به گزارش همشهری آنلاین،محمدباقر قالیباف در آیین رونمایی از 6 پروژه فناوری اطلاعات شهرداری تهران ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: فناوری این فرصت را فراهم میکند تا پیشرفت محقق شود همچنین فناوری فرصتها را یکسان کرده و عدالت را به عنوان مهمترین هدف جمهوری اسلامی تحقق میدهد. با تحقق پیشرفت ازنادیده گرفته شدن اندیشهها و خلاقیتهای خوب و همچنین ظرفیتهای مناسب جلوگیری میشود؛ امروز شاهد وجود ظرفیتهای مناسب بسیاری هستیم اما این ظرفیت های مناسب را نمیشناسیم .
قالیباف با اشاره به تلاش شهرداری تهران در زمینه فناوری اطلاعات ابراز امیدواری کرد که این تلاش برای شهروندان و عموم مردم ایران مفید واقع شود .
وی در ادامه با اشاره به مطرح شدن شعار فرهنگ جهادی در شهرداری تهران افزود: برای سرعت بخشیدن، عمق دادن و ماندگار کردن این شعار نیازمند توجه بیشتری به عرصه جهاد هستیم. چرا که ارتقای کیفیت زندگی در تهران با تکیه بر افراد جهادگر امکان پذیر است تا بتوانیم اهداف خود را پیش ببریم.
شهردار تهران با اشاره به همکاری سایر سازمانها و ارگانها در جمع آوری اطلاعات وهمچنین تلاشهای صورت گرفته در شهرداری تهران به منظور رونمایی از پروژه های فناوری اطلاعات تصریح کرد: فرهنگ کشور اینگونه است که متاسفانه گاهی دیر به فکر بعضی موضوعات میافتیم ؛ بعنوان مثال از برنامه سوم توسعه، مدیریت بافت شهری در قوانین آمده است و بیش از 15 سال است که در برنامه سوم ، چهارم و پنجم بر این موضوع تاکید شده است اما هیچ اتفاقی رخ نداده است . البته نمیخواهم در این باره قضاوت کنم اما این قانون خوب اجرایی نشده است .
وی افزود: این در حالیست که اگر این روش را در حوزه فناوری اطلاعات دنبال کنیم مدیریت واحد اتفاق میافتد البته مدیریت واحد نه به معنای تمرکز زدایی و اینکه همه سازمانها کنار رفته و کار به یک سازمان سپرده شود بلکه با این کار مدیریت یکپارچه اتفاق می افتد. این امر پیش از آنکه قانون باشد و قانون بخواهد آن را تحمیل کند یک باور و فرهنگ است و به هر میزان که در فرهنگ سازی به درستی پیش رویم میتوانیم مدیریت واحد را در آینده شکل دهیم .
شهردار تهران تاکید کرد: بحث حوزه فناوری اطلاعات نباید درون حوزه شهرداری بسته بماند چرا که اگر در شهرداری بسته باقی بماند به یک جزیره تبدیل می شویم و محکوم به فنا هستیم .
قالیباف با تاکید بر اینکه در این راستا باید مردم را وارد کار کنیم تصریح کرد: ما پیش از این پروژه شهرداری مجازی را در شهر تهران کلید زدهایم و هم اکنون نیز باید به صورت علمی تر و عینی تر شهرداری مجازی را در تهران به پیش ببریم.
وی ادامه داد: به روز کردن اطلاعات در سیستمهای فناوری اطلاعات باید به صورت سیستمی و با همکاری سایر دستگاهها باشد. درعین حال باید فرهنگ استفاده از امکانات را برای شهروندان فراهم کنیم. البته مردم فرهنگ استفاده از امکانات را دارند و تنها باید در این زمینه اطلاع رسانی کرده و امکانات را به این سمت حرکت دهیم تا این اتفاق رخ دهد.
قالیباف افزود: اگر دامنه این کار گستردهتر شود حتما در آینده میتوان وعده تبدیل تهران به یک شهر هوشمند را محقق کرد تا شاهد کاهش هزینه ها و سرعت در کار باشیم و ایجاد عدالت وارتقای کیفیت زندگی در شهر تهران را سرعت دهیم. همچنین رسیدگی به موضوعاتی همچون آلودگی هوا، ترافیک، فرهنگ سازی، حفظ سرمایه های اجتماعی و حفظ منابع انسانی در بستر این کار امکان پذیر است.
شهردار تهران اظهارداشت: امیدواریم با سرعت و تلاش بیشتر و همچنین با همکاری بیشتر همه عزیزان در محیط های دانشگاهی بتوانیم به نقطه قابل قبولی برسیم تا شهرداری تهران در میان کلان شهرهای دنیا دیده شود و عقب ماندگی که در سالیان گذشته داشتیم را جبران کنیم.