به گزارش مهر، دانشمندان با استفاده از تکنیکهای جدید و محاسبات رایانهای دی ان ای، تکه فسیل 12 سانتیمتری را که قسمت اعظم آن با باکتریهای مدرن پوشیده شده بود را شناسایی کرده و تصویر ژنتیکی مطلوبی از یک اسب باستانی به دست آورند.
این اسب 700 هزار ساله حدوداً 10 برابر قدیمیتر از هر حیوان دیگری است که تا امروز ژنوم آن شناسایی شده است.
محققان نتایج تحقیقات خود را در یک همایش علمی در شهر هلسینکی، پایخت فنلاند به بحث گذاشتند.
این تحقیقات بینش بهتری نسبت به تکامل یکی از پستاندارانی فراهم میکند که بیشترین مطالعات روی آن انجام شده است و شاید احتمالهای جدیدی را برای تعیین نقشه ژنتیکی تمام حیوانات باستانی پیش روی محققان قرار بدهد.
قدیمیترین فسیلهایی که تاکنون از نظر ژنتیکی بررسی شدهاند اقوام باستانی نئاندرتالهایی بودند که قدمت آنها به 75 هزار سال پیش باز گشته و در غاری در سیبری پیدا شده بودند.
براساس اظهارات محققان، این اسب باستانی اندازه اسبهای عرب امروزی بوده است و ژنهای آن مشابه گونههای امروزی دارای ماهیچههای بزرگ و مناسب مسابقه نمیباشد.
تکنیکهای جدید نقشه برداری ژنتیکی که دانشمندان استفاده کردند و تمام انواع تغییرات تکنیکی را در بردارد نه تنها برای فسیلهای مناطق یخ زده چون یوکان کانادا و سیبری روسیه به کار میرود بلکه میتوان آن را برای شرایط جوی متعادلتری به کار برد که در نهایت میتواند این امکان را برای دانشمندان فراهم کند تا نقشه ژنوم حیوانات یک میلیون سال پیش را مشخص کنند.