مقامهای سازمان ملل اعلام کردهاند که هزاران نفر از مردم سوریه بهدنبال بالا گرفتن درگیریها بهویژه در مناطق کردنشین این کشور از طریق مرز وارد منطقه کردستان عراق شدهاند. به گفته مقامهای کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل بیش از ۱۰ هزار نفر تنها در روز شنبه از مرز پیشخابور عبور کردهاند تا وارد عراق شوند.
این در حالی است که براساس آمار سازمان ملل روز پنجشنبه هم حداقل ۷ هزار نفر دیگر برای فرار از درگیریهای سوریه وارد منطقه کردستان عراق شدهاند. مقامهای سازمان ملل با اعلام تلاش برای سر و سامان دادن به وضعیت این آوارگان اعلام کردهاند که با یکی از بزرگترین موجهای پناهندگان از زمان آغاز ناآرامیهای سوریه مواجه هستند و به همینخاطر منطقه کردستان عراق با وضعیت اضطراری روبهروست.
به گفته مقامهای سازمان ملل بهصورت دقیق علت این موج گسترده فرار سوریها مشخص نیست اما در هفتههای اخیر درگیریها میان کردهای عراق و گروههای وابسته به القاعده ازجمله جبهه نصرت بهشدت افزایش پیدا کرده است. کردهای سوریه در مواردی توانستهاند با شکست شبهنظامیان مخالف سوریه مناطقی را که تصرف شده بود، پس بگیرند. این در حالی است که با گسترش حضور القاعده مقامهای سازمان ملل به تازگی درباره تبدیل شدن عراق و سوریه به منطقه مشترک عملیات این گروه هشدار دادهاند.
نوری مالکی، نخستوزیر عراق هم روز گذشته در سخنانی ضمن هشدار درباره گسترش ناامنی در عراق گفت: پول و سلاحی که برای شورشیان سوریه از خارج این کشور ارسال میشود به سمت عراق کمانه کرده است. سازمان ملل اخیراً در گزارشی اعلام کرده بود که القاعده عراق و سوریه اهداف و عملکرد مشترکی دارند و خاک این دو کشور به یک منطقه واحد جنگی برای این گروه تبدیل شده است.
به تازگی اردوگاهی اضطراری برای پناهندگان در نزدیکی شهر اربیل، مرکز منطقه کردستان عراق ایجاد شده است. هاوری عبدالله، معاون مدیر منطقهای کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل با اعلام «وضعیت فوقالعاده» در این اردوگاه خواستار مداخله جامعه بینالمللی شده است. در حال حاضر ۱۵۰ هزار پناهنده سوری در عراق ثبت نام شدهاند و مقامهای سازمان ملل انتظار دارند که باموج جدید ناآرامیها افراد بسیار بیشتری از شمال سوریه وارد عراق شوند. مقامهای سازمان ملل اعلام کردهاند که در حال همکاری با دولت منطقه کردستان عراق و سازمانهای غیردولتی هستند تا اردوگاه جدیدی برای پناهندگان در نزدیکی دراشکاران مهیا شود. آدریان ادوارد، سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرده که امیدوار است این اردوگاه ظرف 2هفته راهاندازی شود و سازمان ملل بتواند موج گسترده پناهندگان سوری را مدیریت کند.
دفاع از حرم حضرت زینب(س)
این در حالی است که گزارشها نشان میدهد نیروهای گردان حضرت ابوالفضل(ع)، اعضای ارتش سوریه و نیروهای حزبالله در محوطه حرم مطهر زینب(س) برای دومین روز متوالی با تروریستهای تکفیری درگیر شدهاند و اجازه نزدیک شدن آنها را به این مکان مقدس ندادند. این درگیریها در محور روستای الحجیره شکل گرفته که به پناهگاهی برای تروریستها تبدیل شده است. یگانهای گردان حضرت ابوالفضل(ع) به همراه نیروهای حزبالله و ارتش سوریه قصد دارند وارد این منطقه شوند و آن را کاملا از وجود تروریستهای تکفیری پاک کنند.
حمله رژیم صهیونیستی به پایگاه نظامی سوریه
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی از پرتاب 3خمپاره به مناطق مرزی سوریه خبر داده است. رادیو رژیم صهیونیستی اعلام کرده که در این حمله خمپارهای یکی از پایگاههای نظامی سوریه منهدم شده است. مقامهای رژیم صهیونیستی اعلام کردهاند که این حمله در پاسخ به شلیک 3گلوله خمپاره از خاک سوریه صورت گرفته است. رژیم صهیونیستی در سال 1967 بلندیهای جولان را اشغال کرد و بعد از آن اعلام کرد که این منطقه متعلق به این رژیم است.