به گزارش همشهری آنلاین، مجتبی موسوی با بیان این مطلب اظهار کرد: مرمت مجسمهها به ضرورت انجام میشود و این مساله، هزینهها را کاهش میدهد، اما مبلغ مورد نیاز برای مرمت مجسمهها در سالهای پیش نصف این میزان بود که متاسفانه افزایش قیمت در چند سال اخیر، هزینهها را بسیار بالا برده است به همین دلیل تا ضرورت ایجاب نکند، آثار مورد مرمت قرار نمیگیرند.
وی افزود: مجسمه و آثار حجمی از جنس برنز، تقریبا هر دو تا سه سال یکبار و بسته به میزان آلودگی هوا و دیگر عوامل مورد مرمت قرار گرفته و پتینه میشوند و به نگهداری دیگری نیاز ندارند اما در مورد دیگر آثار، تجدید رنگ آمیزی و رفع آسیب دیدگیهای جزیی که چند سال یکبار اتفاق میافتد نیز انجام میشود و البته مرمت آثار حجمی اگر در فواصل نزدیک انجام شود به اثر آسیب میرساند.
مدیر اداره آثار حجمی سازمان زیبا سازی شهر تهران تصریح کرد: به غیر از اقدامات عنوان شده، آسیب دیدگیهای جدی وارد آمده به مجسمه نیز مورد مرمت قرار میگیرند.
موسوی به بررسیها دورهای آثار حجمی نیز اشاره کرد و گفت: در این بررسیها به غیر از وضعیت اثر، محیط پیرامونی و محل نصب مجسمه نیز بررسی میشود، به عنوان مثال مزاحمتهای بصری که توسط سایر مبلمان شهری برای اثر هنری ایجاد شده و دید را مخدوش میکند برطرف خواهد شد.
وی افزود: در این بررسیها پلاک شناسایی اثر نیز در صورت لزوم بازسازی یا باز پیرایی میشود همچنین گاهی اوقات پایه مجسمه و اثر حجمی نیز دچار آسیب دیدگی شده و نیازمند ترمیم است که این مورد نیز در زمره نگهداری از مجسمه محسوب میشود.
مدیر اداره آثار حجمی سازمان زیباسازی تصریح کرد: بررسیها توسط ادارات زیباسازی مناطق نیز انجام میشود اما مستقیم وارد عمل نشده و کار مرمت زیر نظر کارشناسان سازمان زیباسازی انجام میشود.