توصیه مجله آلمانی پی سی ولت این است که خمیردندان را با پارچهای لطیف روی سطح دیسک بمالید. با این کار سطح خشها کمتر و خطا در خوانش دادههای روی دیسک کاهش مییابد. البته اگر خشها خیلی عمیق یا در کل لایه گسترانده شده باشد، خمیردندان دردی را دوا نخواهد کرد. اگر هم دیسک خیلی قدیمی باشد، ممکن است این روش جواب ندهد چون شاید دیگر تاریخ مصرف دیسک گذشته باشد.
کارشناسان میگویند با این حال هنوز برنامههایی وجود دارد که میتواند بخشهای آسیبدیده دادهها را بخواند و اطلاعات را به بلوکهای قابل مدیریت منتقل کند. محبوبترین ابزارها برای نسخههای لینوکسی برنامهای همچون Ddrescue است. در ویندوز هم برنامه WinDD معمولا به کار گرفته میشود.
فایلهای تصویری را میتوان با برنامههای مثل Daemon Tools Lite دوباره خواند یا از نو ضبط کرد. این برنامه رایگان را میتوان برای ایجاد تصاویر نیز مورد استفاده قرار داد. اگر از تنزل کیفیت دادهها نگران هستید، سی دیها، دی وی دیها و دیسکهای بلو ری نباید گزینه نخست شما برای ذخیره دادهها باشد.
اما اگر همچنان میخواهید از این دیسکها به عنوان گزینه پشتیبان در کنار درایوهای اکسترنال استفاده کنید، برنامههای رایگانی همچون DVDisaster را نیز محکی بزنید که دادهها را روی دیسک به شیوهای ذخیره میکند که کار نجات دادهها حتی زمانی که دیسک دچار مشکل شود، ساده میکند.