به گزارش همشهری آنلاین، محمد باقر قالیباف امروز با حضور در صحن علنی شورای شهر با اشاره به اینکه نکات مطرح شده در جلسات شورا مورد توجه قرار میگیرد، به توضیح در خصوص برنامه راهبردی شهرداری تهران پرداخت و گفت: استفاده از تجربه گذشته در برنامه پیش رو مهم است و در گام نخست باید وضع موجود تجزیه و تحلیل شود و نقاط قوت و ضعف، فرصتها و تهدیدات نیز باید بررسی شده و در همه این موارد به اسناد بالادست توجه کنیم.
وی افزود: قانون مدیریت شهری وتحول آن بر اساس برنامه پنجم بیش از دو سال است که در شهرداری مطالعه میشود و ۳۱۳ تبصره برای آن نوشته شده و آماده ارائه به شوراست که بر اساس اسناد فرادست بوده و برنامه ۵ ساله منبعث از چشم انداز است.
قالیباف با تاکید بر اینکه طرح جامع سند بالادستی ماست، اظهار کرد: امیدوارم این برنامه در بخشهای مختلف شامل اهداف، اقدامات و فعالیتها که عمدتا بخشی از برنامه ما برای سال ۹۳ است و باید پیش از دی ماه به شورای شهر ارائه شده و قطعی شود تا بر اساس آن این برنامه را ارائه کنیم.
شهردار تهران در ادامه با بیان اینکه باید چالشهای راهبردی هشت سال گذشته مورد توجه قرار گیرد، گفت: در بررسی این چالشها باید ببینیم که آیا در افق آینده شهر، شهرداری و مدیریت شهری بنا دارد مدیریت کارفرمایی کند یا خیر؟ آیا شهرداری میخواهد تولی خدمات کند یا خرید خدمات؟ آیا شهرداری میخواهد تصدیگری کند یا تولیگری؟ آیا شورای چهارم همچنان شورای شهرداری است یا شورای شهر؟ اگر در ۴ سال آینده شورا شورای شهر است باید یک برنامه داشته باشد و اگر شورای شهرداری است باید برای آن برنامه دیگری تهیه کنیم و در این زمینه باید واقعیتها را ببینیم و آرمانها را هم در نظر بگیریم و بر اساس آن برنامه تنظیم کنیم و این برنامه در کمیسیونها دنبال شود.
قالیباف افزد: باید دید که آیا شهرداری فقط میخواهد سازمانی خدماتی باشد یا فقط مسئول اداره شهر است؟ یا یک دولت محلی است و اینکه با کدام نگاه میخواهیم به شهر نگاه کنیم؛ آیا تفکیک وظایف ملی و محلی را در افق برنامه قبول داریم یا نه و برای هر یک برنامهای جداگانه تنظیم شود.
وی ادامه دارد: آیا فقط میخواهیم شهر را اداره کنیم یا فقط میخواهیم تحول رویکردها و نحوه اداره شهر را داشته باشیم که اثر ملی دارد و بدون شک همه اقداماتی که انجام خواهد شد منطبق با قانون اساسی و سند چشم انداز است.
شهردار تهران با طرح این پرسش که آیا در دوره گذشته، شهرداری موفق بوده است یا خیر، گفت: بله در اداره شهر موفق بودیم، اما امروز میخواهیم نه فقط در اداره شهر بلکه تحول را در سطوح مختلف ببینیم که تفکیک کار ملی و محلی اوج کار است.
وی در ادامه ضمن تبریک به مناسبت هفته ناجا گفت: در پلیس آیا امنیت تهدید محور را نگاه کنیم یا جامعه محور؟ پلیس بناست فقط از خواستهای حاکمیت دفاع کند یا از امنیت عمومی مردم هم دفاع کند که در این زمینه آن زمان پاسخ دادیم و کار را دنبال کردیم.
قالیباف افزود: هرچند آن دوره نگاه تحولی ما ایده آل نبود اما همه احساس کردند نیروی انتظامی متحول شده، اما اینکه به نقطه مطلوب رسیدند باید واقع بین باشیم؛ حتما در افق برنامه ۵ ساله به سطح یک دولت محلی نمیرسیم و گامهای بزرگی باید برداشته شود، هر چند در برنامه سوم ۵ ساله به اینکه شهرداریها دولت محلی هستند دست یافته بر اساس آن حرکت کردیم.
وی با بیان اینکه اگر دولت، مجلس، شورای شهر و همه هم افق باشیم حرکت بزرگی انجام شد ه است، گفت: در برنامه راهبردی مشخص کردیم چه اهداف مهمی داریم، چه راهبردهایی داریم و همه اینها بر اساس اسناد بالادستی است و برای همه اینها باید مقصد روشن باشد، راهها مشخص باشد و یک راه را انتخاب کنیم و پیش برویم و از هر راهی حرکت نکنیم و اینکه نیازمند سیاستهای قطعی هستیم و فعالیتها تعریف شده است و سرانجام یکی از فعالیتهای شهرداری را به طور کامل در شورا معرفی میکنیم و بنا بر این هر فعالیتی در شهرداری حتی فعالیتهای کوچک اگر خلاف این برنامه صورت گیرد خلاف است و باید تعطیل شود.
قالیباف در ادامه خاطر نشان کرد: باید ببینیم آیا اعضای شورا بنا دارند در ۵ سال آینده شهر را اداره کنیم و بر اساس یک مدیریت تحول به نقطه قابل قبولی برسیم و شورای شهر شورای شهر واقعی باشد و شهرداری به تمام معنا بتواند یک دولت محلی باشد و در تمام شئونات مردم اعم از فرهنگ، اقتصاد، سیاست، جوهره دینی، آسیبهای اجتماعی و غیره حضور داشته باشد و به جای اینکه با نگاه تصدیگری کار را دنبال کند با نگاه تولیگری کار را انجام دهد.
شهردار تهران خطاب به اعضای شورا شهر افزود: مطمئن باشید هرچه که شما تصمیم بگیرید ما همان را انجام میدهیم و مبنای کار خود قرار میدهیم.
وی افزود: در تفریغ بودجه ۹۱ هزینه فاقد نداشتیم و همه کارها و فعالیتها بر اساس برنامه مصوب انجام شده بود و هیچ برنامهای عقب نیفتاد و برنامه خارج از مصوبه نیز نداشتیم اما آیا برای ۵ سال آینده نیز همین کفایت میکند؟ خیر. باید ارتقای کیفیت زندگی را در ابعاد مادی و معنوی نیز پیش ببریم.
در ادامه جلسه مسجد جامعی رییس شورای اسلامی شهر نیز با بیان اینکه کمیسیونها باید کمی کردن برنامهها را دنبال کنند و موضوعاتی مانند شبکه مترو، درآمدها یپایدار، تراکم غیره را مورد نظر داشته باشند، گفت: شهر ما شهر در دسترسی برای خیلی از گروههای اجتماعی نیست وکمبودهای زیادی دارد و باید موضوعاتی مانند عدالت در شهر و توزیع خدمات و مشارکت در شهر مورد توجه قرار گیرد.