همشهری آنلاین: شهر زیبا و تاریخی پرپینیان در جنوب فرانسه امسال شاهد برپایی بیست و پنجمین دوره‌ی جشنواره‌ی فتوژورنالیستیVisa Pour L'Image شد که در میان مسابقات پرشمار مربوط به عکاسی مستند و خبری در اروپا از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

photojournalism

به گزارش هنرآنلاین؛ امسال این جشنواره با نمایش آثار دو تن از عکاس ایرانی هم همراه بود و برای عکاسی ایران اهمیتی دوچندان پیدا کرد.

همچون سال‌های قبل پرپینیان در آخرین روزهای تابستان میزبان شمار زیادی از عکاسان و علاقه‌مندانی شد که برای بازدید از آثار فتوژورنالیست‌ها و عکاسان مستند راهی این شهر کوچک شده‌ بودند. مطابق روال دوره‌های گذشته برنامه‌های متنوعی چون نمایشگاه‌های عکس، نمایش فیلم، برگزاری نشست‌های تخصصی، گفتگو با ادیتورها و عکاسان برجسته، اهدای جوایز برخی مسابقات و بازدیدهای دانش‌آموزی برای این دوره هم تدارک دیده شده بود.

امسال مجید سعیدی، فتوژورنالیست ایرانی که برای آژانس عکس گتی‌ایمجز کار می‌کند، به همراه آلفرد یعقوب‌زاده، عکاس خبری ایرانی مقیم فرانسه، دو تن از ۲۳ عکاسی بودند که آثارشان در بخش اصلی جشنواره به نمایش درآمد. نمایش این آثار از نه تا ۲۴ شهریورماه ۹۲ برای بازدید عموم برپا شد ولی همچنان تا ۲۹ شهریورماه برای بازدید تورهای دانش‌آموزی دایر است.

مجموعه عکس مجید سعیدی درباره افغانستان و زندگی روزمره مردم این کشور جنگ‌زده است که در سال‌های اخیر در تلاش برای بازگشت به زندگی عادی و برقراری صلح بوده است. این عکاس خبری ایرانی در سال‌های اخیر به طور ویژه روی این مجموعه متمرکز بود و با این آثار به جوایز مختلفی دست یافته و در نمایشگاه‌های دیگری در سایر نقاط جهان نیز حاضر بوده است که از جمله‌ی مهمترین آنها می‌توان به کسب یکی از جوایز ورلدپرس فتوی ۲۰۱۳ اشاره کرد.

اما آلفرد یعقوب‌زاده هم با مجموعه‌ای که برای مجله Smithsonian کار کرده است در میان عکاسان نمایشگاه اصلی امسال حضور داشت.

مجموعه او درباره آیین "کومب ملا" در هند است، آیین بزرگی که طی آن هندوها در رودخانه‌های گنگ و جمنا در الله‌آباد آب‌تنی می‌کنند چرا که اعتقاد دارند آب این رودخانه‌های مقدس برایشان پاکی و رستگاری می‌آورد. آلفرد یعقوب‌زاده به گفته‌ خود این مجموعه را طی حدود چهار هفته اقامت در این منطقه عکاسی کرده است.

امسال هم همچون دوره‌های گذشته این فستیوال تنها به برپایی نمایشگاه خلاصه نشد و محلی برای شماری از مهمترین مسابقات عکاسی خبری هم بود تا برندگان خود را بشناسند. نوریکو هایاشی، عکاس ۳۰ ساله‌ ژاپنی آژانس پانوس، با مجموعه‌ای به نام «ازدواج نامقدس» موفق به کسب جایزه‌ هشت هزار یورویی فیچر یا نگاه ژرف شد.

مجموعه‌ی او درباره رسم عجیب دزدیدن دختر مورد علاقه برای ازدواج از سوی خواستگار پسر در قرقیزستان است که علی‌رغم وجود منع قانونی هنوز در برخی مناطق روستایی این کشور وجود دارد و هر سال حدود ۱۵ هزار دختر قرقیز به این طریق مجبور به ازدواج می‌شوند.

دومین جایزه‌ هشت هزار یورویی امسال یعنی جایزه برترین گزارش خبری هم نصیب laurent van der stockt، عکاس ۴۹ ساله بلژیکی، شد.

مجموعه عکس او که به صورت رپرتاژ برای گتی‌ایمجز تهیه شده است درباره بحران درگیری‌های مسلحانه در سوریه است که از دو سال گذشته تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار کشته و میلیون‌ها مجروح و آواره برجای گذاشته است. با استناد به سایت مسابقه برنده‌ جایزه هشت هزار یورویی برترین رسانه خبری روزانه هم که امسال برای بیست و سومین بار اهدا می‌شد هنوز اعلام نشده است.

هشتمین جایزه هشت هزار یورویی شهر پرپینیان که از سال گذشته به یاد RÉMI OCHLIK (عکاس ۲۸ ساله‌ی فرانسوی که اسفندماه ۹۰ در جریان درگیری‌های نظامی در شهر حمص سوریه کشته شد) به این نام خوانده می‌شود، به خاطر مجموعه عکسی که Sara Lewkowicz با موضوع خشونت خانوادگی عکاسی کرده است به این عکاس مجله تایم اهدا شد.

این مجموعه درباره خشونت و بدرفتاری‌هایی است که معمولا در خانه‌ها اتفاق می‌افتند و اغلب از دید و رسیدگی عموم پنهان می‌ماند. او در این مجموعه مشخصا به سراغ خانواده‌هایی در آمریکا رفته است.

اما سیزدهمین دوره جایزه‌ بهترین فتوژورنالیست زن سال هم که از سوی شرکت کانن اهدا می‌شود امسال از آن مری کالورت عکاس آژانس خبری زوما شد.

او در این مجموعه جسورانه گوشه‌ای از خشونت‌های جنسی و تبعیض‌های جنسیتی در میان سربازان ارتش آمریکا را به تصویر کشیده است. این جایزه شامل هشت هزار یورو وجه نقد به عنوان حمایت از تکمیل یا اصلاح یک پروژه‌ی عکاسی است که پس از تایید و ارزیابی داوران از عکس‌های کنونی مجموعه و بیانه‌ی عکاس برای ادامه‌ی کار بر روی آن پروژه اهدا می‌شود.

نهمین بورس حمایتی آژانس گتی‌ایمجز امسال به پنج عکاس مختلف رسید. Matt Eich با مجموعه‌ای درباره زندگی همراه با خشونت و خلافکاری اهالی فرقه‌ی باپتیست در می‌سی‌سی‌پی آمریکا، Marco Gualazzini با مجموعه‌ای درباره گروه‌های مسلح شورشی در جمهوری دموکراتیک کنگو، Samuel James با مجموعه‌ای درباره تلاش مردم بومی در دلتای نیجر به عنوان نفت‌خیزترین منطقه آفریقا برای بقای زندگی، Tomas Van Houtryve با مجموعه‌ عکس‌هایی کمتر دیده ‌شده از زندگی مردم کره‌شمالی و بالاخره Eugene Richards با مجموعه‌ای پیرامون مشکلات و پیامدهای روانی ناشی از جنگ عراق در سربازان آمریکایی بازگشته از خاورمیانه برندگان امسال این جایزه ارزشمند بودند.

امسال هم همانند چند دوره اخیر تورهای ویژه دانش‌آموزی از فرانسه و اسپانیا بخشی از برنامه‌های فستیوال پرپینیان بود. طبق اعلام مسئولین این فستیوال سال گذشته حدود هشت هزار دانش‌آموز از نمایشگاه‌های این رویداد عکاسی خبری بازدید کردند و امسال نیز بازدید از نمایشگاه اصلی این فستیوال از ۲۵ تا ۲۹ شهریورماه به عنوان هفته آموزش به بازدید تورهای دانش‌آموزی و آشنایی هر چه بیشتر نسل نوجوان با کارکردهای عکاسی خبری اختصاص یافت.

کد خبر 232384
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز