همشهری آنلاین: شهردار تهران گفت: شهرداری هیچ منفعت اقتصادی از بافت فرسوده نمی‌خواهد و همین که بافت فرسوده اصلاح شود بزرگترین آورده اقتصادی و فرهنگی مورد نظر شهرداری است.

محمد باقر قالیباف در همایش "بافت فرسوده فرصت پنهان سرمایه گذاری" که در فرهنگسرای اندیشه با حضور جمعی از سرمایه گذاران بافت های فرسوده برگزار شد، گفت: واقعیت این است که در مسئولیت هایی که پیش از این داشته ام با مشکلاتی در بافت فرسوده آشنا شدم که وقتی انسان آن را می‌بیند غصه می‌خورد و اگر گاهی انسان از برخی مشکلات غصه خورده و دق کند حق دارد.

وی افزود: وقتی به صورت عمیق‌تر نگاه می‌کنیم می‌بینیم که این زلزله آسیب‌های اجتماعی بسیار خانمان بر اندازتر از زلزله طبیعی است که نگرانش هستیم و اساس خلقت و زندگی انسان در بافت فرسوده مورد تهاجم قرار می‌گیرد.

قالیباف ادامه داد: در زلزله طبیعی جان انسان از دست می‌رود اما کرامت و هویت انسانی از بین نمی‌رود در صورتی‌که در زلزله آسیب‌های اجتماعی انسان‌ها زنده هستند اما در واقع یک مرده واقعی به تمام معنا هستند.

وی در ادامه با بیان اینکه زمانی که در نیروی انتظامی مسئولیت داشتم روز و شب‌هایی را در مناطقی مانند 4، 12 و 16 بدون آنکه مرا بشناسند سپری می‌کردم و واقعا صحنه هایی دیدم که انسان با دیدن آن آرزوی مرگ می‌کند، افزود: باید بدانیم که همه این مشکلات مربوط به آن افراد نیست و ندانم کاری افرادی امثال ما آنها را به این سرنوشت رسانده است.

شهردار تهران با اشاره به اهمیت موضوع بافت‌های فرسوده گفت: هر کسی که ذره ای در وجودش انسانیت و جوانمردی باشد به هر طریقی که می‌تواند و در هر پستی که باشد در این زمینه فعالیت می‌کند و ما باید دست به دست هم دهیم و بدانیم که در بافت فرسوده با اقداماتی که انجام می‌دهیم نه تنها امکان مادی به دست می‌آید بلکه جامعه‌ای احیا می‌شود و قطعا اگر به خاطر خدا این کار انجام شود ضمن حفظ منافع دنیوی زندگی خود و خانواده خود را نیز بیمه و سلامت آنها را تضمین کردیم.

شهردار تهران در ادامه اظهار کرد: متاسفانه نه تنها در بافت فرسوده بلکه در بسیاری از موضوعات نقشه راه درستی نداریم و مبانی ما دچار اشکال است. ما انقلاب کردیم که مردم بر امورات خود مسلط باشند و کارها مردمی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه بافت فرسوده قبل از آنکه موضوعی فنی باشد یک موضوع اجتماعی است گفت: از این رو باید با تکیه بر مردم و نهاد سازی حرکت می‌کنیم و با یکپارچگی کامل میان شهرداری، سرمایه گذاران و همه بخش‌های مربوطه در عمل شاهد تحول در این زمینه باشیم و این آسیب جدی که حاکی از فرصت سوزی‌ها و بی توجهی‌ها طی سالیان قبل و بعد از انقلاب بوده به سرعت اصلاح شود و این زخم کهنه بر پیکر این جامعه بیش از این نماند و خسارات سنگین‌تری نزند.

قالیباف تصریح کرد: سرمایه گذاران و دفاتر خدمات نوسازی باید توجه کنند که فعالیت در این زمینه نیازمند توجه به روح مردم، پول آنان و نحوه ساخت و سازها که این موضوع بسیار ظریف است و باید با صبر و حوصله آن را پیش برد.

وی در ادامه گفت: اگر از من بپرسند که ساختن بزرگراه امام علی (ع) سخت تر است یا نوسازی دو محله در بافت فرسوده؟ حتما می‌گویم که احیای بافت فرسوده دو محله سخت تر از ساخت 30 کیلومتر بزرگراه است. حتما همه ابعاد کار را در حوزه بافت فرسوده باید مورد توجه قرار داد و مطمئن باشید که اگر این حرکت راه بیفتد چنان رشد سلولی پر سرعتی دارد که نه تنها در جنوب شهر بلکه به همه کشور تاثیر می‌گذارد و ابعاد ملی پیدا می کند .

شهردار تهران افزود: این موضوع هم بر بازار پولی و مالی ما هم در اشتغال ما و تربیت فرزندان ما، رفاه جامعه و در نهایت بر رشد و تعالی انسان‌ها در کوتاه مدت و دراز مدت اثرات مثبت مادی و معنوی خوهد داشت و از این رو همه ما باید درک درستی از این موضوع پیدا کنیم.

قالیباف با اشاره به اینکه در گذشته نیز فراز و نشیب ها و خطاهایی بوده است گفت: در کشور ما اگر کار نکنیم کسی سئوال نمی کند که چرا کاری نکردید اگر انتقاد نکنیم می‌گویند خوب است اما وقتی کاری انجام دهیم هزاران نفر انتقاد می کنند و توضیح می‌خواهند و بافت فرسوده نیز جزء موضوعاتی است که نگاه های مختلف سیاسی، کاری و بهانه جویی در آن است و خواهش من این است که در متن کار حرکت کنید و به حواشی توجهی نداشته باشید و به وقت خود به عنوان گران ترین کالا اهمیت دهید. امیدوارم همه ما با همکاری یکدیگر هر مانعی را از سر راه برداشته و این چرخه سرعت لازم را پیدا کند .

شهردار تهران در حاشیه این همایش در پاسخ به برخی از مشکلات سرمایه گذاران بافت های فرسوده گفت: 50 سال تهران سلیقه ای اداره شد و قطعا نمی توان در چند سال همه مشکلات را حل کرد هر چند مشکلات هنوز هم وجود دارد که بخش عمده ای از آن به نبود یک مدیریت یکپارچه بر می گردد اما در شهرداری این روند سیستمی شده و اگر خطایی اتفاق بیفتد قابل پیگیری است و مشخص است که چه کسی این خطار را انجام داده است.

وی تصریح کرد: بافت فرسوده فقط نو و کهنه بودن ساختمان نیست بلکه هر جایی که مسکن ایجاد می‌شود باید خدمات آن را نیز در نظر گرفت و مردم آنجا زندگی می‌کنند.

قالیباف تاکید کرد: من نیز تلاش می‌کنم اموری که مربوط به شهرداری است و تعامل با شورای شهر است را به سرعت حل کنم که نمونه آن نیز معافیت عوارض در بافت‌های فرسوده بود که با پیگیری شهرداری تهران و شورای شهر این موضوع در مورد کل کشور نیز اجرایی شد.

کد خبر 222528
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز