به گزارش ایسنا، مریخ نورد یک تنی ناسا از ماه آگوست 2012 فعالیت اکتشافی خود را بر سطح مریخ آغاز کرده است.
کنجکاوی در سیصد و هشتاد و پنجمین روز مریخی به دو موفقیت تازه دست یافت که شامل طولانیترین مسیرپیمایی در یک روز و مسیریابی خودکار به تنهایی بود.
بر اساس اعلام آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL) ناسا، کنجکاوی در تاریخ پنجم سپتامبر (14 شهریور) مسافت 42 متری را با استفاده از سیستم هوشمند آنبورد خود پیمود.
جف بیسیادکی، برنامه ریز مریخ نورد کنجکاوی تأکید میکند: مسیر طولانی به سمت کوه شارپ در پیش داریم و با فعال کردن سیستم اجتناب از خطر مریخ نورد امیدواریم که بتوانیم موانع را به راحتی پشت سر بگذاریم.
پس از پیمودن این مسیر و با ارزیابی عملکرد مریخ نورد و تکمیل نقشه راه در تاریخ هشتم سپتامبر، کنجکاوی به نخستین توقفگاه پنجگانه در مسیر رسیدن به کوه شارپ در فاصله 5.5 کیلومتری از مرکز دهانه گیل موسوم به توقفگاه Waypoint 1 رسید.
با پایان یافتن تحقیقات علمی در منطقه Waypoint 1 ادامه مأموریت به سمت چهار توقفگاه دیگر و رسیدن به مقصد نهایی کوه شارپ از سر گرفته خواهد شد.
مریخ نورد کنجکاوی در طول بیش از یک سال فعالیت بر سطح سیاره مریخ به هدف نخست مأموریت خود یعنی کشف شواهدی از محیط باستانی مریخ که از تکامل حیات میکروبی حمایت میکند، دست یافته است.