکنندگی منابع طبیعی در آن زیاد است و ضرورت دارد که اقداماتی جهت حفظ منابع طبیعی انجام شود که باید سعی شود در مرحله اول ظرفیت موجود حفظ شود.
وی گفت: برای تثبیت شنهای روان 4 قرارداد بینالمللی با سازمانهای مختلف منعقد شده است که در این عرصه باید بیشتر به توانمندسازی جوامع محلی توجه شود، زیرا عرصههای منابع طبیعی بسیار وسیع است و تنها با کار دولتی نمیتوان نسبت به حفظ آنها اقدام کرد.
این مقام مسئول با اشاره به برونسپاری امور یادآور شد: کارهای نهایی در زمینه برون سپاری انجام شده است که باید پس از تایید وزارتخانه توسط وزیر اجرا شود زیرا برون سپاری یکی از راههای جبران کمبود نیروست. وی افزود: از سربازان یگان حفاظت منابع طبیعی جهت جلوگیری از سوءاستفاده از مراتع طبیعی و حفظ و حراست آنها کمک گرفته میشود و همچنین سهمیه به کارگیری ناظرین نیز امسال 10 هزار نفر است و اقدامات لازم جهت جذب آنها صورت میگیرد.
شهبازی با اشاره به تعامل سازمان جنگلها با محیط زیست، گفت: تعامل خوبی با محیط زیست داریم و هیچ گونه اختلافی بین این دو سازمان وجود ندارد. کار منابع طبیعی حفظ، احیا، توسعه و بهرهبرداری از منابع طبیعی است و محیط زیست جنبه حفاظتی دارد که در برخی مراتع بهعلت شکننده بودن، محیط زیست بهطور ویژه وارد عمل میشود.