سه‌شنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۱۷
۰ نفر

کاروانسرا برای عرفا نمادی از دنیایی است که به هر حال محل گذر است و دیر یا زود کاروان باید آن‌را ترک کند اما برای برخی گردشگر‌های تازه‌‌کار امروزی محلی دورافتاده و میان صحرایی بی‌آب و علف است که به بهانه‌های گوناگون عطای دیدنش را به لقایش می‌بخشند.

کاروانسرای حوض‌سلطان

برای این دسته از گردشگر‌ها بازدیدی از کاروانسرای حوض‌سلطان پیشنهاد مناسبی است، زیرا کاروانسرای یاد‌شده در جاده تهران - قم قرار داد و بنابراین به فراخور مسیر، پس یا پیش از زیارت حرم‌مطهر حضرت معصومه(س) در قم می‌توان سری هم به این بنای زیبای دوره قاجار زد.

حیاط اصلی کاروانسرای حوض‌سلطان نیز مانند بسیاری از کاروانسر‌ا‌های دیگر با قرینه‌سازی کامل بنا شده و در اطراف آن می‌توان راهرو‌ها، ایوان‌ها و اصطبل‌ها را دید.4 تنوره نیز در پشت ایوان‌ها و در یک تالار وظیفه خنک کردن و هدایت هوای تازه را به این بخش از کاروانسرا دارند.
جلوی کاروانسرا حیاط دیگری با طاق‌نما دیده می‌شود. در مورد آن می‌توانید بادی به غبغب انداخته و به همراهان خود بگویید که پیش از حیاط اصلی مکانی وجود دارد که هنگام وزش غبار و بادهای سوزان، کاروانیان با اقامت درآن محفوظ می‌مانده‌اند.اطراف کاروانسرا طاق نماهایی وجود دارد که اسب‌سوار‌ها از آن استفاده می‌کردند. در سمت جنوب نیز چند اتاق ساخته شده که دیوارشان به دیوار کاروانسرای قدیمی صفویه چسبیده است. همچنین این کاروانسرا آب‌انباری دارد که محل ذخیره آب مورد استفاده روزانه بوده است.

در ضلع جنوب غربی پیشخوان، حمامی شامل چند اتاق وجود دارد که اتاق بزرگ آن به‌عنوان رختکن‌خانه به‌کار می‌رفته است. کاربری اتاق‌های کوچک نیز آبتنی و شستن لباس‌ها بوده‌ است.پیش از این کاروانسرای یاد‌شده برای بازدید گردشگر‌ها آماده نبود و به گفته مسئولان، دریاچه‌ حوض‌سلطان راه رفتن به آنجا را بسته بود که در حال حاضر این مسیر باز است.

کد خبر 227920
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ثبت نام و قیمت خودرو

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز