همشهری آنلاین: رئیس کل بانک مرکزی با اعلام کنترل تورم، جلوگیری از افزایش نقدینگی کشور و ایجاد ثبات اقتصادی به عنوان اصلی‌ترین اقدامات لازم در شرایط فعلی اقتصاد کشور گفت: باید آرامش به بازار ارز بازگردد و جلوی منفی شدن نرخ سود سپرده‌های بانکی گرفته شود.

مهر نوشت: ولی الله سیف امروز در مراسم معارفه خود به عنوان رئیس کل جدید بانک مرکزی با تاکید بر لزوم بازگرداندن آرامش به بازار ارز و ممانعت از مداخله در این بازار و همچنین منفی شدن نرخ سود سپرده‌های بانکی گفت: من و آقای دکتر بهمنی همکاری طولانی با هم داشتیم مخصوصا در زمانی که ایشان در بانک ملی بودند و به جد باید گفت که تکیه‌گاه محکمی برای مدیران بانک ملی به شمار می‌رفتند.

رئیس کل بانک مرکزی خطاب به بهمنی اظهار داشت: ما برا این اعتقاد هستیم که همچنان باید از آقای دکتر بهمنی در مجموعه نظام بانکی بهره بگیریم و در خدمت ایشان خواهیم بود. وی در ادامه ضمن بیان اینکه هم اکنون کشور در شرایط خطیری قرار گرفته است گفت: منفی شدن رشد اقتصاد، تورم مضمن کشور و رشد شتابان آن و رشد بالای نقدینگی از چالش‌های موجود است؛ ضمن اینکه ما درگیر رشد بالای پایه پول و حجم بالای بدهی بانک ها هستیم که این مسئله عدم تعادل‌هایی را در بازار در پی داشته است.

سیف به بی‌ثباتی نرخ ارز در بازار نیز اشاره کرد و بر نقش محوری بازار سرمایه در تامین مالی تاکید کرد و افزود: در چند سال اخیر بی‌تدبیری‌هایی صورت گرفته که نمی‌تواند از تحریم‌ها باشد.

وی در ادامه بر کنترل تورم و جلوگیری از افزایش نقدینگی کشور و ایجاد ثبات اقتصادی تاکید کرد و متذکر شد که باید بر مقررات بانکی ثبات لازم وجود داشته باشد.

رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود به تعریف از اعتدال اشاره کرد و گفت: 3 رکن اساسی ما اعتدال، تعامل و عدالت است به این معنا که باید در بازار کلان پول و سرمایه تعادل برقرار کرد که این تعادل نیازمند تعامل با دستگاه‌های سیاستگذار، فعالان اقتصادی و بانک‌های مرکزی دنیا است.

وی بیان داشت: بزرگترین تهدید معیشتی مردم تورم است که باید این قضیه مورد توجه اکید قرار گیرد. سیف بر ممانعت از منفی شدن نرخ سود سپرده‌های بانکی به عنوان یکی از مسائل بازار عدالتی اشاره کرد و پیش نیاز این 3 رکن را تقویت شورای پول و اعتبار و تلاش برای هماهنگی کارکردی میان دستگاه‌ها دانست.

سیف بر کنترل پایه پولی با هدف مهار تورم، ممانعت از بدهکاری دولت و شرکت‌های دولتی، چاره‌اندیشی برای بدهی مسکن مهر، اصلاح رابطه مالی بانک مرکزی و خزانه، بازگرداندن آرامش به بازار ارز و ممانعت از مداخله در این بازار برقراری انضباط در بازار پول، رقابتی کردن سند بانکی کشور و حمایت از شکل‌ گیری نهاد صنفی بانک نیز به عنوان اهم برنامه‌های خود در بانک مرکزی یاد کرد.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به رفع تحریم بانک‌های مرکزی و انتشار آمارهای بهنگام توسط این بانک گفت: مهمترین عوامل در تحقق اهداف فوق استقلال عملیاتی بانک مرکزی و تعهد جدی مدیران به اجرای مقررات و مدیریت بازار پول است ضمن اینکه باید از بانک مرکزی حمایت کامل شود و ضرورت بررسی صلاحیت حرفه‌ای مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی وجود دارد.

کد خبر 229204
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز