به گزارش همشهری آنلاین، همچنین در این کتاب که در 200 صفحه منتشر شده است از برند اربل (سفیر آلمانی در تهران)، اصغر امیرنیا (مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی) احسان آقایی (رییس موزه) الکساندر تولنای (دبیر نمایشگاه و پژوهشگر تاریخ هنر) و دکتر مهدی حسینی (استاد دانشگاه و پژوهشگرتاریخ هنر) متونی درج گردیده است.
بر روی جلد داخلی کتاب نوشته ای از اوکر با این مضمون به چشم میخورد: «تحت تاثیر اقامت در تهران، آکنده از نگاه های محبت آمیز به دیدگان اثرگذار و نیرو بخش بانوان با شما سخن میگویم.
آشکارا میتوان بازتاب آن را در اشک های من دید که خاطرات را با دلتنگی در هم آمیخته و دیدارهائی را بار دیگر در ذهن مرور میکند که آکنده از وقار محبت آمیز بوده و حکایت از هم خوانی چند وجهی تن پوش با لطافت ذاتی دارد.
ذات برتری طلب مردان، که تشنه اثبات خویش در جلب معبود و در عین حال خویشتن داری است، چالش آکنده از سلطه و تسلط به ذات خویش را در درون او بوجود میآورد تا در غایت، او را به راه پروردگار رهنمون شود.
غروری ملموس، برخاسته از تاریخ تمدنی چند هزار ساله، بسترساز مسیری است که با تاثیرپذیری از راه های بازرگانی، از میان سرزمینی باز، گذر کرده و تاثیر خود را به جای گذاشته و الهام بخش تمدن، فرهنگ و باورهای ادبی اروپا نیز بوده است.
در بخش دیگری از متن اوکر آمده است: تحت تاثیر موزه هنرهای معاصر تهران که مجموعه ای از شاهکارهای هنرمندان سراسر جهان را در خود جای داده و گنجینه ارزشمند و منتخبی قابل تامل از بهترین ها است و نمایشگاهی با عنوان: "زخم ها پیوند ها"،زخم انسان ناشی از کنش انسان در این مجموعه آثار و مجسمه هائی از جمله ابزار کشاورزی، ادوات شکنجه و واژه های آزار دهنده بر گرفته از انجیل را به معرض نمایش گذاشته ام تهدید انسان، خطرات موجود برای او و آسیب پذیری انسان محتوای نمادهائی هستند که در این نمایشگاه ارائه شده است.
بیان این محتوا گاه به کمک واژگان و گاه بدون آن، خالق ارتباط هنرمندانه است هنر توانائی نجات انسان را ندارد اما با بهره گیری از امکانات هنر، گفتمانی میسر میشود که بقاء انسان را طلب نماید».
مهدی حسینی نیز در متن این کتاب نوشته است: جای بسی خوشوقتی است که موزه هنرهای معاصر تهران میزبان هنرمند برجسته آلمانی گونتر اوکر، دراین فصل هنری است.
گونتر اوکر در بستر سیاسی و اجتماعی غرب رشد کرده و آفرینش آثارش در آن دیار به سامان رسیده است، ولی از سرچشمه ها و فرهنگ شرق تغذیه میکند و آثار تجربی و پیشتازش را شکل میبخشد اوکر در حقیقت پیوندی است میان شرق وغرب.
این کتاب نفیس به سه زبان فارسی، انگلیسی و آلمانی در قطع رحلی بزرگ با جلد نرم توسط انتشارات موزه هنرهای معاصر تهران منتشر گردیده است.
علاقمندان میتوانند برای تهیه کتاب به کتابفروشی موزه هنرهای معاصر تهران مراجعه کنند.