دوشنبه ۸ مهر ۱۳۹۲ - ۱۸:۵۱
۰ نفر

گروه حوادث: ارثیه پدربزرگ برای نوه‌هایش، یک محموله اشیای عتیقه بود که برای آنها چیزی جز دردسر نداشت.

عتیقه

نوه‌های پیرمرد وقتی قصد داشتند این محموله را در غرب تهران بفروشند،توسط ماموران دستگیر شدند.ماموران یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی استان تهران زمانی که در جریان معامله یک محموله اشیای عتیقه در پایتخت قرار گرفتند تحقیقات در این خصوص را شروع کردند.

تیمی از ماموران زیرنظر سرهنگ پاسدار محمد کربلایی حریری، فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی کشور، وارد عمل شدند و با بررسی اطلاعاتی که در اختیارشان قرار گرفته بود، محل معامله عتیقه‌ها را در یکی از پارک‌های غرب تهران شناسایی کردند. این محل از سوی تیم‌های نامحسوس زیرنظر گرفته شد تا اینکه ظهر سه‌شنبه گذشته، زمان انجام معامله فرا رسید. فروشندگان که 3نفر بودند، خودروی پرایدشان را کنار خیابان متوقف کردند و وارد پارک شدند.

همزمان عملیات ضربتی برای دستگیری آنها شروع شد و 2نفر از متهمان دستگیر شدند اما یکی از آنها که دونده بود، کوله‌ای‌ پشتی ای که پر از اشیای عتیقه بود را برداشت و پا به فرار گذاشت. عملیات تعقیب این مرد 10دقیقه طول کشید و سرانجام ماموران توانستند با سد کردن راه فرار، وی را دستگیر کنند. در بازرسی از کوله پشتی این مرد تعدادی شیء عتیقه کشف شد و متهمان در اختیار قاضی دادسرای ناحیه 5تهران قرار گرفتند.

عتیقه‌های 3دوره باستانی

همزمان با انتقال متهمان به دادسرا، اشیای عتیقه در اختیار کارشناس سازمان میراث فرهنگی استان تهران قرار گرفت و وی بعد از بررسی اعلام کرد که 9قلم از عتیقه‌ها دارای قدمت هستند و ارزش میلیاردی دارند. این عتیقه‌ها شامل خنجر و پیکان، حلقه‌های فلزی در پوش منقوش گلی، پیه‌سوز مفرغی و پیکره‌های انسان و حیوان هستند که متعلق به 3دوره هزاره اول قبل از میلاد، دوران ساسانی و قرن ششم هجری است. همچنین کارشناس میراث اعلام کرد که 3قلم از اشیای کشف شده از متهمان تقلبی بوده و آنها قصد داشته‌اند این اشیا را به‌عنوان عتیقه بفروشند.

از سوی دیگر متهمان نیز تحت بازجویی قرار گرفتند و یکی از آنها گفت: چند وقت پیش پدربزرگم که در یکی از شهرستان‌های غربی کشور زندگی می‌کرد فوت کرد و عتیقه‌هایی که از سال‌ها قبل در خانه‌اش نگهداری می‌کرد به‌عنوان ارثیه به 2 نفر از ما که نوه‌هایش بودیم رسید. ما هم با کمک یکی از دوستانمان تصمیم گرفتیم این اشیا را بفروشیم. وظیفه دوستمان این بود که برای عتیقه‌ها مشتری پیدا کند و پس از فروش آنها، سهمش را بگیرد. آرزویمان این بود که با فروش این اشیا ثروتمند شویم و به همه رویاهایمان برسیم اما روزی که برای انجام معامله به پارک رفته‌بودیم، دستگیر شدیم.

مجازات حفاری غیرمجاز

فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی کشور با بیان این خبر به همشهری گفت: این پرونده در شعبه 12دادسرای ناحیه 5تهران در حال رسیدگی است و همه متهمان با صدور قرار قانونی راهی زندان شده‌اند. سرهنگ کربلایی حریری ضمن هشدار به شهروندان گفت: براساس قانون مجازات اسلامی، هرگونه حفاری و کاوش به قصد به‌دست‌آوردن اموال تاریخی و فرهنگی ممنوع بوده و حبس از 6‌ماه تا 3سال را به همراه دارد. به همین‌خاطر به افراد توصیه می‌شود فریب وسوسه پیدا کردن گنج را نخورند؛ چرا که ممکن است سرانجامی جز زندان برای آنها به همراه نداشته باشد.

وی ادامه داد: همچنین خرید و فروش اینگونه اشیای تاریخی جرم محسوب می‌شود و قانون با چنین افرادی برخورد جدی خواهد کرد. سرهنگ کربلایی درخصوص فروش غیرقانونی دستگاه‌های گنج یاب نیز هشدار داد که شرکت‌ها و مؤسسه‌ها باید به این موضوع توجه داشته باشند که تنها درصورت داشتن مجوز از سوی یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی مجاز به استفاده از دستگاه فلزیاب هستند و چنانچه بدون مجوز قانونی اقدام به تبلیغ و فروش کنند جرم محسوب شده و با متخلفان برابر قانون برخورد خواهد شد. به گفته وی، هرکس در زمینه تبلیغ و فروش غیرقانونی دستگاه‌های گنج یاب فعالیت داشته باشد به یک تا 3سال حبس محکوم خواهد شد.

کد خبر 233228
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز