همشهری آنلاین: سرگئی کرینکو اظهار کرد که روند تحویل نیروگاه اتمی بوشهر به سفارش دهنده ایرانی رو به پایان است.

 نیروگاه اتمی بوشهر

به گزارش ایسنا، خبرگزاری "نووستی" به نقل از سرگئی کرینکو، مدیر کل شرکت دولتی "روس اتم" که در اولین کنفرانس سازندگان نیروگاه‌های اتمی در مسکو سخن می‌گفت، گزارش داد: اکنون روند تحویل نیروگاه اتمی به سفارش دهنده ایرانی رو به پایان است.

این مقام روس اتم متذکر شد که پیشتر نیروگاه اتمی بوشهر به ظرفیت کامل طراحی شده خود رسیده است.

بنا بر این گزارش، ساخت نیروگاه اتمی بوشهر در سال 1974 میلادی توسط شرکت آلمانی "زیمنس" آغاز شد اما در پی وقوع انقلاب اسلامی در ایران نیمه تمام باقی ماند. قرارداد تکمیل ساخت واحد اول نیروگاه اتمی در بوشهر توسط روسیه، ژانویه 1995 در تهران امضا شد. روسیه همچنین موظف شد که یک رآکتور آبی-آبی "و.و.اِ.ار-1000" و سوخت هسته یی برای آن را به ایران عرضه کرده و متخصصین ایرانی را آموزش دهد.

حجم کل قرارداد حدود یک میلیارد دلار ارزیابی می شود که از این میان قیمت رآکتور حدود 850 میلیون دلار است. در ماه فوریه 1998 فدراسیون روسیه و ایران توافق کردند که روسیه نه تنها در تجهیز نیروگاه بوشهر به ایران کمک کند، بلکه بطور کلی ساخت آن را تکمیل کند.

روز 28 ژانویه سال 2009 "اتم استروی اکسپورت" از پایان عرضه سوخت هسته یی برای نیروگاه اتمی بوشهر خبر داد که طبق مقررات، شش ماه قبل از راه اندازی به این نیروگاه عرضه شد.

روز 21 اوت سال 2010 سوخت هسته یی به رآکتور نیروگاه اتمی بوشهر رسانده شده و به این ترتیب راه اندازی فیزیکی این نیروگاه تحت کنترل بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی آغاز شد. واحد تولید انرژی نیروگاه اتمی بوشهر روز هشتم ماه مه سال 2011 در حداقل سطح ظرفیت قابل کنترل خود قرار گرفت و به این ترتیب واکنش خود انگیخته تقسیم سوخت هسته یی آغاز شد.

فریدون عباسی دوانی، رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران در اواخر ماه ژوئن سال 2013 اعلام کرد که نیروگاه اتمی بوشهر پس از طی مراحل آزمایشی- فنی با ظرفیت کامل خود - 1000 مگاوات راه اندازی شده و هیچ اختلالی در کار این نیروگاه گزارش نشده است.

کد خبر 226423
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز