به گزارش ایسنا، بولاغ اوتی گیاه بومی کشورهای اروپایی است اما کشت آن به تدریج در دیگر نقاط جهان هم رایج شد. این گیاه در آب رشد میکند و در بسیاری از کشورها مردم آن را به صورت سالاد مصرف میکنند.
بولاغ اوتی منبع غنی از «لوتئین» و «بتاکارتن» است که این دو ماده نیز به نوبه خود از آسیبهای اشعه فرابنفش خورشیدی بر بدن پیشگیری میکنند و در سلامت پوست و درمان بیماریهای اگزما و آکنه موثر هستند.
این گیاه حاوی مقدار قابل توجهی از آنتیاکسیدانهای مختلف است که در پیشگیری از سرطانها نقش کلیدی دارند. این آنتیاکسیدانهای فعال شامل ویتامینهای E,A,C و چندین نوع از ویتامینهای گروه B هستند که از آسیب رساندن مولکولهای رادیکال آزاد به سلولهای سالم جلوگیری میکنند.
همچنین ترکیبات آنتیاکسیدانی این گیاه خطر ابتلا به سرطان ریه و گلو را کاهش میدهند.
بولاغ اوتی سرشار از مادهای موسوم به «گلوکزینولات»، یک ترکیب فیتوشیمیایی حلال در آب و حاوی گوگرد است. این ماده میتواند با تنظیم کردن آنزیمهای کبد به آن کمک کند تا عملکرد تصفیه خون را به درستی انجام دهد.
این گیاه همچنین حاوی پتاسیم است و مانند یک ترکیب ادرارآور عمل کرده و آب اضافی را از بدن خارج میکند. همچنین بولاغ اوتی به دلیل دارا بودن فیبر در درمان و پیشگیری از یبوست و دیگر مشکلات رودهای سودمند است.
به گزارش ایسنا به نقل از Herbwisdom، علاوه بر فوائد درمانی فوق، بولاغ اوتی حاوی املاح معدنی و ویتامینهای دیگری چون D,K است.