به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه لرستان، حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی در افتتاحیه اجلاس سراسری نماز که در دانشگاه لرستان برگزار شد، افزود: مدیر خوب کسی است که راههای نرفته را نگاه کند و به راههای رفته توجه نکند.
وی تصریح کرد: چند کار است که هنوز وجود دارد، در بعضی پروازها نماز به راحتی قربانی میشود هنوز ساختمانهای مسکن مهر بدون مسجد افتتاح میشود، هنوز مناطقی در کنار تهران با 120 هزار نفر جمعیت 3 مسجد دارد و این یعنی هر 40 هزار نفر یک مسجد.
رییس ستاد اقامه نماز ادامه داد: هنوز اکثر مساجد ما اذانش حلقومی نیست، بودجهای که برای موسیقی، ورزش و سایر حواشی میگذاریم قابل مقایسه با بودجه اذان و نماز نیست.
وی ادامه داد: ما نسبت به نماز خیلی عقب هستیم، نسبت به زمان شاه جلوییم ولی نسبت به امر قرآن عقب هستیم.
رییس ستاد اقامه نماز اظهار کرد: هنوز بسیاری از مساجد از داشتن امام جمعه و هیأتهای تازه نفس و روشنفکر محرومند؛ مساجد از بهداشت کافی برخوردار نیستند و امامان جماعت از ازدواجهایی که در محله صورت میگیرد خبر ندارند.
وی تصریح کرد: به فکر ساختمانسازی بلند نباشید به جایش به فکر نماز باشید؛ تهران 45 حوزه علمیه دارد که مساحت این حوزه به اندازه یکی از دانشگاههای تهران نیست.
قرائتی افزود: این سمینارها جای نعره زدن است، ما باید خود را به آتش بزنیم که این بحثها در جامعه رواج یابد.
رییس ستاد اقامه نماز کشور گفت: از اجلاسها نتیجه نمیگیریم مگر اینکه تکانی بخوریم و حرف تازه بزنیم.
قرائتی همچنین با اشاره به شعار اجلاس "نماز و سبک زندگی" اظهار کرد: از تیتر نماز و سبک زندگی وحشت نکنید، گاهی تیترها آدم را گیج میکند. نماز و سبک زندگی همان پیوند نماز است.
وی در ادامه خطاب به حاضران، گفت: اگرچه اجلاس مربوط به نماز است اما راجع به زکات طرح، ایده و فکر ارایه دهید.
قرائتی یادآور شد: خیلی از افراد کارهایی میکنند که ما از آنها بیخبریم. مشکل همه، راه دعوت به نماز است و ما متخصصانی مربوط به شیوه آموزش نماز، مهدویت، تفسیر و... داریم که میتوان از آنها کمک گرفت.
رییس ستاد اقامه نماز کشور در ادامه تأکید کرد: از این اجلاسها نتیجه نمیگیریم مگر اینکه تکانی بخوریم و هر کدام حرف و ایده نو داشته باشیم. باید از امکانات موجود برای ایجاد طرحهای نو استفاده کرده و ابتکارات را بخریم.
وی با انتقاد از سخنرانیهای طولانی متذکر شد: سخنرانیهای ما تحمیلی است، هرجا مردم خسته شدند سخنرانیها را تعطیل کنید و در این جلسات تنوع بهوجود آورده و حرف نو بزنید.
قرائتی با اشاره به برخی پیشنمازها که مساجد را هنگام نماز میبندند و به ادارات میروند، بیان کرد: بنا نبود انقلاب شود تا مساجد بسته شوند. پیشنمازها میتوانند از این پس در دو وقت نماز را اقامه کنند؛ به این صورت که نماز اول وقت در مسجد اقامه شود و پس از آن برای اقامه نماز به ادارات بروند.
وی با تأکید بر اینکه «مصوبات دولت نباید برای ما بت شود» افزود: اگر قانونی به مصلحت نماز نباشد، مجمع تشخیص مصلحت آن را اصلاح خواهد کرد.
رییس ستاد اقامه نماز گفت: قیدها را برداریم و درگیر آداب، رسوم و مقررات نباشیم و هرچه موجب گسترش نماز میشود بر طبق آنها عمل کنیم و آن را رواج دهیم.
وی همچنین در حاشیه این اجلاس گفت: اگر مساله نماز را پررنگ کنیم آمار فساد کم میشود.
قرائتی افزود: راجع به مدیریت، موضوعاتی در اسلام وجود دارد که در هیچ جای دیگر یافت نمیشود.
وی با بیان اینکه «در مدیریت راجع به برنامهریزی، نظارت، کنترل و ارزیابی صحبت میشود، در حالی که در مدیریت اسلام راجع به اخلاق سخن به میان میآید» اظهار کرد: در جنگ تحمیلی همه با هم بودیم که به پیروزی رسیدیم و تفکیک مسوولیتها به این معنا نیست که تلاشی صورت نگیرد.
قرائتی با تأکید بر اینکه «نباید از اسلامی دفاع کنیم که حجتالاسلامش من باشد» تصریح کرد: انسان باید به گونهای عمل کند که در هر شرایطی شغل برایش دکان نباشد.
رییس ستاد اقامه نماز کشور اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت نماز مطلوب نیست در حالی که اگر نماز را محکم بگیریم آمار فساد کاهش مییابد و اگر مردم اهل نماز شوند از فحشا و منکر به دور خواهند بود.
قرائتی یادآور شد: نماز مجموعهای از کمالات است و از نظر اسلام هر چه انسان توانمندتر باشد باید تواضعش هم بیشتر باشد.
وی با بیان اینکه «دین اسلام قاطعیتش با محبت عجین شده است» تصریح کرد: کدام دین میتواند اینقدر صلابت داشته باشد که قاطعیتش با محبت عجین شود.
قرائتی گفت: هر چه فساد بیشتر باشد باید معنویت را نیز بیشتر کنیم؛ مدیریت در نهجالبلاغه و قرآن است.
وی گفت: نماز اول وقت مستحب است اما تعطیلی مساجد فاجعه است.