مثلاً در همین 10 سال گذشته، چندین پستاندار در گوشه و کنار دنیا کشف شدهاند. کشف شدن یعنی قبل از این دانشمندان آنها را نمیشناختند و بررسیشان نکرده بودند و در طبقهبندی جانواران اسم و جایی نداشتهاند!
یک پارک ملی در ماداگاسکار، زادگاه این پستاندار بامزه است. گفته میشود نژادش به دو میلیون سال پیش بر میگردد. گودمن، نام نخستیشناسی است که این موش را کشف کرده و بهخاطر آن جایزه گرفته است. «نخستیشناسی» علمی است که به بررسی نخستیسانان زنده و منقرض شده، رفتارها و زیستگاههای آنها میپردازد. یعنی پستاندارانی مربوط به میلیونها سال قبل که به تدریج از بین رفته یا تکامل پیدا کردهاند.
این موش در جنگلهای دورافتادهی اندونزی کشف شده است. این گونه، به موشهای بیدندان معروفاند چرا که فقط دو دندان دارند و غذایشان کرمهای خاکی است.
این که خفاش است دیگر، کشف شدن نمیخواهد! اما یک جانورشناس متوجه تفاوتهای این خفاش با گونههای شناخته شده میشود. این جانور در گینهی نو کشف شده است و چیزی بین خفاش و مرغ مگسخوار است.
با اینکه حدود 10 سال پیش کشف شده، اما بهخاطر تنبل بودنش، در همین مدت کوتاه کلی معروف شده است! جزیرهای در نزدیکی پاناما در آمریکای مرکزی، محل زندگی این حیوان است. این گونه از پستانداران بسیار تنبلاند. آنها ساعتها روی یک درخت مینشینند و در روز بیشتر از سه یا چهاربار جایشان را عوض نمیکنند!
جنگلهای بارانی آمازون در برزیل، جایی است که این جانور کمیاب کشف شده است. این میمونها، دمی دراز و لکههایی نارنجی رنگ بر بدن دارند. میوه، حشرات و تخم پرندگان و مهرهداران را میخورند و تا 25 سال عمر میکنند. تحقیقات دانشمندان روی این پستانداران هنوز کامل نشده است.
21 سال پیش، گروهی جانورشناس، باقیماندهی استخوانهای حیوانی را دیدند که بهدست شکارچیان از بین رفته بود. استخوانها به هیچکدام از گونههای شناختهشده نمیخورد. آنها مدتها برای پیدا کردن این جاندار تلاش کردند، اما تا 18 سال بعد کسی موفق نشد. اینگونه از کمیابترین پستانداران کرهی زمین به شمار میآید، در ویتنام زندگی میکند و خیلی به گوزن شبیه، اما از آن کوچکتر است.
این میمون خجالتی و آرام در کنگو کشف شد که در آن زمان 28 ساله بوده است. بعد از کشف شدن، چند سال روی آن تحقیق شد تا اینکه پارسال مقالهای دربارهاش چاپ شد و بهطور رسمی به فهرست میمونها اضافه شد. از 29 سال پیش تاکنون این دومین میمون آفریقایی است که کشف میشود و دانشمندان را متعجب میکند!