به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سایت رهبرمعظم انقلاب این مراسم، به همت موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی - دفتر حفظ و نشر آثار آیتالله العظمی خامنهای- در روز دوشنبه پانزدهم مهرماه از ساعت 15 الی 17 در تالار غدیر وزارت کشور واقع در میدان فاطمی برگزار میشود.
رهبر انقلاب اسلامی پیش از این در حاشیه یکی از دیدارهایشان فرموده بودند: "این کتاب لشکرخوبان پر است از اعجاب و عظمت ناگفته رزمندگان غواص و اطلاعات عملیات جنگ. در ایامی که این کتاب را میخواندم بارها و بارها متاثر شدم."
"لشکر خوبان" کتاب خاطرات آقای مهدیقلی رضایی از واحد اطلاعات عملیات لشکر 31 عاشورا در دوران دفاع مقدس است که توسط خانم معصومه سپهری به رشته تحریر در آمده است.
به گزارش همشهری آنلاین این کتاب نخستین بار در سال ١٣٨٤ از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شد و به نقل از سایت سوره مهرکتاب حاضر، خاطرات داستانی «مهدی قلی رضایی» از رزمندگان قدیمی آذربایجان است. اگرچه او اکنون روزهای 39 سالگی خود را میگذراند، لشکر عاشورا که بیشترین وقایع دربارة آن روایت شده است نوجوانی را به یاد میآورد که با سماجت و همت ستودنی، سختترین و ناگهانیترین لحظات میدانهای خطر و حادثه را تجربه کرد و از هر جنگ و عملیاتی، یادگار زخمی بر خود انداخت.
«لشکر خوبان» حاصل گفتوگوی طولانی فرج قلیزاده با مهدی قلی رضایی است که بخشی از آن به قلم معصومه سپهری بازنویسی شده و در این کتاب آمده است. خواننده این کتاب میتواند در کنار راه جستن به ژرفای روابط انسانی، به ارزیابی مواجهة مردان رزمنده با خاطرات و حادثهها بپردازد و در کنار آن، بخشی از ناگفتههای جنگ را از زبان یک نیروی اطلاعاتی مرور کند.
مهدی قلی، در روایت خود، جنگ را نه از منظر خاطره، بلکه گاه از چشم یک منتقد نگریسته است و همین شاید بتواند گامی نو در فهم زوایای گوناگون نبرد هشت سالة مردم ایران باشد. مهدی قلیرضایی صحنهای را که در جنگ زیر آوار مانده است چنین تعریف میکند: منتظر کسی بودم که فکر میکردم به زودی خواهد آمد و مژده خواهد داد و مرا با خود خواهد برد. به آنچه از احادیث خوانده و فهمیده بودم، فکر میکردم. هیچ وقت به آن شدت منتظر و مشتاق یک ذره نور نبودم. در آن حال تنهایی و بیخودی، دستی را روی دستم حس کردم. دست، نوازشم میکرد و تکانم میداد. به تدریج صداهایی هم وارد دنیای سیاه شده بود؛ صداهایی عجیب و غریب، کلفت و بلند که گاه شبیه گریه بود. سعی کردم دستی را که دستم را در خود داشت فشار بدهم.
سایت رهبر معظم انقلاب نیز در گفت و گویی کوتاه با مرتضی سرهنگی روایت او از تدوین این کتاب را این گونه آورده است:
دفتر ادبیات و هنر مقاومت تبریز اوایل دهه هفتاد در این شهر با تلاش جناب آقای سیدقاسم ناظمی و چندتن از دوستان ایشان راهاندازی شد. تقریباً همه کارهای کتاب "لشکر خوبان" همانجا صورت گرفت. یعنی از سوژهیابی، مصاحبه، پیادهسازی نوارها، بازنویسی، تدوین و حتی عنوان کتاب هم انتخاب دوستان تبریزی بود. انصافاً تلاش سرکار خانم سپهری برای سامان دادن به این کتاب ستودنی است. آمادهسازی نهایی و چاپ کتاب هم در تهران انجام شد.