دوشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۹
۰ نفر

همشهری آنلاین: روان پریشی (شیزوفرنی) و اختلال دو قطبی، رابطه ژنتیکی قوی با یکدیگر دارند، به گونه‌ای که به طور معمول، بیمارانی که به یکی از آنها مبتلا هستند، به دیگری نیز دچار می‌شوند

ارتباط ژنتیکی قوی روان پریشی و اختلال دو قطبی

به گزارش ایرنا، نتایج این مطالعه که برای نخستین بار، وزن ژنتیکی مرتبط با اختلالات روانی‌ بسیار عمده را نشان می‌دهد، ثابت می‌کند اختلال دو قطبی، افسردگی اساسی‌ و اختلال بیش فعالی‌ با کمبود توجه و اوتیسم با یکدیگر ارتباط دارند.

جوسپ آنتونی راموس کروگا رییس این گروه تحقیقاتی گفت: برای نخستین بار، وزن ژنتیکی این بیماری‌ها که بسیار بالا است قابلیت ارزیابی و سنجش یافته است.

به گفته وی، مطالعه چند ریختگی نوکلئوتید موسوم به اسنیپ که توسط پژوهشگران اسپانیایی انجام شده است، تایید می‌کند روان پریشی و اختلال دو قطبی وزن ژنتیکی مشابهی دارند، همانطور که بین بیماری‌های دیگر نظیر افسردگی و اختلال دو قطبی و یا بین روان گسیختگی و بیش فعالی‌ با کمبود توجه نیز وزن ژنتیکی وجود دارد ولی میزان آن کمتر است.

راموس کروگا خاطرنشان ساخت: از سوی دیگر، ارتباط میان روان پریشی و اوتیسم یا بین اوتیسم و بیش فعالی‌ با کمبود توجه بسیار کمتر است و انتظار می‌رود در یک افق ۱۰ ساله بتوان درمانی انحصاری برای هر یک از این بیماری‌ها کشف کرد.

وی گفت: در بیماران‌ مبتلا به اختلالات روانی‌ می‌توان خطر ابتلا به افسردگی را مورد ارزیابی قرار داد و برای جلوگیری از آن یک درمان روانی‌ پیشگیرانه ارائه کرد.

بر اساس این گزارش، مطالعه مذکور روی بیش از ۷۵ هزار بیمار صورت گرفته است اما در حالی که مطالعات قبلی‌ حکایت از آن داشت که بین اعضای یک خانواده، این وزن و رابطه ژنتیکی میان روان پریشی و اختلال دو قطبی بسیار بالا است، اکنون آزمایشات نشان می‌‌دهد این ارتباط از محدوده خانوادگی نیز فراتر می‌رود.

مطالعه مذکور بر تغییرات نوکلئوتید بیماران متمرکز بوده است و به همین دلیل، اکنون محققان اسپانیایی در حال بررسی و تجزیه و تحلیل تغییرات بیشتر ژنتیکی برای جا دادن این پازل بزرگ در وزن ژنتیکی آن دسته از بیماری‌های روانی‌ هستند که در آنها، ارث ژنومی فراتر از عناصر زیست محیطی‌ و تصادفی‌ ایفای نقش می‌کند.

کد خبر 227757
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز