به گزارش ایسنا، افکارنیوز به نقل از دی سایت در ادامه نوشت: در سال ۲۰۰۹ با انتخاب رئیس جمهور جدید آمریکا، باراک اوباما، او تمایل داشت تا روابط را بهبود بخشد، ولی دیگر شخصیت میانهرویی به نام محمد خاتمی بر سر کار نبود، بلکه شخصیتی به نام محمود احمدینژاد ریاست جمهوری ایران را برعهده داشت و دیپلمات انعطافپذیر، حسن روحانی نیز فراموش شده بود. اکنون روحانی رئیس جمهور ایران است. آیا روحانی و اوباما دو نفری هستند که بالاخره خواهند توانست داستان را آن طور که انتظار میرود، به بهترین شکل به پایان برسانند؟
توافق با ایران یک نقطه عطف محسوب خواهد شد. انجام یک توافق راههای بسیاری را خواهد گشود: میتوان در مورد سوریه یا عراق صحبت کرد؛ میتوان موضوع افغانستان و حزبالله را به میز مذاکره کشاند.
این روزنامه آلمانی مدعی شد؛ از مدتها قبل هزاران سانتریفوژ گازی در این کشور برخلاف قطعنامههای شورای امنیت در حال گردشاند و ترکیبی از اورانیوم طبیعی و فلوئور به آنها تزریق میشود. تقریباً تمامی مولکولهای مورد استفاده حاوی اورانیوم-۲۳۸ هستند که برای ساخت سلاح اتمی بیفایده است. در یک سانتریفوژ، مولکولهای سنگینتر به خارج از محور سانتریفوژ رانده میشوند، و آنچه از مرکز سانتریفوژ قابل مکش خواهد بود، گازی است که درصد بالایی از اورانیوم-۲۳۵ را در خود جای داده. برای نیروگاهها غنیسازی به میزان ضعیف کافی است.
با این حال، ایرانیها نمیتوانند همین فردا به بمب دست پیدا کنند. آنچه که از سوی آنها به طور رسمی اعلام شده تحت کنترل دقیق است. یکی از مسؤولان آژانس اتمی در مقر این سازمان در وین میگوید: "هر سطلی که در این مراکز جابجا میشود تحت کنترل است." غنیسازی تا حدنظامی و تبدیل عاملهای فعال بلافاصله رصد خواهد شد و البته تا رسیدن به تولید کلاهک اتمی راه درازی در پیش است.
آژانس اتمی همچنین تصاویر ماهوارهای سایت پارچین را به دقت تحت نظر دارد.
قدرت مانور اوباما و روحانی محدود است. اکنون با کنگرهای روبرو هستیم که میخواهد تحریمها را تشدید کند. سعودیها نیز بر سر مسأله سوریه ممکن است مشکلاتی را با ایران بوجود آورند. حتی اسراییل نیز میتواند شرایط رسیدن به یک توافق را برهم ریزد؛ نه بخاطر حمله هوایی، بلکه به دلیل زیردریاییهای اتمیاش که بسیار نگرانکننده به نظر میرسند.
به هرحال دیپلماتهای ایرانی و آمریکایی در ژنو و در جلسه سازمان ملل با موضوع خلع سلاح با یکدیگر دیدار خواهند کرد. در ماه سپتامبر نیز نشست عمومی آژانس اتمی آغاز خواهد شد و شاید این بار شاهد اتخاذ تصمیمهای جدی باشیم.