همشهری آنلاین: نماینده استرالیا در شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه گفت که کمیته تحریم‌های ایران در شورا در خصوص اینکه آیا ایران با آزمایشات موشکی در سال گذشته تحریم های سازمان ملل را نقض کرده است یا خیر دچار دودستگی است.

ایسنا گزارش داد: خبرگزاری رویترز با اشاره به این خبر از مقر سازمان ملل به نقل از نمایندگان دولت های عضو در سازمان که خواستند نام شان فاش نشود، گزارش داد: این اختلاف هرگونه گسترش تحریم ها علیه ایران به دلیل آزمایشات موشکی را در حال حاضر منتفی کرد.

دیپلمات ها گفتند که این روسیه بود که با حمایت چین از اعلام نقض تحریم های سازمان ملل توسط آزمایشات موشکی ایران خودداری کرد. این در حالی بود که کارشناسان کمیته 1737 این اقدام را ناقض تحریم ها می دانستند.

این گزارش حاکی است: این اختلاف در کمیته تحریم های ایران که شامل تمامی 15 عضو شورای امنیت می شود، نشان دهنده دشواری های غرب برای متقاعد کردن روسیه و چین به پیوستن به آنها در حفظ فشار بر تهران به منظور توقف برنامه هسته یی و موشکی این کشور است.

ایران اتهامات آمریکا و اروپا و متحدین آنها مبنی بر توسعه ظرفیت هسته‌یی نظامی را نمی پذیرد و تحریم های سازمان ملل علیه خود را نامشروع می داند و از پایبندی به آن خودداری می کند.

دیپلمات های شورای امنیت که خواستند نام شان فاش نشود، گفتند که مادامی که کمیته تحریم دچار دودستگی باشد، افزودن به اسامی افراد و شرکت ها ایرانی مرتبط با آزمایشات موشکی کاری دشوار خواهد بود.

گری کویینلان، نماینده استرالیا در سازمان ملل که ریاست کمیته تحریم ایران را به عهده دارد به شورا گفت که « تعدادی از اعضای کمیته این نظر را اعلام کرده اند» که آزمایشات موشکی « نقض آشکار (تحریم های سازمان ملل) است و بنا بر این تمامی دولت های عضو باید تلاش شان برای اجرای تحریم های مربوط به موشک های بالستیک در رابطه با ایران را دو چندان کنند.»

وی که آخرین گزارش سه ماهه اش را ارایه می کرد، افزود: در حال حاضر برخی اعضای کمیته نمی توانند با این نظر موافقت کنند.

بنا بر این گزارش در گزارش ماه مه کارشناسان کمیته به اعضای آن آمده است: این (آزمایشات) شامل پرتاب موشک شهاب 1و 3، زلزال، فاتح10 و تندر و نیز یک موشک بالستیک ضد کشتی به نام خلیج فارس است.

این گزارش حاکی است که هیات روسی در توضیح موضع مسکو به شورا گفت که « باید از نتیجه گیری های شتاب زده که بر واقعیات مبتنی نیستند، خودداری شود.»

هیات چینی نیز بر موضع پکن بار دیگر تاکید کرد و گفت: ما با افزایش فشار جدید یا تحریم جدید بر ایران مخالفیم.

رزماری دی کارلو، نماینده آمریکا به خبرنگاران گفت: از اینکه کمیته نتوانست در این مورد بدیهیات را شرح دهد، دلسرد شده ایم. هیچ چیز مبهمی درباره ممنوعیت اعمال شده توسط شورای امنیت در خصوص این آزمایشات موشکی وجود ندارد.

وی ادعا کرد: بیشتر اعضای شورا با ما در این باره موافقند.

در گزارش کویینلان همچنین ادعای نقض تحریم تسلیحاتی مطرح شده است. این گزارش مدعی است که از نظر چندین عضو کمیته شواهد کافی دال بر نقش این تحریم توسط ایران وجود دارد. اما به گفته دیپلمات ها روسیه و چین با اینکه ایران در این مورد ناقض شناخته شود، مخالفند.

همچنین بنا بر گزارش شبکه خبری بی.بی.سی، دیپلمات ها گفته اند که روسیه و چین معتقدند باید منتظر ماند تا حسن روحانی، رییس جمهوری منتخب ایران روی کار بیاید و بعد از دیدن نتیجه کار او برای اقدام های بیشتر تصمیم گرفت.

 

کد خبر 223345
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز