به گزارش ایسنا، آنتوسیانین موجود در زغال اخته رنگدانهای از گروه فلاوونوئیدها است که عامل رنگ قرمز در گوجه فرنگی و دیگر میوهها است.
میوههای خانواده گیلاس cherry و زغال اخته cherry cornelian حاوی مقادیر بالای آنتوسیانین است که حدود 17 ترکیب آنتی اکسیدان از خانواده گیلاس استخراج شده که ویتامینهای سی و ای و ملاتونین هم جزو آنها است.
ابوعلیسینا آب زغال اخته را برای شستوشوی زخمهای جلدی و گرد ریشه آن را برای التیام زخمها به کار میبرده است .
با همه این خواص مفید، مصرف بیش از اندازه زغال اخته موجب تهوع، اسهال ، دل به همخوردگی و سردرد میشود.
بهترین مقدار مصرف این میوه، روزانه نصف فنجان است که این مقدار زغال اخته را میتوانید با میوههای دیگر یا ماست مخلوط کرده و میل کنید یا با صبحانه بخورید.
ضد سرطان:
مواد مغذی موجود در زغال اخته از رشد سرطانهای ریه، کولون( قسمتی از روده بزرگ) و تکثیر سلولهای سرطان خون بدون تأثیر بر سلولهای سالم جلوگیری میکند.
خصوصیات منحصر به فرد زغال اخته قابلیت بالای آن در جلوگیری از انتقال سرطان در بدن دارد .
بیماریهای قلبی:
مصرف زغال اخته به علت دارا بودن سطح بالای آنتی اکسیدان طبیعی به نام آنتوسیانین، به کاهش بیماریهای قلبی کمک میکند.
پلی فنولهای موجود در زغال اخته هم موجب کاهش کلسترول خون میشود.
کاهش وزن:
زغال اخته مانند تنظیم کننده انسولین عمل میکند این ماده غذایی تأثیر انسولین و انباشتگی چربیها را کاهش میدهد و در روند از بین بردن چربیها شرکت میکند .
همچنین به دفع سموم و چربیهایی که در بافتهای بدن تجمع میکند،یاری میرساند.