به گزارش همشهری آنلاین، در مقدمه برنامه محمد باقرقالیباف برای اداره تهران آمده است: کلانشهر تهران، پایتخت جمهوری اسلامی ایران و امالقرای جهان اسلام با برخورداری از جمعیت بالغ بر 8 میلیون نفر و مساحت تقریبی 720 کیلومتر مربع، بیست و هفتمین کلانشهر بزرگ و شانزدهمین کلانشهر پرجمعیت جهان بوده و دارای موفقیتهای ژنوپولیتیکی حساسی در منطقه خاورمیانه است.
تهران پایتخت 200 ساله ایران، آیینه تمام نمایی از تحولات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و کالبدی تاریخ پرفراز و نشیب این سرزمین به شمار رفته و از این رو دربرگیرنده میراث مادی و معنوی غنی است.
برنامه حاضر تحت عنوان (توسعه اجتماعی شهر: تهران در مسیر پیشرفت و عدالت) برگرفته از اسناد طرح جامع، مجموع اقدامات و دستاوردهای شهرداری تهران به ویژه اقدامات 8 ساله اخیر، تحلیل وضعیت موجود، تبیین آینده مطلوب، شناسایی مسیرهای مناسب برای رشد و توسعه و در راستای تحقق چشمانداز توسعه بلندمدت شهر تهران است.
چشمانداز توسعه شهر
چشمانداز توسعه بلند مدت شهر تهران ، که سیمای مطلوب شهر در افق طرح و میثاقی برای توسعه پایداری کلانشهر تهران و پایتخت کشور است، هماهنگ با چشمانداز 20 ساله کشور، مبتنی بر آرمانهای زیر است.
* تهران، شهری با اصالت و هویت ایرانی ـ اسلامی (شهری که برای رشد تعالی انسان و حیات طیبه ، سازمان مییابد)
* تهران، شهری دانشپایه، هوشمند و جهانی
* تهران، شهری سرسبز و زیبا، شاداب و سرزنده با فضای عمومی متنوع و گسترده
* تهران، شهری امن و مقاوم در برابر انواع آسیبها و مقاوم در برابر مخاطرات و سوانح
* تهران، شهری پایدار و منسجم با ساخت مناسب برای سکونت، فعالیت و فراقت
* تهران، شهری روان با رفاه عمومی و زیرساختهای مناسب، همراه با تعدیل نابرابریها و تأمین تمامی حقوق شهروندی
* تهران، کلانشهری با عملکردهای ملی و جهانی و با اقتصادی مدرن به مرکزیت امور فرهنگی ـ پژوهشی و سیاسی در سطح کشور و حداقل یکی از سه شهر مهم و برتر منطقه آسیای جنوب غربی.
مدیریت و منابع انسانی، توسعه اجتماعی-فرهنگی ، شهری با هویت ایرانی - اسلامی، شهری با عملکردهای ملی و جهانی، شهر پاک، حمل و نقل و ترافیک، معماری و شهرسازی، خدمات شهری ، شهری با اقتصاد مدرن و شهر ایمن 10 محور برنامه قالیباف است.
هدف از مدیریت و منابع انسانی، بهره مندی از مدیریت یکپارچه شهری و ارتقاء و بهبود اساسی در نظام مدیریت و منابع انسانی شهرداری تهران است.
شهر توسعه یافته اجتماعی - فرهنگی ، هدف از محور دوم است. شهری با اصالت و هویت ایرانی-اسلامی (شهری که برای رشد و تعالی انسان و حیات طیبه سامان می یابد) در محور سوم تشریح می شود و کلانشهری با عملکردهای ملی و جهانی و تبدیل تهرن به مرکزیت امور فرهنگی پژوهشی و سیاسی در سطح کشور و نیز تبدیل پایتخت به یکی از سه شهر برتر آسیای جنوب غربی در محور چهارم مورد بحث است.