به گزارش مهر، نشست بررسی آخرین وضعیت گونه تمساح مردابی و بازبینی برنامههای پیشبینی شده و در حال اجرا برای حفاظت و مدیریت اینگونه منحصر به فرد کشورمان در محل معاونت محیط زیست طبیعی سازمان با حضور معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست و مدیرکل حفاظت محیط زیست استانها وکارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل شد.
در این نشست آخرین وضعیت جمعیت گونه تمساح مردابی و تهدیدات آن بررسی و اقدامات در حال اجرا و پیشبینی شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
تأمین اعتبارات لازم برای توسعه و ادامه فعالیتها در مرکز نگهداری تمساح، استفاده از ظرفیت جوامع محلی و بخش خصوصی و تأمین نیازهای لازم برای اجرای برنامهها در این نشست مطرح شد.
احمد علی کیخا، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در این نشست تأکید کرد: تلاش شود با حمایت از NGO های استانی و محلی و بخش خصوصی محلی و بومی بتوان برنامههای حفاظت و تکثیر و پرورش تمساح را توسعه داد.
وی با بیان اینکه تعداد تمساحهای موجود در ایران بیش از 500 تمساح تخمین زده میشود، اظهار داشت: انجام اقدامات حفاظتی در زیستگاههای طبیعی و وجود پتانسیلهای لازم این امکان را فراهم میکند تا این تعداد افزایش داشته باشند.
کیخا با تاکید بر هماهنگی و همکاری با اداره کل امور آب و وزارت نیرو برای بهرهبرداری مناسب از سدها و ذخایر آبی برای حفاظت از زیستگاهها و تأمین آب آنها گفت: تعدادی از این گونه تمساح در راستای انجام اقدامات حفاظتی و آموزشی در مرکز احداث شده برای همین منظور در منطقه حفاظت شده گاندو نگهداری میشوند.