همشهری آنلاین: وزیر امور خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ساعت ۹ صبح دوشنبه اول مهر ماه در نیویورک با هم دیدار می‌کنند و وزرای امور خارجه ۱+۵ نیز قرار است چهارشنبه در نیویورک گردهم بیایند.

فارس نوشت: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و کا‌ترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ساعت ۹ صبح فردا (دوشنبه) اول مهر ماه به وقت نیویورک در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار و گفت‌وگو می‌کنند.

ظریف پیش از این در دیدار با‌بان کی مون دبیرکل سازمان ملل در خصوص موضوع هسته‌ای، عزم و اراده دولت جمهوری اسلامی ایران برای تعامل و گفت‌وگو با گروه ۱+۵ برای یافتن راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز که متضمن حقوق هسته‌ای کشورمان باشد را مورد تاکید قرار داد.

رئیس دستگاه دیپلماسی چهارشنبه شب (۲۷ شهریور ماه) به وقت تهران و به منظور شرکت در شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل وارد نیویورک شد. سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی، مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکا و امیرحسین زمانی‌نیا وزیر امور خارجه را در این سفر همراهی می‌کنند.

در این باره یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه کشورمان در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس از حضور سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی و مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه در ترکیب تیم جدید هسته‌ای کشورمان خبر داد.

بر این اساس علاوه بر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه که راهبری و هدایت مذاکرات هسته‌ای کشورمان در گفت‌وگو با ۱+۵ را از سوی حسن روحانی رئیس جمهوری عهده‌دار شده، ‌ عراقچی و تخت روانچی در ترکیب گروه مذاکره کننده هسته‌ای حضور دارند.

حسن روحانی رئیس جمهور اخیرا مسئولیت مذاکرات هسته‌ای با طرف‌های خارجی را به وزارت امور خارجه محول کرد.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در پایان سفرش به عراق و در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس گفته بود: تیم مذاکره کننده مجموعه‌ای از همکاران وزارت امور خارجه و دوستان تخصصی دستگاه‌های ذیربط است که بر اساس پایبندی به رویکرد دولت تدبیر و امید در روابط بین‌الملل و داشتن نگاه کار‌شناسی به موضوع هسته‌ای انتخاب می‌شوند.

رئیس دستگاه دیپلماسی توضیح داد: برای این کار ما از دوستانی که در دو تیم قبلی یعنی زمان روحانی و تیم دولت نهم و دهم مسئول مذاکره بودند استفاده خواهیم کرد و هم از افراد جدیدی که از دستگاه‌های مختلف و از وزارت خارجه توانمندی پیگیری مذاکره را داشته باشند و بتوانند نقش سازنده‌ای برای پیشبرد اهداف مذاکره که حراست از دستاوردهای هسته‌ای دانشمندان ایران و حفظ حقوق مردم در حوزه هسته‌ای و رفع نگرانی‌های جامعه بین‌الملل است ایفا کنند.

ظریف یادآور شد: ما رفع نگرانی‌های جامعه بین‌الملل را برای امنیت ملی و ثبات کشور با حضور فعال و مؤثر در صحنه بین‌الملل ضروری می‌دانیم.

وی با بیان اینکه از کسانی که با این رویکرد آمادگی همکاری دارند، افرادی که تخصص کافی داشته باشند را انتخاب می‌کنیم، ‌یادآور شد: برخی از این دوستان انتخاب شده‌اند و برخی باید از سوی دستگاه‌های دیگر معرفی شوند و منتظریم تا با معرفی این افراد تیم منسجم را تشکیل داده و مذاکرات را شروع کنیم.

مرضیه افخم سخنگوی دستگاه دیپلماسی ۱۹ شهریور ماه در اولین نشست خبری خود با خبرنگاران اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه اولین دوره مذاکره با ۱+۵ در دولت یازدهم قرار است در نیویورک برگزار شود را تفسیر نادرست از اخبار منتشر شده برشمرد و گفت: آقای ظریف و خانم اشتون در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار خواهند کرد و این دیدار اولین تماس بعد از تشکیل دولت یازدهم است که در آن مسائل و موضوعات مختلف مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: این دیدار به منزله مذاکره ایران با ۱+۵ نیست و افزود: بعد از آن اعلام نظر خواهد شد که روند کار چگونه خواهد بود.

ظریف همچنین طی سخنانی در نیویورک خطاب به نمایندگان کشور‌ها در مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد که ایران به‌دنبال حل و فصل مسئله هسته‌ای است و نمی‌خواهد برای مذاکره، مذاکره کند.

وزرای خارجه ۱+۵ چهارشنبه سوم مهر ماه در نیویورک گردهم می‌آیند

به گزارش فارس، برخی منابع خبری نیز از نشست وزرای امور خارجه ۱+۵ در روز چهارشنبه سوم مهر ماه (۲۵ سپتامبر) در نیویورک خبر می‌دهند.

کا‌ترین اشتون ۲۶ مرداد ماه ۱۳۹۲ در تماسی تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان گفت‌وگو کرد و ظریف در خصوص برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان، ضرورت وجود اراده سیاسی و عزم جدی برای حل و فصل این مسئله را مورد تاکید قرار داد.

رئیس دستگاه دیپلماسی خطاب به خانم اشتون وجود اراده سیاسی جدی در به رسمیت شناختن حقوق حقه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، تامل و فکر نو در مورد مسئله هسته‌ای ایران را شیوه‌ای مناسب برای حل و فصل این مسئله توصیف کرد.

وی آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای مذاکرات هدفمند در یک چارچوب زمانی معین خاطرنشان ساخت. خانم اشتون نیز در این گفت‌وگوی تلفنی ابراز امیدواری کرد هر چه سریع‌تر مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و کشورهای ۱+۵ مجددا از سر گرفته شود.

شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه دوم مهر ماه آغاز به کار می‌کند و حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در نوبت عصر این نشست به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت.

کد خبر 231968
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز