احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز یکشنبه طی سخنانی در نطق میاندستور خود طی سخنانی اظهار داشت: اینکه یک نفر به عنوان رئیس جمهور انتخاب میشود، تجلی اراده مردم است و علیالقائده رئیس جمهور وقت اقتضاء میکند که منطقا از تصمیماتی که تعهدات شدیدی برای دولت بعدی فراهم میکند، پرهیز کند.
وی ادامه داد: در کشورهایی که سابقه بیشتری در مردمسالاری نسبت به ما دارند، در این خصوص قانون وضع شده که در این دوره کوتاه دو ماهه، رئیس جمهور وقت نمیتواند تصمیماتی بگیرد که برای دولت وقت مشکل ایجاد کند؛ حالا ما قانون نداریم ولی عقل که یار خوبی است.
اهم اظهارات توکلی در نطق میان دستورش به نقل از تسنیم از این قرار است:
- وقتی رئیس جمهوری انتخاب میشود که مشی آن، نقد رئیس جمهور موجود است ما نمیتوانیم بگوییم که رئیس جمهور موجود از اختیارات قانونی خود استفاده نکند، ولی احترام به جمهوریت نظام جمهوری اسلامی و وفاداری به رای مردم و عقل و انصاف اقتضاء میکند که رئیس جمهور از تصمیماتی که برای رئیس جمهور بعدی تضییعات فراهم میکند، پرهیز کند که من در این زمینه 3-2 مثال ذکر میکنم تا ببینید که وضع خوب نیست.
- اول این بحث 74 هزار میلیارد تومان که گزارش آن را به نمایندگان دادهام؛ توجه کنید که نرخ ارز تغییر کرده و مبلغی بر داراییهای خارجی بانک مرکزی اضافه میشود که باید بانک مرکزی اسکناس چاپ و توزیع کرده و یا راهی را اتخاذ کند که به مردم کمتر ضرر برسد؛ ماده 26 قانون پولی و بانکی به بانک مرکزی اختیار داده که چه کاری انجام دهد. متاسفانه آقای احمدینژاد به عنوان رئیس مجمع بانک مرکزی برخلاف قانون تصمیم گرفته که این 74 هزار میلیارد تومان را بعد از تسویه بدهی دولت، صرف تسویه شرکتها و بانکهای دولتی شود که همه آنها خلاف قانون از بانک مرکزی اعتبار گرفتهاند، تا روی تخلفات گذشته پوشیده شود.
- من به دیوان عدالت اداری شکایت کردهام و رئیس مجلس نیز از این کار حمایت کرده و دیوان محاسبات و بازرسی کل کشور هم در این زمینه کمک کردند و دیوان این اقدام را متوقف کرد، پس فردا هم محکمه تشکیل خواهد شد و من برای دفاع از منافع مردم به محکمه خواهم رفت؛ خلاصه این کار در این زمان بسیار معنادار است که دولتی که صدارت خود را ترک میکند، درباره 74 هزار میلیارد تومان که به اندازه 60 درصد بودجه یکسالهاش است، طوری تصمیم گیری کند که برای دولت بعد جا را تنگ شود.
- واگذاری مرکز نمایشگاههای بینالمللی کشور، مسئله دیگری است که به آن میپردازم. این مرکز یک مرکز باسابقه و جاافتاده است، این نمیشود که آقای ضرغامی بر خلاف اراده مردم و دهنکجی به مردم جلسه تجلیل بگذارد و تجلیل مدحگونه کند و دو روز بعد آقای رئیس جمهور چنین مرکز بزرگ تجاریای که برای تجارت و بازرگانی خارجی اهمیت دارد را به دستخطی واگذار کند البته ممکن است این کار قانونی باشد، ولی عقل اقتضاء میکند که این کار صورت نگیرد.
- این حادثهای که در دفتر آقای مطهری اتفاق افتاده، نشان میدهد که این ناشیگری کار دستگاه رسمی نیست. اگر دستگاه رسمی قصد شنود داشته باشد این کار را آنقدر ماهرانه انجام میدهد که به این سادگیها کشف نمیشود.
- فکر میکنم افراد و گروههایی ممکن است که به دلیل اینکه مطهری مشهور به صراحت در انتقاد است و برای اینکه نشان دهند که حکومت، منتقدان داخل خود را تحمل نمیکند و آن را به رئیس جمهوری اسلامی انتصاب دهند، کاری کردند که این شنودها کشف شود و اعتراضات بلند شود و وزارت اطلاعات که به عنوان سیستم عصبی بدنه کشور کارمیکند، زیر سوال رفته و نتواند کار خود را به درستی انجام دهد؛ وزارت اطلاعات سریع باید به این مسئله رسیدگی کند.
- البته تا آنجا که بنده اطلاع دارم، همان ظهر پنجشنبه که علی مطهری به وزیر اطلاعات نامه نوشت، یک کمیته تخصصی از گروههای مختلفی از این وزارتخانه تشکیل شده تا این موضوع را رسیدگی کند، ولی فعلا اتهام متوجه دستگاه اطلاعاتی کشور شده است. لذا این باعث میشود که ما باید به جد از وزارت اطلاعات بخواهیم که تکلیف را روشن کند و دفاع جمهوری اسلامی از انتقادات سازنده را نشان دهد.
- برخی از نمایندگان سفرهای خارجی انجام میدهند که خرج آن را شرکتهای دولتی پرداخت میکنند و این به مصلحت نیست لذا از رئیس مجلس درخواست میکنم که اگر انجام یک سفر خارجی، لازم است، طرح آن را باید مجلس داده شود، نه شرکتهای دولتی؛ بنابراین اگر شرکتی خرج یک نماینده را بدهد آن نماینده دیگر نماینده نیست و نمیتواند نظارت اعمال کند.